DEELNEMENDE RESTAURANTS

 

Op deze pagina vind je alle deelnemende restaurants. Hier een lijst van alle restaurants per provincie. In de kaart van Nederland kan je je restaurant zoeken op plaatsnaam of postcode en onder de kaart vind je een overzicht van alle restaurants met uitgebreidere informatie en foto’s (zoek je favoriet op naam of plaatsnaam via CTRL F). Klik op de afbeelding van het restaurant voor meer informatie. Een tafeltje reserveren bij jouw favoriete restaurant doe je door direct contact op te nemen met het restaurant onder vermelding van ‘De Vegetarische Restaurantweek’. Laat je verrassen!

   Goldfinch Brasserie | Amsterdam

   De Goldfinch Brasserie biedt een op maat gemaakte diner beleving, waarin klassieke en internationale gerechten worden geserveerd met een moderne twist. De brasserie is gevestigd in Waldorf Astoria Amsterdam en heeft een uniek uitzicht op de grootste binnentuin in Amsterdam in privé bezit. Geniet van de comfortabele ambiance in de brasserie om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Goldfinch Brasserie
   De Goldfinch Brasserie biedt een op maat gemaakte diner beleving, waarin klassieke en internationale gerechten worden geserveerd met een moderne twist. De brasserie is gevestigd in Waldorf Astoria Amsterdam en heeft een uniek uitzicht op de grootste binnentuin in Amsterdam in privé bezit. Geniet van de comfortabele ambiance in de brasserie om te ontsnappen aan de drukte van de stad. ‘Brasserie meets Gastronomy’ is de slogan die Goldfinch Brasserie kenmerkt. Speciaal voor de Vegetarische Restaurant Week hebben onze getalenteerde Chefs en Sommeliers een menu gecreëerd, waarin de filosofie die gebaseerd is op liefde voor heerlijk eten en mooie wijnen naar voren brengen.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €46 – bijpassende wijnen €27
   Luxe vegetarisch 4-gangen diner voor €56 – bijpassende wijnen €36

   Reserveren
   Via +31 (0)207184643 of restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Herengracht 542-556, Amsterdam

   Kijk voor meer info op
   Facebook Waldorf 
   of Facebook Goldfinch
   Instagram Goldfinch 
   of Instagram Waldorf

    

   Restaurant Aangenaam
   In dit gezellige restaurant bereiden wij al vanaf 2006 heerlijke gerechten voor een eerlijke prijs. De sfeer is gezellig en ontspannen, de aankleding is kleurrijk en warm, en onze vriendelijke bediening legt u graag in de watten.
   Aangenaam is aangenaam in de ruimste zin van het woord; voor u als gast, maar ook voor mens, dier en milieu. Zo kunt u genieten van verse streekproducten, zoals biologische groenten, fruit en vlees, koken wij op groene stroom en gas en maken wij schoon met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, het grootste deel van het interieur en servies draagt het Fair Trade keurmerk. Kortom, in alles proberen wij een zo verantwoord mogelijke keuze te maken. Een ander onderdeel van onze filosofie is het ondersteunen van stichting Ombir. U spaart voor leuke cadeaus en doneert tegelijkertijd een maaltijd aan het weeshuis in Nepal.
   U kunt ook dagelijks bij ons terecht voor uw lunch, high-tea of diner.  Ook voor een goede espresso of een lekkere cappuccino met een krant erbij kunt u bij ons terecht. Tevens kunt u gebruik maken van het Wi-Fi netwerk.
   U kunt 7 dagen per week bij ons terecht. Wij zijn alle dagen open vanaf 16.30 voor diner. Op vrijdag, zaterdag en zondag serveren wij tevens lunch of high tea vanaf 12.00. De keuken is elke dag tot 22:00 uur geopend.

   Tot snel in Aangenaam!

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25
   Bruschetta met gebakken paddenstoelen, pecorino, boerenkoolpesto en walnotenolie
   ***
   Bietenfalafel met gegrild naanbrood, winterse salade, pompoenpitjes en knoflookmayo
   ***
   Bloedsinaasappel-polentacake met een bol Haarlems vanille-ijs

   Reserveren
   Via www.aangenaametenendrinken.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Kleine Houtstraat 105, Haarlem

   Kijk voor meer informatie op
   Facebook
   Instagram

    

   Restaurant Aangenaam | Haarlem

   In dit gezellige restaurant bereiden wij al vanaf 2006 heerlijke gerechten voor een eerlijke prijs. De sfeer is gezellig en ontspannen, de aankleding is kleurrijk en warm, en onze vriendelijke bediening legt u graag in de watten. Aangenaam is aangenaam in de ruimste zin van het woord; voor u als gast, maar ook voor mens, dier en milieu.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Red Chilli | Nieuwe Niedorp

   Restaurant red Chilli gelegen aan de rand van het pittoreske dorpje Nieuwe Niedorp, waar verschillende Aziatische cuisines samenkomen tot een ware smaak sensatie. Vegetariërs worden bij Red Chilli verrast met deze smaken, waarbij deze exquise gerechten, kunnen worden ondersteunt met prachtige wijnen en/of met mooie exclusieve Chinese theeën.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Red Chilli
   Restaurant red Chilli gelegen aan de rand van het pittoreske dorpje Nieuwe Niedorp, waar verschillende Aziatische cuisines samenkomen tot een ware smaak sensatie. Vegetariërs worden bij Red Chilli verrast met deze smaken, waarbij deze exquise gerechten, kunnen worden ondersteunt met prachtige wijnen en/of met mooie exclusieve Chinese theeën, die Red Chilli speciaal uit China laat importeren. Verborgen parel wordt restaurant Red Chilli genoemd, door de gasten, die reeds dit restaurant hebben bezocht.
   We verwelkomen u graag met een hartelijke ontvangst, voor een aangenaam verblijf. Graag tot ziens!

