DEELNEMENDE RESTAURANTS

 

Op deze pagina vind je een overzicht van alle deelnemende restaurants van De Vegetarische Restaurantweek van 11-17 maart 2019. Zoek in de kaart op jouw plaatsnaam of postcode, of gebruik de zoekfunctie hiernaast. Klik in het overzicht hieronder op de naam van het restaurant voor meer informatie, hun aanbod tijdens De Vegetarische Restaurantweek en om te reserveren. Reserveren gaat snel en gemakkelijk online, de reserveringslink vind je op de pagina van het restaurant. Laat je verrassen door de vegetarische keuken!

Heb je gereserveerd? Deel dan jouw ervaringen met ons!

– Deel je favoriete vegetarische gerecht van De Vegetarische Restaurantweek met #vegetarischerestaurantweek op Instagram. Vergeet niet het restaurant te taggen. Aan het einde van de week maken wij het Populairste Vegetarische Gerecht bekend!

– Stem op jouw favoriete vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek door de restaurants te belonen met 1 (ontevreden) tot 5 (fantastisch) sterren. Dit kan op de pagina van het restaurant, rechts onder de foto zie je de sterren. Klik en beoordeel! Dan maken wij aan het einde van de week het Beste Vegetarische Restaurant bekend.

      Vind hier je restaurant



      Selecteer je aanbod
      Vegetarische lunch
      Vegetarische Avondmaaltijd
      Vegetarisch 3-gangen-diner
      Luxe vegetarische lunch
      Luxe vegetarisch diner

      Selecteer je provincie
      Noord-holland
      Zuid-holland
      Utrecht
      Flevoland
      Groningen
      Friesland
      Drenthe
      Zeeland
      Limburg
      Overijssel
      Gelderland
      Noord-brabant

      By Roots | Breda

      By Roots staat voor goed eten! Alle gerechten worden vers bereid. Mooie producten met verrassende en stoere smaken. En tegelijkertijd helpen we je om goed voor jezelf zorgen. Lekker én verantwoord. Kom jij ook proeven?

      Lees meer

      BACKYARD | Rotterdam

      In hartje Rotterdam vind je BACKYARD; een all day vegan friendly restaurant in de achtertuin van het Rotterdamse centrum. Bij deze relaxte, groene ontmoetingsplek kun je de gehele dag terecht. BACKYARD is een frisse, innovatieve feel good formule.

      Lees meer

      Brasserie Het Verlangen | Helvoirt

      De gastvrije en moderne brasserie is dagelijks geopend voor een gezellig hapje en een drankje. Aan het hoofd van de keukenbrigade staat Danny Luursen. Hij zal je verrassen met een toegankelijke menukaart én een op en top beleving.

      Lees meer

      Optimal Health | Mijdrecht

      Optimal Health Studio is een health bar en een yoga studio met personal training. In de Health Bar worden heerlijke gezonde gerechten geserveerd, waaronder all day breakfast, verschillende belegde haver- of spelt broodjes en bowls met groenten. 

      Lees meer

      Brasserie de Sierkan | Den Haag

      Brasserie de Sierkan is gevestigd in een oude melkinrichting in Den Haag. In de avond wordt een regelmatig wisselende kaart gevoerd met internationale, gezonde gerechten en worden er bijzondere wijnen en biertjes geschonken.

      Lees meer

      Soil of Amsterdam | Amsterdam

      SOIL of Amsterdam maakt heerlijk eten dat goed is voor jou en goed voor de planeet. Gezond en duurzaam zonder compromis over smaak en de vreugde van voedsel. Allemaal gezond, vers, en echt voedsel. Geniet hier van een heerlijke bowl!

      Lees meer

      YamYam Trattoria Pizzeria | Amsterdam

      YamYam is een gezellige Italiaanse trattoria pizzeria. Hier kun je genieten van de lekkerste Italiaanse smaken in een ontspannen sfeer. De authentieke pizza’s zijn al jaren beroemd in de buurt en worden in de allereerste steenoven van Amsterdam West gebakken.

      Lees meer

      Spirit | Amsterdam

      Het idee van Spirit is simpel: goed eten dat beter smaakt. Bij Spirit vind je in het buffet producten die vers, eerlijk en 100% biologisch zijn. De gerechten worden dagelijks vers bereid in de eigen keuken, naar eigen receptuur en met groente uit het seizoen.

      Lees meer

      Restaurant Radijs | Amsterdam

      Radijs is een modern buurtcafé in de Baarsjes in Amsterdam, een knus café met een groot terras. Het cafe is open voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Het terras, aan en op het water, is deels verwarmd en heeft de meeste zonuren van de buurt. Een plek voor iedereen!

      Lees meer

      Landgoed De Wilmersberg | De Lutte

      Een prachtig gelegen landgoed op een schitterende groene locatie in Twente. De passie voor lekker, goed en eerlijk eten is groot bij De Wilmersberg. Ronald Bor en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek.

      Lees meer

      Restaurant – Hotel De Watergeus | Noorden

      De Watergeus is een restaurant en hotel midden in het Groene Hart met het mooiste uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Met liefde wordt er voor je gekookt met zoveel mogelijk producten van dichtbij. Altijd vers en van de allerbeste kwaliteit.

      Lees meer

      Herberg Onder de Linden | Aduard

      Hier, in dit prachtige monumentale pand in het Groningse Aduard, wordt met passie gekookt. De mooiste en spannendste creaties, klassiek Frans met Aziatische invloeden. De heerlijke lounge, met open haard, is de perfecte plek om een avond te genieten!

