INFORMATIE VOOR RESTAURANTS

 

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van De Vegetariërsbond. In oktober 2021 organiseren wij een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Meer informatie over hoe je je als restaurant kunt aanmelden volgt snel.

Wat houdt deelname aan de Vegetarische Restaurantweek in? 
In 2020 kon je met ons meedoen door minimaal één van de volgende vijf concepten aan te bieden voor een vaste prijs. De precieze invulling voor 2021 wordt later bekend. 

  • Vegetarische snelle hap van €2,- tot €6,-
  • Vegetarisch lunchgerecht van €6,- tot €10,-
  • Vegetarische avondmaaltijd van €10,- tot €15,-
  • Vegetarisch 3-gangen-diner van €20,- tot €30,-
  • Luxe vegetarische lunch of diner van €40,- tot €50,-*
    *sterrenrestaurants mogen een supplement van 10.- rekenen 

     

Hoe werkt het reserveren?
De reserveringen zullen dit jaar via de eigen reserveringssystemen van de deelnemende restaurants verlopen. Onder het kopje ‘Deelnemende restaurants’  krijgt ieder restaurant een eigen pagina waar een link komt te staan naar hun reserveringssysteem. Bij sommige restaurants is het niet nodig om te reserveren. Indien dit het geval is, wordt dit duidelijk benoemd.

 

Wat heeft De Vegetarische Restaurantweek jou te bieden?
Wij bieden deelnemende restaurants een podium via de website van de Vegetarisch Restaurantweek en onze social media kanalen. Ieder horecabedrijf krijgt op devegetarischerestaurantweek.nl een eigen pagina met daarop meerdere foto’s naar keuze, een korte beschrijving en een doorverwijzing naar de website.

 

PUBLIEKSSTEM: Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Vegetarische Restaurant
Om de vegetarische keuken écht op de kaart te zetten, willen we natuurlijk zoveel mogelijk aandacht vragen voor het aanbod tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Daarom organiseren we een publiekscampagne om te bepalen wat het populairste vegetarische gerecht is, en het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek. Dit doen we als volgt:

1) We roepen alle gasten tijdens De Vegetarische Restaurantweek op om het lekkerste vegetarische gerecht dat ze gegeten hebben te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en een tag voor het restaurant. Deze resultaten zullen zichtbaar zijn op deze pagina, en zullen wij dagelijks monitoren om zo aan het einde van de week te bepalen wat het populairste vegetarische gerecht was.

2) We roepen alle gasten tijdens De Vegetarische Restaurantweek op om hun stem uit te brengen op het beste vegetarische restaurant waar ze tijdens de week gegeten hebben. Dit is mogelijk door het restaurant 1 – 5 sterren te geven op de pagina van het restaurant op www.devegetarischerestaurantweek.nl. Deze resultaten zullen wij aan het einde van de week bekijken om te bepalen wat het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.

 

Een kleine bijdrage aan de Vegetarische Restaurantweek
Voor deelname aan de Vegetarische Restaurantweek vragen wij alle restaurants om een kleine bijdrage van €50.- (ex btw). Voor dit bedrag kunnen wij voor ieder restaurant een pagina op maat maken op de website, en ieder restaurant voorzien van digitaal promotiemateriaal om De Vegetarische Restaurantweek uit te dragen. Na betaling en inschrijving ontvang je voor dit bedrag direct een factuur.