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen menu voor €27,50

   Reserveren
   Reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Oude Provencialeweg 2, Nieuwe Niedorp

   Kijk voor meer informatie op
   www.redchilli.nl
   Facebook

    

   De Tropen | Amsterdam

   Bij De Tropen geniet je de hele dag door van de lekkerste dranken en happen van over de hele wereld. Samen eten is het motto! Tropische snacks, Hollandse appeltaart en Oosterse salades, dit alles komt bij elkaar op ons menu tijdens het ontbijt, de lunch en de borrel. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op ons terras met uitzicht op het Oosterpark.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Tropen
   Bij De Tropen geniet je de hele dag door van de lekkerste dranken en happen van over de hele wereld. Samen eten is ons motto! Tropische snacks, Hollandse appeltaart en Oosterse salades, dit alles komt bij elkaar op ons menu tijdens het ontbijt, de lunch en de borrel. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op ons terras met uitzicht op het Oosterpark.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Tempeh bowl – rijkgevulde vegan bowl met gemarineerde tempeh, rijstnoedels, sla, avocado, mango en wortel

   Reserveren
   Via info@amsterdamdetropen.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Linnaeusstraat 2a, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.amsterdamdetropen.nl
   Facebook
   Instagram

   Jack Bean @ Kaapse Brouwers
   Jack Bean heeft een missie. Wij gaan in Nederland en Europa laten zien hoe lekker, makkelijk en betaalbaar het kan zijn om een duurzamer eetpatroon te volgen. Jack Bean is een 100% plant-based fastfood concept, waar je van bijzondere bowls, burgers, salades en wraps kunt genieten. Onze gerechten zitten boordevol planten, en dat is verrassend lekker. Rotterdam krijgt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees als eerste de kans om met ons concept kennis te maken! We zijn van 6 t/m 11 maart te gast bij onze vrienden van Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory. Wees welkom!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15*
   * Tijdens lunch en diner serveren wij een selectie van onze gerechten. De prijzen per gerecht kunnen verschillen, maar zullen nooit meer dan € 10 bedragen.

   Reserveren
   Via info@jackbean.nl  o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Veerlaan 19D, Rotterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.jackbean.nl
   Facebook
   Instgram

   Jack Bean @ Kaapse Brouwers | Rotterdam

   Jack Bean heeft een missie; Nederland en Europa laten zien hoe lekker, makkelijk en betaalbaar het kan zijn om een duurzamer eetpatroon te volgen. Jack Bean is een 100% plant-based fastfood concept, waar je van bijzondere bowls, burgers, salades en wraps kunt genieten. Onze gerechten zitten boordevol planten, en dat is verrassend lekker.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Catootje aan de Markt | Leiden

   Catootje aan de Markt is een restaurant met een Mediterrane keuken. Er wordt gebruik gemaakt van seizoensproducten en zo veel mogelijk biologische spullen. De specialiteit van Catootje aan de Markt is het “sharing dinner”, een 3-gangen menu om te delen. Alles kan ook vegetarisch en veganistisch, dat vinden we een uitdaging!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Catootje aan de markt
   Catootje aan de Markt is een restaurant met een Mediterrane keuken. We gebruiken seizoensproducten en zo veel mogelijk biologische spullen. Onze specialiteit is het “sharing dinner”, een 3-gangen menu om te delen. Alles kan ook vegetarisch en veganistisch, dat vinden we een uitdaging!

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Kleine hapjes (mezze) en een soepje vooraf kruidige tajines met veel groente en bulgur als hoofdgerecht en de afsluiter is een 1001-nacht dessert .

   Reserveren
   Via catootje@catootje.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag, dinsdag en zondag zijn uitgesloten

   Adres
   Kaasmarkt 10, Leiden

   Kijk voor meer informatie op
   www.catootjeaandemarkt.nl
   Facebook
   Instagram

    

   Herengracht | Amsterdam

   Het sfeervolle restaurant heeft een unieke ligging aan de Herengracht, met zomers een terras in de zon en zelfs een binnentuin (De Herentuin). Bij de Herengracht kan alles; van lunchen op het zonnige terras en borrelen aan de bar, tot dineren in stijl en de avond afsluiten met een heerlijke cocktail. Het interieur is modern met een stoer randje, maar bovenal sfeervol en toegankelijk.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Herengracht Restaurant & Bar
   Het sfeervolle restaurant heeft een unieke ligging aan de Herengracht, met zomers een terras in de zon en zelfs een binnentuin (De Herentuin). Bij de Herengracht kan alles; van lunchen op het zonnige terras en borrelen aan de bar, tot dineren in stijl en de avond afsluiten met een heerlijke cocktail. De gezellige ambiance en het huiselijke interieur maken Herengracht de plek waar iedereen zich thuis voelt. Wij ontvangen onze gasten in een huiselijke, maar internationaal georiënteerde sfeer dagelijks vanaf 11:00 uur in de morgen tot laat in de avond. Het interieur is modern met een stoer randje, maar bovenal sfeervol en toegankelijk. De inrichting van Herengracht biedt veel mogelijkheden en is dan ook uitermate geschikt voor groepsreserveringen en partijen.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Van een rijkelijk belegd broodje tot aan een heerlijke vegetarische salade buiten de kaart om

   Vegetarische avondmaaltijden voor €15
   Een vegetarische chef special

   Reserveren
   Via https://www.deherengracht.nl/reserveren-restaurant-amsterdam o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Herengracht 435, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.deherengracht.nl

   Restaurant Publique
   Eerlijke en pure ingrediënten vormen de basis van al onze gerechten. Wij laten ons inspireren door de internationale keuken en met name door de Franse en Italiaanse. Wat een rijkdom aan smaken en mogelijkheden! Onze keukenbrigade combineert, voegt toe en vervangt net zo lang tot de heerlijkste creaties ontstaan. Altijd prachtig gepresenteerd op zorgvuldig opgemaakte borden. Dat vinden wij belangrijk. Van goed eten moet je met al je zintuigen kunnen genieten! Daarom hebben wij ook gekozen voor een stijlvol interieur met sprekende details.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50

   Reserveren
   Via http://www.restaurantpublique.nl/nl/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag 11 maart gesloten

   Adres
   Anna Paulownaplein 4, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   http://www.restaurantpublique.nl/nl/
   Facebook
   Instagram

   Publique | Den Haag

   Eerlijke en pure ingrediënten vormen de basis van alle gerechten. In restaurant Publique laten ze zich inspireren door de internationale keuken en met name door de Franse en Italiaanse. De keukenbrigade combineert, voegt toe en vervangt net zo lang tot de heerlijkste creaties ontstaan. Altijd prachtig gepresenteerd op zorgvuldig opgemaakte borden.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wilde kroketten | Amsterdam