      Lees meer

      Ratatouille Food & Wine | Haarlem

      Ratatouille aan het Spaarne in Haarlem is een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag, met uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding in een laagdrempelige omgeving. Het succesvolle restaurant kreeg in 2014 hun eerst Michelin ster.

      Lees meer

      Vandeijck | Riethoven

      Vandeijck kan je omschrijven als een moderne topkeuken waar kwaliteitsgerechten worden bereid met vakmanschap en passie. Een monumentaal pand waar de gastvrije en authentieke sfeer heerst. Hier kan je genieten van Gastronomie met Gevoel!

      Lees meer

      Het Lokaal | Amersfoort

      In Het Lokaal staan lokale, biologische producten van het seizoen centraal. Alle gerechten die hier geserveerd worden, komen uit eigen winkel. Het diner bestaat uit verschillende samen-delen menu’s, zo kan je van alles wat proeven en gezellig samen genieten.

      Lees meer

      Zoet of Zout | Stellendam

      De naam Zoet of Zout is gekoppeld aan de locatie waar het restaurant gelegen is, op de Harlingvlietdam. Het restaurant bevindt zich tussen zoet en zout. De gerechten worden met liefde bereid door gepassioneerd vakmensen. Ambachtelijk en puur, dat proef je!

      Lees meer

      PARK Café-Restaurant | Amsterdam

      Deze all-day hotspot is een hide-away in het Oosterpark. PARK Café-Restaurant is verdeeld in een intieme zithoek, een sfeervolle bistro en een restaurantgedeelte. Waar een werkbespreking ongemerkt overgaat in een borrel en een hapje eten zomaar een feestmaal wordt.

      Lees meer

      Restaurant Aarde | Den Bosch

      Bij Restaurant de Aarde worden gerechten geserveerd vanuit alle hoeken van de wereld. Hierbij houden ze wel rekening met de aarde, de nadruk ligt op groenten, biologische lokale producten en respect voor de natuur.

      Lees meer

      Hotel Villa Ruimzicht | Doetinchem

      Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem is niet te missen. Het monumentale pand in hartje Doetinchem staat bekend om haar liefde voor de Achterhoek. Laat je verrassen door een vegetarisch 5-gangen menu bereidt met lokale producten uit de Achterhoek.

      Lees meer

      Restaurant LOFF | Breda

      Restaurant LOFF in Breda serveert een 100% biologisch aanbod aan vegetarische en veganistische gerechten. In de open keuken bereiden de koks alle gerechten dagvers met zo veel mogelijk lokale seizoensproducten.

      Lees meer

      H Design Kasteel Coevorden | Coevorden

      Lekker eten in een romantische en gezellige sfeer, dat is Kasteel Coevorden. Het culinaire team van sublieme koks stelt verzint elk kwartaal een nieuwe menukaart, passend bij de streek en het seizoen. En ze adviseren je graag over bijpassende wijnen.

      Lees meer

      De Utrechter Stadsbrasserie | Utrecht

      De keuken van stadsbrasserie en bar de Utrechter volgt het ritme van de dag. Je kunt er iedere dag aanschuiven voor ontbijt, lunch, diner of borrel. Of je nu met zijn tweeën bent, of met een grote groep, je bent altijd welkom in de stadsbrasserie.

      Lees meer

      Bergpaviljoen Bistronomique | Amersfoort

      Het plezier in koken en verzorgen staat centraal. Liefst duurzaam, eerlijk, zonder opsmuk met kraakverse ingrediënten. Met als basis de klassieke Franse keuken gebruiken ze invloeden vanuit de hele wereld. Het menu is verfijnd, creatief en van hoog gastronomisch niveau.

      Lees meer

      Restaurant Petossi | Haarlem

      Gevestigd in hartje Haarlem, is daar Restaurant Petossi. De multiculinaire keuken vol Hollandse trots. Bij Petossi houden ze van gerechten met producten van eigen bodem en wereldse smaken. De keuken is verfijnd en verrassend te noemen.

      Lees meer

      Restaurant Twenty2 | Apeldoorn

      Waar wild en water samenkomen, waar rust en ruimte nog bestaan laten ze jou bij Twenty2 kennismaken met het allerbeste uit de moderne keuken. Er wordt gewerkt met de mooiste streekproducten, die elke dag vers aangeleverd worden.

      Lees meer

      Westerkaatje | Rotterdam

      Zitten aan lange tafels, echte wijn uit mooie flessen, en eten wat de altijd goede pot schaft: dat is de eetcultuur. Westerkaatje verenigt beide elementen. Kenmerkend is de aandacht die wordt besteed aan de omgeving waarin gegeten en gedronken wordt.

      Lees meer

      Kloosterhoeve | Harmelen

      Centraal in Midden Nederland ligt aan het dorpsplein in het pittoreske Harmelen De Kloosterhoeve. Een monumentale stadsboerderij met 4 terrassen, gratis privé parkeerplaats, à la carte restaurant, en een 6-tal zalen. De ideale plek waar je samen heerlijk kunt vertoeven.

      Lees meer

      Stoof | Sneek

      Restaurant Stoof zult je meenemen op een culinaire wereldreis, met oog en smaak voor lekker, gezond en eenvoud. De gerechten worden bereid met gevoel voor traditie en met respect voor de natuur. Geniet hier van de lekkerste stoofpotjes!

      Lees meer

      Bij Hen | Alphen aan den Rijn

      Bij Hen is een nieuw restaurant waar écht gekookt wordt. Met verse ingrediënten, door een chef die zijn vak verstaat. Dit is een plek waar gastvrijheid de boventoon voert. Kom jij de vegetarische kookkunsten van Bij Hen proeven?

