INFORMATIE VOOR RESTAURANTS

 

Van 8-14 maart 2021, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees organiseert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Op deze manier willen wij horecabedrijven betrekken bij de Nationale Week Zonder Vlees en hun creativiteit en vegetarische kookkunsten een podium geven.

Waarom meedoen?
De Vegetarische Restaurantweek is niet de zoveelste restaurantweek. De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees, een grote nationale campagne (denk: op televisie, posters op treinstations, radiospots, aandacht in magazines en kranten), waardoor heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Voor vegetarische restaurants biedt dit de mogelijkheid om een nieuwe ‘flexitarische’ doelgroep aan te spreken. Voor ‘reguliere’ horecabedrijven is dit een kans om zichzelf van een andere kant te laten zien. Wij willen Nederland verrassen met hoe vegetarisch eten zowel thuis als uit een feestje kan zijn. Doe je mee?

Wat houdt deelname aan de Vegetarische Restaurantweek in?
Bij deelname kan je als horecabedrijf kiezen om van 8 t/m 14 maart 2021 minimaal één van de volgende vijf concepten aan te bieden voor een vaste prijs. De invulling van dit concept mag je geheel zelf bepalen zolang het aanbod maar creatief, overheerlijk en vegetarisch is.

  • Vegetarische snelle hap van €2,- tot €6,-
  • Vegetarisch lunchgerecht van €6,- tot €10,-
  • Vegetarische avondmaaltijd van €10,- tot €15,-
  • Vegetarisch 3-gangen-diner van €20,- tot €30,-
  • Luxe vegetarische lunch of diner van €40,- tot €50,-*
    *sterrenrestaurants mogen een supplement van 10.- rekenen

Hoe werkt het reserveren?
De reserveringen zullen dit jaar via de eigen reserveringssystemen van de deelnemende restaurants verlopen. Onder het kopje ‘Deelnemende restaurants’  krijgt ieder restaurant een eigen pagina waar een link komt te staan naar hun reserveringssysteem. Bij sommige restaurants is het niet nodig om te reserveren. Indien dit het geval is, wordt dit duidelijk benoemd.

Wat heeft De Vegetarische Restaurantweek jou te bieden?
Wij bieden deelnemende restaurants een podium via de website van de Vegetarische Restaurantweek, de website van de Nationale Week Zonder Vlees, onze social media kanalen, de nieuwsbrief en het Week Zonder Vlees-magazine. Ieder horecabedrijf krijgt op devegetarischerestaurantweek.nl een eigen pagina, met daarop meerdere foto’s naar keuze, een korte beschrijving en een doorverwijzing naar de website. Tot slot zullen we alle deelnemende restaurants samen met partners zoals Bidfood, Sligro, Bonduelle Food Service, Unilever Food Solutions, Greendish en Horecava actief inspireren om alles uit de vegetarische keuken te halen tijdens de week!

PUBLIEKSSTEM: Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Vegetarische Restaurant
Om de vegetarische keuken écht op de kaart te zetten, willen we natuurlijk zoveel mogelijk aandacht vragen voor het aanbod tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Daarom organiseren we in samenwerking met onze partners een publiekscampagne om te bepalen wat het populairste vegetarische gerecht is, en het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek. Dit doen we als volgt:

1) We roepen alle gasten tijdens De Vegetarische Restaurantweek op om het lekkerste vegetarische gerecht dat ze gegeten hebben te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en een tag voor het restaurant. Deze resultaten zullen zichtbaar zijn op deze pagina, en zullen wij dagelijks monitoren om zo aan het einde van de week te bepalen wat het populairste vegetarische gerecht was.

2) We roepen alle gasten tijdens De Vegetarische Restaurantweek op om hun stem uit te brengen op het beste vegetarische restaurant waar ze tijdens de week gegeten hebben. Dit is mogelijk door het restaurant 1 – 5 sterren te geven op de pagina van het restaurant op www.devegetarischerestaurantweek.nl. Deze resultaten zullen wij aan het einde van de week bekijken om te bepalen wat het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.

Een kleine bijdrage aan de Vegetarische Restaurantweek
Voor deelname aan de Vegetarische Restaurantweek vragen wij alle restaurants om een kleine bijdrage van €50.- (ex btw). Voor dit bedrag kunnen wij voor ieder restaurant een pagina op maat maken op de website, en ieder restaurant voorzien van digitaal promotiemateriaal om De Vegetarische Restaurantweek uit te dragen. Na betaling en inschrijving ontvang je voor dit bedrag direct een factuur.