   Wilde Kroketten is een restaurant waar je meer dan twintig verschillende soorten handgemaakte kroketten kunt eten met bijpassende sauzen en met bijpassende drankje. Het restaurant is sfeervol gelegen aan de Amsterdamse Houthaven, de nieuwe hippe wijk in ontwikkeling. Wilde Kroketten is dol op vegetariërs.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wilde kroketten
   Wilde Kroketten is een restaurant waar je meer dan twintig verschillende soorten handgemaakte kroketten kunt eten met bijpassende sauzen en met bijpassende drankje. Het restaurant is sfeervol gelegen aan de Amsterdamse Houthaven, de nieuwe hippe wijk in ontwikkeling. Wilde Kroketten is dol op vegetariërs. Het restaurant is een passieproject van een vader en zoon die op ambachtelijke wijze kroketten weer naar hun culinaire roots willen terug brengen om ze als culinaire parels te laten gloriëren.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   Twee handgemaakte vegetarische kroketten met verse groene salade, wintergroenten uit de oven en een Hasselback aardappel. Keuze uit Indiase Kurma kroket, Geitenkaas-Linzen-zongedroogde tomaat of Japanse Pompoen Curry met bijpassende sauzen

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-
   Voorgerecht: een proeverij van drie zelfgemaakte vegetarische bouillons
   Hoofdgerecht: twee handgemaakte vegetarische kroketten met verse groene salade, wintergroenten uit de oven en een Hasselback aardappel. Keuze uit Indiase Kurma kroket, Geitenkaas-Linzen-zongedroogde tomaat of Japanse Pompoen Curry met bijpassende sauzen
   Nagerecht: drie bereidingen met/van mandarijnen

   Reserveren
   Via info@wildekroketten.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag en dinsdag gesloten

   Adres
   Danzigerkade 27, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.wildekroketten.nl
   Facebook

   Het Broodlokaal
   Het Broodlokaal is een bakkerij, ontbijt- en lunchcafe. Alles wordt hier zelf gemaakt en op de menukaart staan zeer veel vegetarische en veganistische gerechten. Kom gezellig eten of drinken op ons terras of in de kas bij Het Broodlokaal, of neem uw eten mee.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische boterhammen, clubsandwich, tosti ,salade of vegan bowl naar keuze met glaasje verse fruit/groentesap

   Reserveren
   Via info@hetbroodlokaal.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Slotlaan 247, Zeist

   Kijk voor meer informatie op
   www.hetbroodlokaal.nl
   Facebook
   Instagram

   Het Broodlokaal | Zeist

   Het Broodlokaal is een bakkerij, ontbijt- en lunchcafe. Alles wordt hier zelf gemaakt en op de menukaart staan zeer veel vegetarische en veganistische gerechten. Kom gezellig eten of drinken op ons terras of in de kas bij Het Broodlokaal, of neem uw eten mee.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hotel Villa Ruimzicht | Doetinchem

   Ambacht en Aandacht – De passie voor het vak gaat bij Bjorn en zijn team verder dan alleen het creëren van heerlijke gerechten voor de gasten, wat al waarlijk een ambacht is. Aandacht voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen: liefde voor de dieren en het welzijn er van. Zoveel mogelijk van ‘boer naar bord’!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hotel Villa Ruimzicht
   Ambacht en Aandacht – De passie voor het vak gaat bij Bjorn en zijn team verder dan alleen het creëren van heerlijke gerechten voor de gasten, wat al waarlijk een ambacht is. Ook het ambacht van de leverancier waarmee gewerkt wordt, moet zich bewijzen in “ware liefde” voor de producten in de keuken van Bjorn. Belangrijker dan welk keurmerk is het gevoel van ‘echtheid’ van het ambacht bij deze leverancier. Aandacht voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen: liefde voor de dieren en het welzijn er van. Niet alleen het “edele” vlees aanbieden, maar juist met gepaste waardigheid ál het mooie vlees van het dier gebruiken. Een bakker die brood bakt met echt-Hollandse ingrediënten, verse kruiden -het liefst uit de vrije natuur-: letterlijk zoveel mogelijk van ‘boer naar bord’!

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50

   Reserveren
   Via info@hotelvillaruimzicht.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Ruimzichtlaan 150, Doetinchem

   Kijk voor meer informatie op
   www.hotelvillaruimzicht.nl

   Peukie Beachclub
   Peukie Beachclub is gevestigd in Scheveningen tegen over het Kurhaus. Een heerlijk groot terras met geweldig uitzicht. Wanneer het buiten nog te koud is voor het terras, dan zijn er binnen verschillende lounge plekken met een openhaard.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15

   Reserveren
   Via info@peukie.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Strand Noord 37, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   www.peukie.nl
   Facebook
   Instagram

   Peukie Beachclub | Den Haag

   Peukie Beachclub is gevestigd in Scheveningen tegen over het Kurhaus. Een heerlijk groot terras met geweldig uitzicht. Wanneer het buiten nog te koud is voor het terras, dan zijn er binnen verschillende lounge plekken met een openhaard.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Natuurlijk
   WAT IS NATUURLIJK? Altijd op zoek naar de beste en eerlijkste producten!
   De producten die bij Natuurlijk worden bereid, zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van het seizoen, van de volle grond en volle zon. Voor onze gerechten maken we voornamelijk gebruik van ambachtelijke producten van boeren uit de regio Noord-Holland. Duurzaam, eerlijk en zoveel mogelijk biologisch.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40

   Reserveren
   Via www.natuurlijk-egmond.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5 maart gesloten

   Adres
   Doctor Wiardi Beckmanlaan 8, Egmond aan Zee

   Kijk voor meer informatie op
   Instagram
   Facebook
   www.natuurlijk-egmond.nl

   Restaurant Natuurlijk | Egmond aan Zee

   De producten die bij Natuurlijk worden bereid, zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van het seizoen, van de volle grond en volle zon. Voor onze gerechten maken we voornamelijk gebruik van ambachtelijke producten van boeren uit de regio Noord-Holland. Duurzaam, eerlijk en zoveel mogelijk biologisch.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Het Concerthuis | Groningen

   Het Concerthuis is voor echte levensgenieters. Hier vind je ultieme ontspanning in een ongedwongen omgeving. Een constante factor is foodsharing, de hele dag door meerdere gerechtjes proeven, zonder regels. Neem een koffie van onze huisgebrande bonen of kies voor één van de zorgvuldig geproefde bieren.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Het Concerthuis
   Het Concerthuis is voor echte levensgenieters. Hier vind je ultieme ontspanning in een ongedwongen omgeving. Een constante factor is foodsharing, de hele dag door meerdere gerechtjes proeven, zonder regels. Neem een koffie van onze huisgebrande bonen of kies voor één van de zorgvuldig geproefde bieren. Deze komen uit de hele wereld, maar vooral van brouwerijen uit Nederland. We hebben betere wijnen, bijzondere limonades, huisgemaakte ijsthee en de frisdranken zijn net even wat anders. En vergeet niet, alles kan en alles mag bij Het Concerthuis!