      Lees meer

      Brasserie Buitenhuis | Valkenburg

      Bij Brasserie Buitenhuis doen ze het allemaal nét even anders. Er klinkt een fijn deuntje voor een ontspannen sfeer. De zonsondergangen zijn magisch en er is altijd iets te beleven. Iedereen een buitenhuis, dat is het idee!

      Lees meer

      ROAST | Leeuwarden

      Roast is no-nonsense; rauw en puur! De keuken is open, de bediening gastvrij en er zijn vele mogelijkheden. Zoals de naam het al zegt, komen veel van de gerechten die ze bij ROAST serveren van de grill of van de Green Egg. Bij Roast houden ze van variatie. Let’s ROAST!

      Lees meer

      De 2 gemeenten | Jirnsum

      Bij het binnenlopen van het eetcafé De 2 Gemeenten komt de genegenheid van een Bourgondisch bruin café je tegemoet. Waar heerlijke seizoensgebonden gerechten worden geserveerd. Voor een ongedwongen avond ben je hier op het juiste adres!

      Lees meer

      Morris&Bella | Amsterdam

      Morris&Bella is een fine-dining restaurant in de Spaarndammerbuurt. Waar in gangbare restaurants vis en vlees voorop staan en groenten als bijgerecht worden geserveerd, doen Morris & Bella het andersom. Groenten zijn namelijk de basis van de gerechten.

      Lees meer

      SLA

      SLA is een 100% biologische saladebar waar je naast voedzame, vullende salades ook (warme) bowls bomvol groenten kunt krijgen, warme soepen, veganistische toetjes waar je bij gaat watertanden.

      Lees meer

      La Nouvelle Auberge | Tilburg

      Auberge du Bonheur biedt al meer dan dertig jaar een sfeervolle unieke locatie waar culinair genieten steeds opnieuw uitgevonden wordt. De cuisinir weet keer op keer een verrassende culinaire beleving te creëren

      Lees meer

      Kyoto Sushi | Amsterdam

      Kyoto Sushi & Grill is een Japans restaurant waar alles draait om goed eten voor een betaalbare prijs. Met de traditionele Japanse sfeer in het restaurant, willen ze een unieke en relaxte ervaring voor jou creëren.

      Lees meer

      Vidiveni | Zwolle

      In restaurant Vidiveni wordt gekookt met voornamelijk lokale, seizoensgebonden en herleidbare producten. Ze werken nauw samen met regionale leveranciers, die dezelfde passie delen voor eerlijke producten.

      Lees meer

      Explore | Muiden

      In de voormalige buskruitfabriek van Muiden opent Peter Lute speciaal in de vegetarische restaurantweek een Pop-up restaurant met een waanzinnig vegetarisch menu. De bijzondere locatie EXPLORE wordt ingericht als restaurant.

      Lees meer

      Uit India | Alkmaar

      Bij Uit India voel je het gemeende welkom van de Indiase gastvrijheid. Het traditioneel Indiase eten wordt met liefde en passie bereid door echte Indiase topkoks. Een mix tussen traditioneel en hip, exotisch en bekend, Oost en West.

      Lees meer

      Vlint 21 | Borger

      Vlint 21 is een modern en jong restaurant maar kent al een lange geschiedenis! In de keuken maken ze gebruik van OER-producten: robuust & puur. Vlint 21 is geschikt voor een ieder die lekker wilt eten en heerlijk wilt ontspannen.

      Lees meer

      Restaurant The Raffles | Den Haag

      Restaurant The Raffles is voortgekomen uit een Indisch verleden met een rijke gastronomische traditie. De nadruk ligt hier op verse producten die à la minute bereid worden en op de ongedwongen sfeer.

      Lees meer

      Hof aan Zee | Koudekerke

      Hof Aan Zee is een klein restaurant in een historische Scandinavische boerderij in Koudekerke. Omringt door natuur volgen ze de variaties van de seizoenen. De ideeën over eten zijn sterk verwant aan die van de New Nordic Cuisine.

      Lees meer

      Restaurant Savarin | Rijswijk

      Restaurant Savarin staat bekend om zijn kookkunsten en gastvrijheid. Je kunt hier rekenen op verrassende creaties uit de Franse keuken met internationale invloeden. Hier wacht je slechts één taak, en dat is genieten!

      Lees meer

      Drink & Eetlokaal Proefverlof | Leeuwarden

      Proefverlof is gevestigd in de Blokhuispoort, een oude gevangenis in Leeuwarden. Niet alleen het lekkere eten en de unieke locatie maar ook het geweldige terras aan het water maakt dat hier herinneringen worden gemaakt die niet snel vergeten zullen worden.

      Lees meer

      Restaurant de Soete Moeder | Den Bosch

      Restaurant de Soete Moeder biedt unieke en duurzame gerechten uit de Hollandse keuken. In de sfeervolle ambiance van een voormalig klooster geniet je van een hemels diner. Geniet hier van diverse, verse, smaakvolle en originele gerechten.

      Lees meer

      Lakes Bar & Kitchen | Hilversum

      ‘Lakes Bar & Kitchen’ maakte in de laatste jaren een razendsnelle opmars naar de gastronomische top van Nederland. Het terras is tegelijk sereen, open en verfijnd en dit maakt het een indrukwekkend decor voor het restaurant.

      Lees meer

      De Belgische Loodsensociëteit | Vlissingen

      De Belgische Loodsen bestaan als sinds 1884, en nu jaren later is het omgetoverd tot een bijzonder hotel/restaurant. Met uniek zicht op de Westerschelde, waar je het aan- en afvaren van de loodsboten goed in te gaten kunt houden.

