ORGANISATIE

 

De Vegetarische Restaurantweek is oorspronkelijk een concept van De Vegetariërsbond en GreenDish (vroeger bekend als Variatie in de Keuken), viermaal succesvol tot leven gebracht, en nu in een vernieuwde versie geadopteerd door de jaarlijks terugkerende Nationale Week Zonder Vlees. Deze campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Graag stellen we de organisatie en de partners van De Vegetarische Restaurantweek even voor.

 

WIE ZIJN WIJ?

De Hippe Vegetarier
Isabel Boerdam (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 150.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Ook is Isabel auteur van het gelijknamige boek de hippe vegetariër en de Vegabijbel (verschijnt maart 2019). Isabel heeft nu haar eigen food consultancy & communicatiebureau Green Food Lab van waaruit ze bedrijven adviseert over receptontwikkeling, productontwikkeling, vegetarische trends en de communicatie daar omheen. Van 5-11 maart 2018 lanceerde Isabel de eerste Nationale Week Zonder Vlees in Nederland, die vanaf nu ieder jaar zal plaatsvinden. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!

 

De Vegetariërsbond
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Zij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten. Dit doen zij door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen waarbij     geproefd kan worden van smakelijke, vleesloze gerechten.

 

 

WIE ZIJN ONZE PARTNERS?

 

Lekker. Vegetarisch Magazine
Het magazine Lekker.Vegetarisch is het kwartaalblad over lekker vegetarisch eten. Boordevol recepten, tips, smaaktests, productbesprekingen, kookboekrecensies, restauranttips, evenementen en achtergrondartikelen. Als donateur van de Vegetariërsbond ontvang je elk kwartaal dit prachtige magazine. Een groep vrijwilligers maakt dit mooie blad onder leiding van een enthousiaste redacteur. Een smakelijker blad is er niet.

 

Bidfood
Bidfood is de online groothandel voor foodprofessionals en bedient zowel cateraars als kantines en zowel restaurants als zorginstellingen. Bidfood verbindt deze foodprofessionals met internationale en lokale versproducten én met alles wat nodig is om deze producten te bereiden en serveren. Persoonlijke aandacht, eenvoudig bestellen en tot in de keuken bezorgd; service anno nu!

 

Bonduelle Food Service
Bonduelle Food Service wil het vegetarische aanbod een kern-element maken binnen de professionele catering. Om dit te verwezenlijken, biedt Bonduelle haar klanten en consumenten de best mogelijke groenten, delen zij kennis over optimaal gebruik van deze producten en spelen zij op efficiënte en klantvriendelijke wijze in op datgene wat professionele cateraars dagelijks bezighoudt.

 

BookDinners 
BookDinners is hét sociale restaurantplatform van Nederland. Dit is de place-to-be om restaurants op elk moment van de dag te vinden en te reserveren. BookDinners adviseert per persoon de best passende restaurants en maakt het makkelijk om deze restaurants op te slaan in een ‘’favorieten’’-lijst en te delen met vrienden.

 

Dutch Cuisine
Dutch Cuisine zet de rijke Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart én geeft een nieuwe, trotse kijk op onze eetcultuur. Zij willen duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker maken en de verduurzaming van voedselconsumptie versnellen. Waarom? Omdat het goed is voor onze economie en planeet!

 

Greendish
Greendish is gespecialiseerd in het begeleiden van food service professionals bij het introduceren en optimaliseren van duurzame menu’s en werkzaamheden. Hierbij focussen zij op het verlagen van de milieu-impact en hebben zij tegelijkertijd ook aandacht voor het genereren van extra winst. Gezond en duurzaam eten: smaakvol, gemakkelijk én winstgevend. 

 

Horecava 
Horecava is dé vakbeurs voor horecaprofessionals uit de foodservice industrie. Deze innovatieve en inspirerende vakbeurs ontvangt dit jaar voor de 63ekeer ruim 66.000 horecaprofessionals die op zoek zijn naar branche-ontwikkelingen, nieuwe producten en diensten en de laatste trends op het gebied van food.

 

Sligro
Sligro is de groothandel voor foodprofessionals (o.a. horeca, cateraars en bedrijfsrestaurant) die lekker, goed en eerlijk eten belangrijk vinden. Zij kiezen bewust voor producten die gemaakt zijn met aandacht voor dierenwelzijn, natuurbehoud en eerlijke handel. Sligro maakt verantwoorde voedingskeuzes eenvoudig en toegankelijk door concrete handvatten en inspirerende belevingen te delen.

 

Unilever Food Solutions 
Unilever Food Solutions helpt chef-koks en cateringbedrijven wereldwijd met het bereiden van smakelijke, voedzame maaltijden en bij het inspelen op de veranderende behoeftes van hun klanten. Zij werken samen met een grote diversiteit aan bedrijven om zodoende verrassende inspiratie voor menu’s en ingrediënten aan te bieden die tijdwinst opleveren, maar tegelijkertijd ook kwalitatief, smaakvol en duurzaam zijn.