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via info@hetconcerthuis.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Poelestraat 30, Groningen

   Kijk voor meer informatie op
   www.hetconcerthuis.nl
   Facebook
   Instagram

   FEBO FEBO introduceert VEBO! Een totaal vegetarische formule waarin onze splinternieuwe Vega Grillburger de hoofdrol speelt. Naast de Vega Grillburger zijn natuurlijk al onze vegetarische snacks (Het Vitaaltje, Kaassoufflé en natuurlijk onze friet) ook van de partij.  Dit maakt de VEBO dé plek voor alle vegetarische FEBO fans! Aanbod Vegetarisch lunchgerecht voor €8 Reserveren Via info@febo.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek Adres Ferdinand Bolstraat 89B Kijk voor meer informatie op www.febo.nl Facebook Instagram

   FEBO | Amsterdam

   FEBO introduceert VEBO! Een totaal vegetarische formule waarin onze splinternieuwe Vega Grillburger de hoofdrol speelt. Naast de Vega Grillburger zijn natuurlijk al onze vegetarische snacks (Het Vitaaltje, Kaassoufflé en natuurlijk onze friet) ook van de partij.  Dit maakt de VEBO dé plek voor alle vegetarische FEBO fans!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Gusto | Amsterdam

   Bij Gusto della cucina Italiana zul je genieten van goede wijnen, gezelligheid en de lekkerste Italiaanse specialiteiten, altijd bereid met dagverse ingrediënten

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Gusto della cucina Italiana
   Gezelligheid en goede wijnen en genieten van de lekkerste Italiaanse specialiteiten, altijd bereid met dagverse ingrediënten

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25
   Pompoensoep met geitenkaas, tagliatelle met truffel en taleggiokaas, limoncello cheesecake

   Vegetarisch 5-gangen diner voor €50
   Bruschetta met pomodori en notentapenade, antipasti met gegrilde groenten/ mozzarella/ rucola/ pijnboompitten, pompoensoep met geitenkaas, risotto met eekhoorntjesbrood, huisgemaakte tiramisu

   Reserveren
   Via reserveren@gustorestaurant.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Kloveniersburgwal 7, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantgusto.nl
   Facebook

   Restaurant Oogst
   Bij Restaurant Oogst is er keuze uit diverse kleine gerechten die regelmatig wisselen en afgestemd zijn op het seizoen. Veel ingrediënten komen uit de eigen groente- en kruidentuin. Uit de oogst stel jezelf het menu samen voor de lunch of het diner.

   Vleugje Parijs: Restaurant Oogst op de Denneweg in Den Haag is een restaurant waar lekker eten voorop staat als een vleugje Parijs in Buurtschap 2005. De Denneweg als buurt staat bekend om zijn gezellige restaurants en vele lifestyle zaken in het bruisende gedeelte van het centrum van Den Haag. Restaurant Oogst is de bistro / brasserie van restaurant Calla’s.

   Duurzame ingrediënten: De menu’s bij Oogst worden samengesteld met producten die seizoensgebonden zijn. De leveranciers (visboer, slager) werken hieraan mee en zorgen dat de menu’s uit duurzame, verantwoorde ingrediënten bestaan. De groenten en kruiden worden samengesteld uit het aanbod van de eigen gekweekte groenten en kruidentuin Laantje Voorham.

   BIB Gourmand: Restaurant Oogst heeft voor 2018 een BIB Gourmand ontvangen, de befaamde onderscheiding van de Michelin-gids voor restaurants met een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25
   Vegetarisch 5-gangen diner voor €50

   Reserveren
   Via https://www.restaurantoogst.nl/reserveren/ of info@restaurantoogst.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag en maandag gesloten

   Adres
   Denneweg 10b, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   https://www.restaurantoogst.nl/
   Facebook
   Instagram

   Restaurant Oogst | Den Haag

   Bij Restaurant Oogst is er keuze uit diverse kleine gerechten die regelmatig wisselen en afgestemd zijn op het seizoen. Veel ingrediënten komen uit de eigen groente- en kruidentuin. Uit de oogst stel je jezelf het menu samen voor de lunch of het diner.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

    

   Esther’s Cookery | Amsterdam

   Tijdens de Vegetarische Restaurant Week wordt Esther’s Cookery voor een keer omgebouwd tot restaurant. Gasten zijn welkom om mee te kijken en hun vragen te stellen over het gebruik van groenten, kruiden, specerijen en onbekende combinaties. In Esther’s Cookery maken wij gebruik van producten die veelal uit onze eigen moestuin komen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Esther’s Cookery Esther’s Cookery is de enige vegetarisch kookstudio van Amsterdam. Wij bieden kookworkshops, lunch en diner aan in onze sfeervolle keuken in de Amsterdamse Pijp. Tijdens de Vegetarische Restaurant Weken bouwen we voor een keer de Cookery om tot een restaurant. Terwijl de gasten genieten in de huiselijke sfeer van Esther’s Cookery bereiden wij een verrukkelijke lunch of diner. Gasten zijn welkom om mee te kijken en hun vragen te stellen over het gebruik van groenten, kruiden , specerijen en onbekende combinaties. In Esther’s Cookery maken wij gebruik van alle soorten groenten, kruiden, specerijen en vruchten die veelal uit onze eigen moestuin komen.. Aanbod Vegetarisch lunchgerecht voor €8 Op alle dagen bereiden wij verschillende soorten lunch gerechten aan. Huisgemaakt pita met zijdezachte choemoes? Of liever huisgemaakte boreks met een bulgur salade? Wat denk je van een dahlsoep met raita and chapati? Kom langs en laat je verrassen door ons internationale team. Vegetarisch 5-gangen diner voor €50 Internationaal, vol smaak, kleur en geur, met vernieuwende ingrediënten en vergeten groenten.Zo kan je onze verrassende keuken het beste beschrijven. Wij maken alles zelf en gebruiken ook geen vlees vervangers. Tijdens dit 5 gangen diner kan je rekenen op huisgemaakte pasta die zo zacht is dat je nauwelijks kan stoppen met eten. Gerechten uit alle boeken van ons grote voorbeeld Yotam Ottolenghi, van huisgemaakte pita tot geblakerde koolrabi met thijm. Reserveren Via esther@estherscookery.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek Let op: wij serveren 7 maart geen diner, 10 maart geen lunch en diner en 11 maart geen lunch Adres Gerard Doustraat 46, Amsterdam Kijk voor meer informatie op www.estherscookery.nl Facebook Instagram