      Lees meer

      Poké Perfect | Utrecht

      Poké (spreek uit als poh-kay) is een hawaiiaans gerecht, je zou het kunnen omschrijven als sushi in een kom. Het bestaat uit sushi rijst, en verschillende toppings. Alles wat ze serveren bij Poké Perfect is gemaakt met liefde en ziet er prachtig uit!

      Lees meer

      Café de Omval | Amsterdam

      Sinds 1938 is Café de Omval te vinden in Amsterdam. Anno 2018 is De Omval inmiddels een begrip in Amsterdam. Met de Arena, Ziggo Dome en Theater Carré op kleine afstand is het onder andere de perfecte plek voor een hapje en drankje voor de voorstelling.

      Lees meer

      Bar Restaurant Graaf Otto | Arnhem

      Bij Graaf Otto ben je op het juiste adres voor koffie met een ruime keuze patisserie, een gezellige borrel, lunch of diner. Beneden is het vooral een relaxte (food)bar; boven is het restaurant met open keuken en kijk je uit over het Graaf Ottoplein!

      Lees meer

      Restaurant ’t Kalkoentje | Rhenen

      Restaurant ’t Kalkoentje is intiem en uniek, de historie reikt ver en daar zijn ze trots op. De klassiekers en de vernieuwers, de gerechten zijn divers van smaak en textuur. Het doel is om een onvergetelijk moment aan jouw dag te mogen toevoegen.

      Lees meer

      Café Restaurant de Zwarte Ruiter | Den Haag

      Van ochtendkoffie tot nachtbrakerij: de Zwarte Ruiter is sinds 1988 het warm kloppend hart van de Grote Markt. Moeder en motorbende zitten hier zij aan zij aan de bar. Ze komen voor de koffie, voor de biertjes op het terras, voor het lekkere eten.

      Lees meer

      Restaurant Hemingway | Bergen op Zoom

      Bij Hemingway werken ze het liefst met lokale producten uit Bergen op Zoom en omstreken, ze willen je het beste bieden van de Brabantse Wal. In de keuken worden er spannende combinaties gecreëerd en Nederlandse klassiekers vernieuwd.

      Lees meer

      De Nieuwe Poort | Amsterdam

      Bij De Nieuwe Poort werken ze met oog voor onze naasten, dit doen ze door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een opstap te geven. Er wordt gekookt met biologische streekproducten, van eenvoudige broodjes tot uitgebreide lunches of diners.

      Lees meer

      Zout & Citroen | Oosterhout

      Zout en Citroen zijn al vanaf oudsher bekend als de twee meest pure vormen van smaaktoevoeging in de keuken. Deze smaakmakers vind je hier dan ook zeker terug. De Franse keuken vormt de basis die is doorweven met specerijen uit de Orient en Bazaar.

      Lees meer

      Restaurant de Fuik | Aalst

      In het midden van de weilanden in het Gelderse dorpje Aalst, aan de rivier de Maas vind je Restaurant de Fuik. Het statige gebouw rijst op als je aan komt rijden. Wanneer je de restaurantzaal binnenkomt word je direct verrast met het mooiste uitzicht van de Bommelerwaard. Neem lekker plaats en laat de brigade van dit gastvrije restaurant je volledig in de watten leggen.

      Lees meer

      Florent | Utrecht

      Restaurant Florent is te vinden in hartje Utrecht en kenmerkt zich door verrassende en klassieke Franse gerechten. Met een stylish interieur en open keuken is het een sfeervol restaurant waar iedereen zich thuis voelt. Ieder seizoen bedenkt de chef een nieuw menu vol smaakexplosies, waarin dagverse seizoensproducten de hoofdrol spelen.

      Lees meer

      Beum | Dorst

      Genieten bij Beum is een gezellige horecagelegenheid aan de rand van het bos in Dorst. Naast een uitstekend restaurant is Beum ook een leerwerktraject waar mensen met een achterstand worden opgeleid tot horecamedewerkers. Je kan hier terecht voor koffie met gebak, lunch en diner.

      Lees meer

      Grand Café Zuidlaren | Zuidlaren

      Grand Cafe Zuidlaren is een gezellige ontmoetingsplaats gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Zuidlaren. Bij Grand Café Zuidlaren kan je gezellig borrelen aan de bar en/of genieten van heerlijke gerechten die de keukenbrigade dagelijks met veel liefde en verse producten bereidt.

      Lees meer

      De Kazerne Oisterwijk | Oisterwijk

      De Kazerne is gevestigd in een monumentaal pand op het terrein van de leerfabriek in Oisterwijk. Midden is de zaak staat de keuken, daar worden op open vuur de beste ingrediënten uit de buurt op ambachtelijke wijze omgetoverd tot creatieve gerechten. De keuken is altijd in beweging, de gerechten wisselen in rap tempo.

      Lees meer

      Restaurant de Markies | Woerden

      Bij Restaurant de Markies maken ze met pure ingrediënten en spannende smaakcombinaties van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring, iedere keer weer. Daarnaast dragen ze hier graag hun steentje bij aan het tegengaan van voedselverspilling : een compacte menukaart met voldoende variatie.

      Lees meer

      No25 | Groningen

      Bij No 25 kun je terecht voor ontbijt, lunch, early dinner, taartjes, koffie, verse sappen/smoothies en veel meer! Ze serveren alles huisgemaakt, niet is kant-en-klaar. De Groningse nuchterheid vind je terug in het concept van No 25: ‘wees gewoon lekker jezelf!’ Dit kun je al merken aan de naam, maar ook aan het interieur waar vaak een beetje humor wordt gebruikt.

