INFORMATIE VOOR RESTAURANTS

 

Van 5-11 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Op deze manier willen wij horecabedrijven betrekken bij de Nationale Week Zonder Vlees en hun creativiteit en vegetarische kookkunsten een podium geven.

Waarom meedoen?
De Vegetarische Restaurantweek is niet de zoveelste restaurantweek. De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees, een grote nationale campagne (denk: abri’s, radiospot, aandacht in magazines en kranten), waardoor heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Voor vegetarische restaurants biedt dit de mogelijkheid om een nieuwe ‘flexitarische’ doelgroep aan te spreken. Voor ‘gewone’ horecabedrijven is dit een kans om zichzelf van een andere kant te laten zien. Wij willen Nederland verrassen met hoe vegetarisch eten zowel thuis als uit een feestje kan zijn. Doe je mee?

Wat houdt deelname aan de Vegetarische Restaurantweek in?
Bij deelname kan je als horecabedrijf kiezen om van 5 t/m 11 maart 2018 minimaal één van de volgende vijf concepten aan te bieden voor een vaste prijs. De invulling van dit concept mag je geheel zelf bepalen zolang het aanbod maar creatief, overheerlijk en vegetarisch is.

  • Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
  • Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
  • Vegetarisch 3-gangen diner voor €25.-
  • Luxe vegetarische 4-gangen lunch voor €40.-*
  • Luxe vegetarisch 5-gangen diner voor €50.-*
    *sterrenrestaurants mogen een supplement van 10.- rekenen

Hoe werkt het reserveren?
Gewoon rechtstreeks via de email of het eigen reserveringsysteem, zonder tussenpersoon en zonder commissies af te hoeven dragen. Gasten van de Vegetarische Restaurantweek reserveren o.v.v. ‘Vegetarische Restaurantweek’ en vermelden in hun reservering voor welk concept ze reserveren.

Wat bieden wij jou hiervoor aan?
Wij bieden deelnemende restaurants een podium via de website van de Vegetarische Restaurantweek, de website van de Nationale Week Zonder Vlees, onze social media kanalen, de nieuwsbrief en het Week Zonder Vlees-magazine. Van elk horecabedrijf tonen wij – naast het aanbod tijdens de week – een foto naar keuze, korte beschrijving, doorverwijzing naar de website en emailadres/link voor reserveringen.

Een kleine bijdrage aan de Vegetarische Restaurantweek
Voor deelname aan de Vegetarische Restaurantweek vragen wij alle restaurants om een kleine bijdrage van €50.-. Voor dit bedrag ontvangt elk restaurant van ons een bescheiden selectie promotiemateriaal om de Vegetarische Restaurantweek uit te dragen. Denk aan een raamsticker, ansichtkaarten en speciale menukaartjes voor op tafel. Na inschrijving ontvangt u voor dit bedrag een factuur van Stichting Nationale Week Zonder Vlees.

Vragen? Neem contact met ons op!

www.weekzondervlees.nl
www.devegetarischerestaurantweek.nl
info@weekzondervlees.nl
06-46535363 (Isabel Boerdam)