   Bagels & Beans
   Koffie, bagels en geluk sinds 1996. Een vriendelijke plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Onze vegetarische menu’s, bijvoorbeeld. Vers bereid, klaar terwijl je lacht. Probeer eens onze schuimende cappuccino met soja-, amandel- of haverdrink. En zo hebben we nog meer vegan, lactose- en glutenvrije opties op de kaart. Wat je wensen ook zijn, we hebben gegarandeerd iets dat een glimlach op je lippen tovert. Kijk hier voor al onze filialen die meedoen. Tot snel!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Keuze uit:
   – Bagel bospaddenstoelen kroketjes + kleine cappuccino
   – Bagel mozzarella di bufala + grote versgeperst sinaasappelsap
   – Bagel avocado met Wostok pruim en kardemom

   Adres
   Kijk hier voor al onze filialen die meedoen.

   Kijk voor meer informatie op
   https://www.bagelsbeans.nl/
   Facebook
   Instagram

   Bagels & Beans

   Koffie, bagels en geluk sinds 1996. Een vriendelijke plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Onze vegetarische menu’s, bijvoorbeeld. Vers bereid, klaar terwijl je lacht. Wat je wensen ook zijn, we hebben gegarandeerd iets dat een glimlach op je lippen tovert. Kijk hier voor al onze filialen die meedoen. Tot snel!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hills & Mills | Delft

   Hills & Mills is een pure food restaurant. Waar met veel liefde en passie voor je wordt gekookt. Hills (de Himalaya) en Mills (de Nederlandse windmolen) bouwt op puur: oprecht, gezond en lekker.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hills & Mills
   Hills & Mills is een pure food restaurant. Waar met veel liefde en passie voor je wordt gekookt. Hills (de Himalaya) en Mills (de Nederlandse windmolen) bouwt op puur: oprecht, gezond en lekker.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Groente quiche met prei en champignons

   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25
   Voorgerecht: Courgettesoep
   Hoofdgerecht: Aardappelburger gevuld met gekookt eitje
   Nagerecht: Chiazaad pudding

   Reserveren
   Via http://www.hillsmills.nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Oude Langendijk 6, Delft

   Kijk voor meer informatie op
   www.hillsmills.nl
   Facebook
   Instagram

   Restaurant Moer
   In MOER staan groenten centraal. We zijn geen volledig vegetarisch restaurant maar omdat we met weinig vlees en vis koken is het een kleine moeite om het menu van de chef (vier tot zeven gangen) volledig vegetarisch of zelfs veganistisch te serveren. Alles is biologisch gecertificeerd bij MOER, van de bieren, tot de wijnen en van de frisdrank tot de groenten. We maken zoveel mogelijk gebruik van lokale producten via leveranciers die op hun manier ook een steentje bijdragen aan een betere wereld, door bijvoorbeeld werknemers in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40
   Vier vegetarische gangen met de focus op seizoensgroenten tijdens de lunch bestaande uit een voorgerecht, een tussengerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Hierbij brood, boter en koffie/thee met friandises toe.

   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50
   Vijf vegetarische gangen met de focus op seizoensgroenten tijdens het diner bestaande uit een voorgerecht, twee tussengerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Hierbij brood, boter en koffie/thee met friandises toe.

   Reserveren
   Via http://www.restaurantmoer.nl/#reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag gesloten

   Adres
   Amstelveenseweg 7, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantmoer.nl
   Instagram
   Facebook

   Restaurant Moer | Amsterdam

   In MOER staan groenten centraal. Alles is biologisch gecertificeerd bij MOER, van de bieren, tot de wijnen en van de frisdrank tot de groenten. We maken zoveel mogelijk gebruik van lokale producten via leveranciers die op hun manier ook een steentje bijdragen aan een betere wereld.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Het Indisch Veerhuys | Almere

   De Indische cultuur is er een van delen. Wanneer men eten deelt, worden zij aan elkaar verbonden. Geheel volgens Indische traditie bestaat ons menu dan ook uit uitgebreide rijsttafels, Indonesian streetfood, traditionele saté en kleine gerechtjes om zelf je menu samen te stellen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Het Indisch Veerhuys
   Wij zijn een Indisch restaurant met authentieke Indische gerechten.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €14,50
   Vegetarisch gerecht van tempé en telor bali.
   Dit is een hartig gerecht van gebakken tempé, gefrituurd ei, petehbonen en pepers, geserveerd met witte rijst en vegetarische kroepoek.

   Vegetarische avondmaaltijd voor €24,50
   Een rijsttafel met warme en koude gerechtjes:
   Koude gerechtjes: tempeh goreng, seroendeng, sambal goreng kentang, verse atjar, rudjak, gado gado, ketoprak

   Warme gerechtjes: sajur lodeh, vegetarische bamie, sambal goreng telor, saté van tahu, groenten loempia, belado van aubergines, witte gestoomde rijst, nasi koening, krokante maiskoekjes

   Reserveren
   Via reserveren@hetindischveerhuys.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: op woensdag gesloten