      Lees meer

      Hemels | Amersfoort

      Dagelijks staat het monumentale pand in hartje Amersfoort vanaf tien uur open voor iedereen die een leuke plek zoekt om even een kop koffie te drinken, lekker te lunchen, voor een ontspannen borrel, of om uitgebreid te dineren. De chef maakt de heerlijkste Bourgondische gerechten die met de seizoenen mee gaan.

      Lees meer

      L’Elefante Bianco | Laren

      Elefante Bianco is het meest kindvriendelijke restaurant van de provincie. Je proeft in dit restaurant het hartstochtelijke Italië! Er worden prachtige gerechten geserveerd, met liefde bereid en boordevol verse ingrediënten die de geuren oproepen van Toscane, Umbrië, Parma en Padua.

      Lees meer

      Land van Kokanje | Groningen

      Het land van Kokanje is een middeleeuwse benaming voor een sprookje dat ze hier kennen als Luilekkerland. En dat is precies wat ze runnen bij het Land van Kokanje; een Luilekkerland. Bij het Land van Kokanje krijg je het ‘lui’, ‘lekker’ en ‘genieten’ in één. Kom jij het ook proberen?

      Lees meer

      Restaurant GYS | Utrecht

      Van het eten tot aan het interieur, bij GYS is duurzaamheid belangrijk. Ieder GYS heeft zijn eigen smaak en unieke menukaart. Op de voorstraat zijn alle gerechten vegetarisch of vegan! Samen zoeken ze bij GYS continu naar verbetering, lekker en gezond eten met vernieuwende smaken.

      Lees meer

      Het Bosch | Amsterdam

      Welkom bij restaurant Het Bosch ‘Waterfront Kitchen & Bar’ -‘fine dining’ aan het Nieuwe Meer in Amsterdam. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen op één van de mooiste locaties van de stad! Restaurant Sinds oktober 2010 in een compleet nieuw pand met fantastisch uitzicht over de Nieuwe Meer!

      Lees meer

      Beer& | Groningen

      Bij Beer& hebben ze elke maand nieuwe gerechten bereid met verse producten. Vegetarische & veganistische gerechten met groenten uit eigen tuin. Dit in combinatie met de mooiste speciaalbieren van Bier&Co, wijnen & whisky’s van Hein Post. Hier ben je aan het perfecte adres voor een lekker speciaal biertje, terwijl je geniet van een heerlijk diner. 

      Lees meer

      De Bottermarck | Kampen

      Restaurant De Bottermarck wordt gekenmerkt als knus, romantisch en huiskamer gevoel. De keuken is half open, waarbij je de mogelijkheid hebt om mee te kijken hoe de koks de gerechten bereiden. Onder het restaurant bevindt zich de wijnkelder, waar ook voor jou een passende wijn zal zijn!

      Lees meer

      De Koekop | Leiden

      Chef-kok Michiel Mackay kookt, ondanks zijn Schotse roots en samen met zijn keukenbrigade, gerechten geïnspireerd door de mediterrane keuken. Gerechten waarin zoveel mogelijk seizoensproducten worden verwerkt. Zijn vrouw Jenny, gastvrouw en sommelier, zorgt ervoor dat gasten zich op hun gemak voelen met een heerlijk glas wijn!

      Lees meer

      Restaurant Ratatouille | Harderwijk

      Het intieme en moderne restaurant van Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, vinologe, is gelegen in het Historische centrum van Harderwijk. De gerechten volgen de Nederlandse seizoenen met wereldse invloeden. Het spreekt voor zich dat met een naam als Ratatouille er in dit restaurant een echte groentekeuken wordt gevoerd.

      Lees meer

      Koetshuys Restaurant & bar | Groningen

      Net buiten de drukte van het centrum zit een klein horeca-pleintje verscholen in de Blekerstraat. Gewoon gezellig en oprechte gastvrijheid. De bediening verrast je met zelfgemaakte drankjes maar op de kaart niet te veel poespas. Een beknopte en overzichtelijke kaart zodat alles ook écht lekker is.

      Lees meer

      De Basis | Enschede

      Bij restaurant De Basis draait het om, zoals de naam al doet vermoeden, De Basis. Je kunt hierbij denken aan eerlijk, seizoensgebonden, ambachtelijk bereid eten. Veel groenten die op uw bord belanden komen uit eigen tuinderij De Basis. De keuken is Nederlands -Frans georiënteerd en giet klassieke gerechten in een modern jasje.

      Lees meer

      Hotel & Brasserie de Zwaan | Venray

      De Zwaan in Venray is een klein, huiselijk restaurant waar ambachtelijk wordt gekookt. Hier koken ze met biologische streekproducten geïnspireerd door de Franse keuken en door die van grootmoeder, met invloeden vanuit de hele wereld. Ben Aerts is een gedreven kok, die je graag culinair verwent.

      Lees meer

      Destino | Rotterdam

      Destino is een Spaanse keuken in Rotterdam. Hier houden ze van Spanje en alles wat het culinair te bieden heeft. Het liefst wordt er gekookt uit de moderne Spaanse keuken maar dat wil niet zeggen dat er geen Spaanse traditionele klassiekers op de kaart staan! De menukaart bestaat vooral uit tapas en is seizoensgebonden.

      Lees meer

      Smidse Culinair | Aalten

      Smidse culinair is een restaurant in huiskamersetting. Lady chef Nynke Valk kookt de meest smaakvolle gerechten, geserveerd door haar gastheer en partner Marcel Stronks. Vakmanschap, no nonsense en kwaliteit in zowel eten, drinken en gastvrijheid, dat vind je bij Smidse Culinair.

      Lees meer

      Restaurant Elea | Rijswijk

      Elea is de term die de Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging. Dit sluit naadloos aan bij de moderne en innovatieve kookstijl van Takis Panagakis. De chef-kok kijkt graag voorbij de klassieke gerechten en zorgt voor vernieuwing in de keuken met bijzondere gerechten met subtiele Griekse invloeden.

      Lees meer

      ’t Ambachthuys | Rotterdam

      ’t Ambachthuys is een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. De klassieke Franse keuken is de basis maar evenzeer zijn ze hier altijd nieuwsgierig naar nieuwe ideeën, technieken en smaak combinaties. Gevestigd in een prachtig pand met authentieke items gecombineerd met modern en sfeervol interieur.

      Lees meer

      Restaurant de Dyck | Woubrugge

      Midden in de polders van het Groene Hart geniet u van een culinaire lunch of diner met de moestuin als ‘groene’ draad in alle gerechten. Bij Restaurant de Dyck proef je de vriendschap tussen argrarisch en culinair met al jouw zintuigen. Passie voor alles wat groeit en bloeit maakt de producten van eigen akkers en uit eigen moestuin smaakvol.

      Lees meer

      De Firma | Nijmegen

      De Firma is dé plek om het leven te vieren. Hier geniet je van kleine gerechten die je samen deelt. Perfect om samen lekker veel te bestellen dus. Bij De Firma heerst er een passie voor groenten. Het restaurant is geïnspireerd op de laid back restaurants van Kaapstad en Sydney, maar dan gewoon in het centrum van Nijmegen!

      Lees meer

      Bertmans Centrum | Rotterdam

      Bij Bertmans laten ze zich inspireren door wereldse smaken en kooktechnieken. De hoogwaardige en dagverse producten worden elke dag met liefde geselecteerd en met liefde bereidt. Het uitgangspunt is om verrassende, voedzame gerechten te koken, gemaakt van pure seizoensgebonden ingrediënten.

      Lees meer

      Restaurant LaSalle | Den Haag

      Bij Restaurant LaSalle vind je een vleugje Frankrijk in hartje Den Haag. Op een steenworp afstand van de drukke Vlamingstraat en de Grote Markt kan je genieten van een gezellige borrel of een sfeervol diner. De gerechten uit de Franse keuken worden dagelijks vers bereid met zoveel mogelijk  producten uit Nederland.

      Lees meer

      Restaurant San Blas | Overveen

      San Blas is een all-year-round strandpaviljoen waar je zowel in de zomer als winter een heerlijk outdoor gevoel kunt ervaren. In de zomer worden de grote glazen schuifpuien open geschoven. In de winter kun je lekker binnen opwarmen na een lange strandwandeling.

      Lees meer

      De Houtloods | Tilburg

      De centrale keuken is het kloppend hart van de zaak. Bij De Houtloods vinden ze het erg belangrijk dat je de juiste smaken na elkaar eet, de menukaart is daarom opgebouwd in smaaktypen in plaats van gangen. Beleef een culinaire reis lang verschillende smaaktypes bij De Houtloods!

      Lees meer

      boMbARie | Nijmegen

      boMbaRie is gevestigd in de gezellige wijk Bottendaal. Je kan hier terecht voor taart, lunch, borrel en diner. De kaart is voortdurend in beweging, de gerechtjes wisselen minimaal één maal per seizoen. Omdat kiezen zo moeilijk is, zijn de gerechtjes klein, zodat u er meer dan één kunt proberen.

      Lees meer

      Meneer Frans | Haarlem

      Meneer Frans siert sinds de lente van 2014 hartje Haarlem met een trendy horeca gelegenheid. Een shop-in-shop in het monumentale pand van Van Duivenboden Interieur. Meneer Frans heeft een uitgebreide menukaart met veel biologische en verse producten. De kaart heeft voor ieder wat wils.

      Lees meer

      Broodlokaal | Zeist

      Het Broodlokaal is een bakkerij en ontbijt/lunch cafe. (Bijna) alles wordt zelf gemaakt en dat proef je! Alles wat je eet, drinkt of meeneemt bij het broodlokaal wordt vers en met veel liefde klaargemaakt, zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen.

      Lees meer

      CIRCL Restaurant & Rooftopbar | Amsterdam

      In Circl Restaurant wordt gewerkt met een klein vast menu, dagelijks aangevuld met lokale producten die het seizoen op dat moment te bieden heeft. Het doel is om met zo min mogelijk energieverbruik én afvalproductie, heerlijke gerechten te serveren en positieve impact te maken.

      Lees meer

      De Mandemaaker | Spakenburg

      Heerlijk eten & Spakenburgse gastvrijheid, dat is wat je zult tegenkomen bij de Mandemaaker! De Mandemaaker ligt in het hart van Nederland: het centrum van Spakenburg, bij de oude vissershaven en de authentieke scheepshelling. Welkom, het team ontvangt je graag!

      Lees meer

      Meatless District | Amsterdam

      Meatless District is met haar industriële inrichting en vegan menu een knipoog naar de wijk Meatpacking District in New York. MD doet met de verrassende smaakcombinaties niet alleen veganisten en vegetariërs een groot plezier. Ze dagen ook echte vleesliefhebbers uit hun grenzen bij te verleggen.

      Lees meer

      Eemshotel | Delfzijl

      Net iets boven Groningen vind je het Eemshotel, een hoog en droog plekje met een super uitzicht. Er bevindt zich een ambachtelijk restaurant met een goed geoutilleerde hotel op Palen 18 meter boven Zee, waar Eb en Vloed elkaar tegenkomen en een prachtig uitzicht vanuit het restaurant. 