   Adres
   Havenhoofd 7, Almere

   Kijk voor meer informatie op
   www.hetindischveerhuys.nl

   Restaurant de Zwaan
   Mogen we even indruk maken? De eerste keer. Gisteren. En alle keren daar tussenin. Een ontmoeting in de Zwaan maakt indruk. Maar hoe trots we ook zijn op de wijnkelder in ons 17de eeuwse trapgevelpand, de culinaire creativiteit van chef-kok Carlo Chantrel, de spraakmakende Lilith salon voor private dining en de schilderijencollectie die ‘Opa Koek’ gastheer Roland Peijnenburg naliet. Diep van binnen weten we dat we ons succes te danken hebben aan onze gasten. De oude, jonge, grote, kleine, altijd verschillende maar steeds bijzondere mensen die stuk voor stuk open staan voor de indrukken die oude en (zeer) vernieuwende kunst, bijzondere architectuur, lekker eten, drinken en goed gezelschap nu eenmaal maken. Onuitwisbaar. Altijd. Indrukwekkend. Iedere dag opnieuw. Mogen we binnenkort ook (weer) eens indruk maken op ú? We hopen het van ganser harte. Ook indrukwekkend? Zwaans bistro Het lelijke Eendje, onderscheiden met de Bib Gourmand, viert alweer bijna haar 10de verjaardag…

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40
   Luxe vegetarische 5-gangen dinermenu voor €50

   Reserveren
   Via info@restaurant-dezwaan.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5 en zondag 11 maart gesloten

   Adres
   Markt 7, Etten-Leur

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurant-dezwaan.nl
   Facebook
   Instagram

   Restaurant De Zwaan | Etten-Leur

   Een ontmoeting in de Zwaan maakt indruk. Het restaurant heeft een wijnkelder en bevindt zich in een 17e eeuws trapgevelpand. Hier zul je een culinaire creativiteit van chef-kok Carlo Chantrel meemaken. Ook vind je hier de spraakmakende Lilith salon voor private dining en de schilderijencollectie die ‘Opa Koek’ gastheer Roland Peijnenburg naliet.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Oker | Den Haag

   Al 11 jaar een begrip in Den Haag en daarbuiten. Alle gerechten worden tijdens het diner geserveerd in voorgerechtportie, een concept wat door velen inmiddels is overgenomen. Ieder jaar weer vermeld in de diversen gidsen (Lekker, Gault Millaut), maar vooral heerlijk lunchen, borrelen en dineren in een gezellig restaurant aan de charmante Denneweg in Den Haag.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Oker 
   Al 11 jaar een begrip in Den Haag en daarbuiten. Alle gerechten worden tijdens het diner geserveerd in voorgerechtportie, een concept wat door velen inmiddels is overgenomen. Ieder jaar weer vermeld in de diversen gidsen (Lekker, Gault Millaut), maar vooral heerlijk lunchen, borrelen en dineren in een gezellig restaurant aan de charmante Denneweg in Den Haag.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Flatbread met gegrilde groenten, hummus en geitenkaas

   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40
   Libanese auberginesalade met geitenkaas, harissa en walnoten
   Truffelrisotto met paddenstoelen, parmezaan en rucola
   Rode biet, gele biet, chioggia biet en dashi beurre blanc
   Sundae met tonkabonenijs, amandelcrunch en warme karamel

   Luxe vegetarische 5-gangen dinermenu voor €50
   Libanese auberginesalade met geitenkaas, harissa en walnoten
   Truffelrisotto met paddenstoelen, parmezaan en rucola
   Rode biet, gele biet, chioggia biet en dashi beurre blanc
   Thaise rode curry met jasminrijst, paksoi en gegrilde groenten
   Sundae met tonkabonenijs, amandelcrunch en warme karamel

   Reserveren
   Via http://www.restaurantoker.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Denneweg 71, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantoker.nl
   Facebook
   Instagram

   Noorderlicht
   Noorderlicht begon in 2004 als een tijdelijk café opgetrokken uit hooibalen en is daarna doorgegroeid tot de huidige zaak, gelegen op één van de allermooiste en zonnigste plekjes aan het Amsterdamse IJ. Noorderlicht is voor een groot deel opgebouwd uit natuurlijke en hergebruikte materialen die meestal gewoon op de werf, de straat of in de bossen gevonden zijn. Mooie voorbeelden hiervan zijn de barren en de terrastafels. Deze ecologische werkwijze wordt ook doorgevoerd achter de bar en in de keuken. Oftewel, zo lekker mogelijk koken, op een manier die de natuur zoveel mogelijk respecteert. Wij streven ernaar om met zoveel mogelijk duurzame en lokale producten te werken en voeren een kaart met veel keuze uit vegetarische en veganistische gerechten. Als cultureel café hebben wij een divers programma voor onze bezoekers waarbij de focus ligt op live-muziek. Zowel startende als professionele artiesten bieden wij een podium, waar de gasten in een ongedwongen informele sfeer van kunnen genieten.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Als lunch bieden wij jullie “De Weedshop” aan. Dit is een handgesneden vers biofrietje met onze eigen topping en saus van o.a. zeewier. De absolute hit voor aankomend festivalseizoen. Dit is next-level vegetarisch snacken bij Noorderlicht, de zaak die als eerste in Nederland ook de de weedburger op de kaart had staan.

   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Zelfgemaakte vegan rendang met lontong rijst

   Veganistisch 3 gangendiner voor €25
   Vegan Ceasar Salad
   Zelfgemaakte vegan Rendang met lontong rijst
   Kokos Panna Cotta met gegrilde ananas en choco-crumble

   Reserveren
   Via info@noorderlichtcafe.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   NDSM Plein 102

   Kijk voor meer informatie op
   www.noorderlichtcafe.nl
   Facebook
   Instagram

   Noorderlicht | Amsterdam

   Noorderlicht is voor een groot deel opgebouwd uit natuurlijke en hergebruikte materialen die meestal gewoon op de werf, de straat of in de bossen gevonden zijn. Als cultureel café hebben wij een divers programma voor onze bezoekers waarbij de focus ligt op live-muziek. Zowel startende als professionele artiesten bieden wij een podium, waar de gasten in een ongedwongen informele sfeer van kunnen genieten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant LOFF | Breda

   Restaurant LOFF serveert dagelijks circa 40 veganistische en vegetarische gerechten. Hiervan wisselt wekelijks een deel. Alle ingrediënten en producten zijn 100% biologisch, dagvers en zo veel mogelijk met lokale seizoensproducten bereid. Het concept is uniek in Breda: bij LOFF schep je namelijk zelf op van het koude en warme buffet en betaal je per gewicht.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant LOFF
   Restaurant LOFF serveert dagelijks circa 40 veganistische en vegetarische gerechten. Hiervan wisselt wekelijks een deel. Alle ingrediënten en producten zijn 100% biologisch, dagvers en zo veel mogelijk met lokale seizoensproducten bereid. Het concept is uniek in Breda: bij LOFF schep je namelijk zelf op van het koude en warme buffet en betaal je per gewicht.