      Lees meer

      Bertmans Noord | Rotterdam

      Bij Bertmans laten ze zich inspireren door wereldse smaken en kooktechnieken. De hoogwaardige en dagverse producten worden elke dag met liefde geselecteerd en met liefde bereidt. Het uitgangspunt is om verrassende, voedzame gerechten te koken, gemaakt van pure seizoensgebonden ingrediënten.

      Lees meer

      Restaurant in den Doofpot | Leiden

      Restaurant in den Doofpot opende haar deuren in 1997. Hier kan je ongedwongen culinair genieten in een verleidelijke ambiance van op en top (regionale) producten, prachtige wijnen en professioneel gastheerschap. Zijn stijl van koken kenmerkt zich door respect voor de smaak van de ingrediënten. Innovatief doch ingetogen.

      Lees meer

      ’t Kleijn Geluck | Son en Breugel

      Als voorstander van seizoens- en lokale producten baseren ze bij ’t Kleijn geluk de menu’s op groenten die het betreffende seizoen ons te bieden heeft. Er wordt voortdurend naar authentieke smaken gezocht met een verrassende twist. Geniet van een onvergetelijke avond!

      Lees meer

      Het Stadhuis | Oostburg

      Het stadhuis is een familiebedrijf waar de maaltijden bestaan uit verse, en streekgebonden producten. Kees is met veel ervaring in de horeca de chefkok en Marianne is de gastvrouw die haar gasten onmiddellijk het culinaire gevoel geeft. Laat je verrassen door het team van ‘Het Stadhuis’! 

      Lees meer

      Sense | Den Bosch

      Geïnspireerd door de seizoenen word je verwelkomt bij Sense! Restaurant Sense is gelegen in het hart van historisch ’s-Hertogenbosch naast het fameuze Jheronimus Bosch Art Center en sinds 2011 jaarlijks bekroond met een Michelinster. De sfeer is relaxt, de bediening no-nonsense, maar wel op sterrenniveau!

      Lees meer

      Restaurant Sjuut | Schinnen

      Welkom bij het Biologisch restaurant aan sjuuteeänjd. Dit restaurant is EKO gecertificeerd, meer dan 80% van de inkoop is van biologische afkomst. De groente en kruiden komen uit eigen tuin en er wordt samengewerkt met biologische boeren uit Limburg.

      Lees meer

      De Bijenkorf

      De restaurants van de Bijenkorf hebben diverse counters, waar gerechten met verse ingrediënten uit de internationale keuken à la minute worden bereid. De Bijenkorf streeft een duurzaam assortiment na, zo is 60% van de gebruikte producten en ingrediënten biologisch of voorzien van certificering, zoals Beter Leven en UTZ.

      Lees meer

      SUBWAY

      Bij Subway® restaurants kunnen gasten terecht voor heerlijke Subs, bereid met versgebakken brood. Elke Sub wordt ter plekke, voor de ogen van de gast bereid. De Subway® formule staat bekend om haar vele keuzemogelijkheden, waarbij gasten zelf invloed hebben op de voedingswaarden.

      Lees meer

      Brussels Lof | Groningen

      Brussels Lof is een uniek restaurant in het stadshart van Groningen. Hier wordt verse gerechten aangeboden, in combinatie met diverse seizoensgebonden groenten. De missie van Brussels Lof is om hun gasten een informeel en gezellig verblijf te bieden met uiteraard goed eten en bijpassende wijnen.

      Lees meer

      Het Spijshuys | Boornbergum

      Restaurant Het Spijshuys is gevestigd in een voormalig dorpscafé in een pittoresk Fries dorpje. De keuken is ambachtelijk en is als sinds 2014 aangesloten bij Euro-Toques Nederland. Er wordt zonder toevoegingen en smaakversterkers gewerkt. De smaken zijn puur en eerlijk.

      Lees meer

      Bagels & Beans

      Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

      Lees meer

      Logis Hotel Restaurant Zeezicht | Harlingen

      Logis Hotel Restaurant Zeezicht is gevestigd in het monumentale “Zeekasteel” van Harlingen in de Oude Binnenhaven recht tegen over de terminal van Doeksen, waar de veer naar Vlieland en Terschelling gaat. Hier heb je schitterend uitzicht heeft over de zeehaven!

      Lees meer

      Streekrestaurant de Hofkaemer | Bergeijk

      Welkom bij het Streekrestaurant op ’t Hof te Bergeijk. De menukaart bestaat voor ruim 80 % uit streekproducten, waarvan je in een gemoedelijke huiselijke sfeer kunt genieten, zoals je dat in de Bourgondische Kempen gewend bent.

      Lees meer

      Amused Food & Wine | Hardenberg

      Bij Amused Food & Wine kan je genieten van eerlijke producten uit de regio en heerlijke begeleidende wijnen. Chefkok Chiel de Groot en gastheer Willy Huisken laten de culinaire harten van het Vechtdal sneller kloppen.

      Lees meer

      The Green House | Utrecht

      The Green House, een circulair restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm en uit de regio. Waar je de hele dag geniet van eten en drinken in een gastvrije, comfortabele omgeving. Een green hub waar je elkaar ontmoet en waar je events kunt organiseren.

      Lees meer

      Boompjes Restaurant | Overloon

      Restaurant Boompjes is de ambassadeur van de Dutch Cuisine. Hier kan je natuurlijk genieten van duurzame kwaliteitsproducten, met veel aandacht voor groenten! Boompjes Restaurant is een jong en eigentijds restaurant gelegen in het hart Overloon.

      Lees meer

      The Hunting Lodge | Rozendaal

      Op een van de meeste idyllische plekjes van Nederland ligt restaurant The Hunting Lodge. Binnen en op het terras heb je een adembenemend uitzicht op de glooiende heuvels van Het Geldersch Landschap, Kasteel Rosendael en De Bedriegertjes.

      Lees meer

      Brasserie Byzonder | Buinen

      Brasserie Byzonder is een gezellig restaurantje voor de bewuste eter. Veel vegetarisch, streekproducten, eigen moestuin en kas, veganistisch, biologisch en mogelijkheden voor mensen met allergieën. Naast heerlijke wijnen en bieren ook diverse alcoholvrije dranken.

      Lees meer

      Lokaal Edel | Amsterdam

      Lokaal Edel staat voor het samenbrengen van mensen. Niet alleen in de huiskamer van West, maar ook in de keuken. Het team brengt lokale leveranciers, de allerbeste ingrediënten, en pure smaken bij elkaar in Amsterdam.

      Lees meer

      Bar & Restaurant Pavlov | Den Haag

      Hartje centrum Den Haag, in de tuin van de Nieuwe kerk dichtbij filmhuis, theaters en de bioscoop. De plek om te genieten van een drankje bij de haard of een diner rond een voorstelling. Lunch, High Tea, diner of borrel … een sprankelende beleving begint en eindigt hij Pavlov.

      Lees meer

      Restaurant MOER | Amsterdam

      Gevestigd in een voormalig bandenwissel station vind je restaurant MOER, aan het einde van Overtoom. MOER is trots om 100% biologische gerechten te serveren. Chef Dirk Mooren staat bekend om zijn kleurrijke presentatie en verrassende bereidingen van groenten.

      Lees meer

      Restaurant Hagedis | Den Haag

      Restaurant Hagedis serveert al jaren biologische, vegetarische en veganistische gerechten in het prachtige restaurant. Het restaurant maakt deel uit van de Grote Pyr en is gesitueerd in een monumentaal voormalig schoolgebouw in het Zeeheldenkwartier van Den Haag.

      Lees meer

      Bij Albrecht | Eindhoven

      Ontdek bij Bij Albrecht plantaardige gerechten zoals je deze nog niet eerder hebt geproefd. De visie van Bij Albrecht is “iedereen kan heerlijk en eerlijk genieten van veganistische gerechten, óók als je een liefhebber bent van een stukje vlees of vis”.

      Lees meer

      Eetcafé Ceramique | Maastricht

      Restaurant Eetcafé Ceramique biedt een ruime keuze aan gerechten. De kaart combineert traditionele streekgerechten met nieuwe en originele smaakcombinaties. In de keuken wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van biologische en regionale producten en als slimme energie oplossing maken ze al 8 jaar gebruik van een warmtepomp.

      Lees meer

      Het Lachende Varken | Rotterdam

      Het Lachende Varken is een knus eetlokaal in Kralingen, Rotterdam. Hier bij het Lachende Varken wordt er elke week een bijzonder gerecht gekookt met groenten van het seizoen en die lokaal geteeld zijn. De seizoenen bepalen hier wat er wordt geserveerd, en bijna alles is van biologische kwaliteit.

      Lees meer

      Droste’s Herberg | Tubbergen

      Droste houdt van lekker eten zonder fratsen. Hier geniet je van eerlijke, herkenbare gerechten en wordt er zoveel mogelijk gewerkt met producten die rechtstreeks van boeren uit de omgeving komen.

      Lees meer

      Prins Heerlijck | Beetsterzwaag

      Restaurant Prins Heerlijck vindt je middenin het groene hart van Friesland. Dit Frans, mondiale restaurant is gevestigd in een oude patriciërswoning en serveert gerechten met in de hoofdrol producten uit het seizoen.

      Lees meer

      Jack Bean | Rotterdam

      Jack Bean is een duurzame food-onderneming die mensen inspireert om meer plantbased te eten. Waarom? Omdat het beter is voor jou én voor de planeet. Met hun 100% plant-based fast cuisine zet Jack Bean ontzettend smaakvol, kleurrijk en betaalbaar comfort food op de kaart.

      Lees meer

      Het Concerthuis | Groningen

      Bij Het Concerthuis in Groningen staat Foodsharing in de hoofdrol; de hele dag door kan je hier meerdere gerechtjes proeven. Lekker met een Nederlands biertje of een bijzondere limonade!

      Lees meer

      Het Prentenkabinet | Leiden

      Restaurant Het Prentenkabinet ligt in een van de mooiste wijken van Leiden; de prachtige oude Pieterswijk. De chefs van Het Prentenkabinet laten zich graag inspireren door de Frans / Internationale keuken en serveren o.a. wereldse, smaakvolle (vegetarische) gerechten met prachtige streekproducten.

      Lees meer

      Restaurant Shirak | Den Bosch

      Restaurant Shirak biedt twee restaurants onder één dak; er is een evenwichtig aanbod tussen de Armeense keuken en de vegetarische keuken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en daarom wordt er in de keuken gebruik gemaakt van verse en lokale ingrediënten. Hier schuif je aan voor ontspanning, gezelligheid en kun je samen genieten van nieuwe, internationale smaken!

      Lees meer

      Obst & Gemüse | Rotterdam

      Obst & Gemüse is een huiskamerrestaurant in Nieuw Crooswijk Rotterdam waar biologische, vegetarische en veganistische maaltijden worden aangeboden. Pure maaltijden die verrassen met smaak. Naast de maaltijd is er ruimte voor biologisch-dynamische wijnen of een biologisch sapje zoals rabarbersap. Bij Obst & Gemüse schep je op wat je lekker vindt en betaal je €2,95 per 100 gram. De drankjes mag je zelf uit de koelkast pakken, net zoals thuis!

      Lees meer