   Bij het samenstellen van het buffet, let chefkok Marion Pluimes altijd op de voedingswaarde van de gerechten. Hierdoor zijn er verschillende combinaties groenten, graansoorten, peulvruchten en zuivel/ei die te maken voor een uitgebalanceerde maaltijd. Je weet bovendien altijd precies wát je eet: bij ieder gerecht hangt een kaartje met de ingrediënten. Ook wanneer je vrij van tarwe eet, heb je bij LOFF ruime keuze. En er staat altijd een aantal glutenarme gerechten op het buffet.

   Naast lunch, diner en borrel, kun je bij LOFF ongedwongen genieten van een goede kop koffie, een lekker stuk taart of een snelle snack tussendoor. Bij mooi weer is het goed toeven op het ruime tuinterras aan de achterzijde van het hippe pand. Iedereen – van die hard vegan en flexitariër tot avontuurlijke carnivoor- is van harte welkom bij LOFF: alleen of samen, zakelijk of privé, met of zonder kids.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €15
   Wij bieden het lunchplankje aan op dinsdag t/m zaterdag 

   Reserveren
   Via https://www.tablebooker.be/restaurant/00012337/Restaurant-Loff o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Wilhelminastraat 15, Breda

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantloff.nl
   Facebook
   Instagram

    

    

   Binnen Breda
   Binnen Breda, waar eten en drinken altijd bijzonder is doet voor het eerst mee met de vegetarische restaurantweek

   Aanbod
   Vegetarisch 3 gangendiner voor €25
   We serveren een geheel vegetarisch 3 gangen keuzemenu met 3 keuzes bij het voorgerecht, hoofdgerecht en het nagerecht.

   Reserveren
   Via info@binnenbreda.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: gesloten op maandag

   Adres
   Haven 21A, Breda

   Kijk voor meer informatie op
   www.binnenbreda.nl
   Facebook

   Binnen Breda | Breda

   Eten en drinken bij Binnen Breda is altijd bijzonder. In het unieke pand aan de Haven, de oude bierbrouwerij van Breda, kunt u van ‘s middags tot ‘s avonds laat à la carte – uitgebreid of simpel – in alle prijsklassen eten in één van de meest bijzondere restaurants in Breda. Binnen Breda heeft vier verdiepingen met ieder een eigen karakter en uitstraling.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Maza | Amsterdam – Foodhallen

   In de Foodhallen in Amsterdam vind je Maza op het Bellamyplein 51. Maza serveert hier onder andere een heerlijke mezze en diverse wraps met groente en falafel. Daarnaast kun je er ook altijd hoemoes en dips proeven. Als je in bent voor een smakelijke verrassing of je wilt het gewoon lekker mee naar huis nemen, dan moet je zeker eens langskomen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Maza (Foodhallen)
   In de Foodhallen in Amsterdam vind je ons op het Bellamyplein 51. Hier serveren wij onder andere een heerlijke mezze en diverse wraps met groente en falafel. Daarnaast kun je er ook altijd onze hoemoes en dips proeven. Nieuwe smaken worden hier ook altijd uitgeprobeerd dus als je in bent voor een smakelijke verrassing of je wilt het gewoon lekker mee naar huis nemen, dan moet je zeker eens langskomen.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Bij een mezze serveer je pitabrood en picco’s om de hoemoes makkelijk mee op te scheppen. Verse groente zoals komkommer, tomaatjes en wortel combineren goed met onze groentedips zoals Muhammara, Esfenaj en onze hoemoes. Onze falafel mag natuurlijk ook niet ontbreken en wat vers gegrilde groente zoals plakjes aubergine met zeezout maken jouw mezze helemaal af!

   Reserveren
   Niet van toepassing

   Adres
   Bellamyplein 51, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.maza.nl
   Facebook
   Instagram

    

    

   Het Spijshuys
   Als enig restaurant in Friesland hebben wij voor de 18e keer een Bib Gourmand gekregen. Een prestigieuze vermelding in de Michelin Gids voor een ultieme prijs-kwaliteit. Onze passie is ambachtelijk koken, het liefst met streekproducten …en dat proeft u!
   Vandaar ons Motto : Puur, Eerlijk, Genieten. Wij zijn trots op onze lidmaatschap ‘Euro-toques’, het wâldpyk certificaat en dat wij sinds 2017 fairtrade restaurant zijn. Verder zijn we graag creatief met recepturen en ingrediënten uit Zwitsersland (roots van de eigenaresse). Dit spel met Zwitserse en Fryske producten maakt Het Spijshuys uniek! Hartelijk welkom en laat u verwennen en verrassen!
   Eet smakelijk, lekker ite, en guete

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50
   Vegetarisch eten in Het Spijshuys betekend ECHT verrast worden door ambachtelijk bereide streekgerechten!

   Reserveren
   Via www.hetspijshuys.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag en dinsdag gesloten

   Adres
   Westerbuorren 2, Boornbergum

   Kijk voor meer informatie op
   www.hetspijshuys.nl
   Facebook

   Het Spijshuys | Boornbergum

   Het motto van Het Spijshuys is puur, eerlijk en genieten. Als enig restaurant in Friesland heeft Het Spuishuys voor de oor de 18e keer een Bib Gourmand gekregen. Een prestigieuze vermelding in de Michelin Gids voor een ultieme prijs-kwaliteit. Het Spijshuys is graag creatief met recepturen en ingrediënten uit Zwitsersland (roots van de eigenaresse). Dit spel met Zwitserse en Fryske producten maakt Het Spijshuys uniek!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   ’t Oude Pothuys | Utrecht

   Muziek en eetcafe, met iedere avond live muziek. ’t Oude Pothuys is gelegen in een prachtige oude werfkelder, een prima plek voor een lekker diner en aansluitend muziek. In ’t Pothuys bent u iedere dag welkom en de keuken is geopend tot 22.00 uur. Hierna kunt u van de live muziek genieten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   ’t Oude Pothuys
   Muziek en eetcafe, met iedere avond live muziek. Gelegen in een prachtige oude werfkelder een prima plek voor een lekker diner en aansluitend muziek, Bij ons kan je naast vlees en vis gerechten ook van onze vegetarische gerechten genieten, Zo hebben wij bijvoorbeeld elke maandag avond kaasfondu avond waarbij u kunt kiezen uit vier verschillende soorten fondu. Maar ook heerlijke vega hamburger of Flamkuche , u bent bij ons iedere dag welkom en de keuken is geopend tot 22.00 uur. Hierna kunt u van de live muziek genieten, graag tot ziens in t´Oude Pothuys

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Salade van geitenkaas geserveerd met noten en honing en thijm dressing

   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Picadillo – Een in groentebouillon geblancheerde paprika gevuld met tomaat, gegrilde tofu, jalapenos ,kaneel, komijn, oude gracht kaas , creme fraiche en rijst.

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voor: olijven, Dolmades, gevulde peper, ouse kaas, gefrituurde uienringen aioli
   Hoofd: Picadillo – Een in groentebouillon geblancheerde paprika gevuld met tomaat, gegrilde tofu, jalapenos ,kaneel, komijn, oude gracht kaas , creme fraiche en rijst
   Na: Chocolade mousse

   Reserveren
   Via http://www.pothuys.nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Oude Gracht 279, Utrecht

   Kijk voor meer informatie op
   www.pothuys.nl
   Instagram
   Facebook

   Indiaas restaurant Maharani
   Op de historische locatie aan het Noordeinde in de oude binnenstad van Den Haag vind je Indiaas Restaurant Maharani. Wanneer je ons comfortabele restaurant binnenstapt, waan je je even in India, waar je je kunt ontspannen omgeven door een chique, elegant en stijlvol decor.
   In de Maharani ben je te gast bij ons thuis. Hier kun je ontspannen genieten van écht Indiaas eten zoals het in India thuis wordt klaargemaakt. Wij gebruiken verse, natuurlijke ingrediënten en vers bereide masala voor onze gerechten: authentiek van smaak en rijk aan traditie. Maharani: meer dan Indiaas eten – proef een stukje India.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Luxe vegetarische 5-gangen dinermenu voor €50
   Laat je zintuigen maar gewoon het werk doen. Maharani beleven betekent culinair zweven. Subtiele smaken met mooie Indiase specerijen. Zijn we vegetarisch beter dan de Librije?

   Reserveren
   Via http://www.restaurantmaharani.nl/nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Noordeinde 93, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantmaharani.nl

   Restaurant Maharani | Den Haag

   Op de historische locatie aan het Noordeinde in de oude binnenstad van Den Haag vind je Indiaas Restaurant Maharani. Wanneer je het comfortabele restaurant binnenstapt, waan je je even in India, waar je je kunt ontspannen omgeven door een chique, elegant en stijlvol decor. Maharani: meer dan Indiaas eten – proef een stukje India.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Palante | Amsterdam

   Café-Restaurant Palante biedt een slow food menu aan met veel groente, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. De gerechten kunnen snel worden genoten, doordat de gasten zelf hun hapjes uitkiezen en opscheppen, en zelf hun drankjes inschenken. Zelfbediening die het leven leuker maakt, daar streeft Palante naar.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Palante
   Café-Restaurant Palante biedt een slow food menu aan met veel groente, geinspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. De gerechten kunnen snel worden genoten, doordat de gasten zelf hun hapjes uitkiezen en opscheppen, en zelf hun drankjes inschenken. Zelfbediening die het leven leuker maakt, daar streven we naar.

   Op het menu hebben we ook vegetarische bitterballen van Thor, organische wijnen uit Italie en Duitsland, biologische bieren uit Nederland en verse sappen. In de do-it-yourself limonade- en theebar kun je je droomdrankje klaarmaken met gember, citroen, kaneel, steranijs, munt en honing. Zonder dat dat extra kost. Wij geloven in kwaliteit voor een fatsoenlijke prijs. Snel, betaalbaar, lekker en makkelijk, Palante introduceert ‘slow food, served fast’.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Palante serveert elke dag zes vers gemaakt gerechten op een koud buffet. Denk aan Balinese groentensalade, crispy sereh-tempeh, frittata of geroosterde ui met walnotensalsa. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek bieden wij je een proeverijtje aan van alle gerechten.

   Reserveren
   Niet van toepassing
   Let op: zaterdag 10 en zondag 11 maart gesloten

   Adres
   Fred Roeskestraat 97, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantpalante.nl
   Facebook

   Zest for life
   Raw food cafe voor iedereen die wil ervaren dat gezond vegan voedsel superlekker kan zijn.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Een huisgemaakt wrap, gevuld met courgette noedels, avocado, tomaat, rode paprika, verse basilicum, romaine sla en rawmezan. Geserveerd met een cashew sour cream saus.

   Reserveren
   Via margaridadeamaral@hotmail.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Van Baerlestraat 45, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.zestforlife.nl
   Instagram
   Facebook

   Zest for life | Amsterdam

   Raw food cafe voor iedereen die wil ervaren dat gezond vegan voedsel superlekker kan zijn.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant het Stadhuis | Oostburg

   Frans-Nederlands restaurant met vers bereide producten van het seizoen, en een vegetarisch menu

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Het Stadhuis
   Frans-Nederlands restaurant met vers bereide producten van het seizoen, en een vegetarisch menu

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegan bowl met gegrilde seizoensgroenten en fruit, pompoen falafalballetjes en mango,rode peper basilicum dressing

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Trio van vegan gerechtjes met een Indiaas tintje
   Tarte tatin van pruimtomaatjes en lavendel, verrassend stoofpotje en gegrilde polenta met piri piri yoghurt
   Amandeltaartje met mascarponeijs en koude sabayon met creme de cassis en bramen

   Reserveren
   Via 0117450402 of hetstadhuis@zeelandnet.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: wij serveren de gerechten van donderdag t/m zondag

   Adres
   Zuidzandestraat 7, Oostburg

   Kijk voor meer informatie op
   www.hetstadhuisoostburg.nl
   Facebook

   Poké Perfect
   Poké Perfect is een restaurant gespecialiseerd in Poké Bowls. Je kunt het het best omschrijven als ‘Sushi in a bowl’. Een poké bowl is een gezonde samenstelling van sushi rijst, rauwe vis, kip of tofu. In de Vegetarisch Restaurantweek focust Poké Perfect natuurlijk op de huisgemaakte tofu.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Crispy tofu, zoete aardappel, champignons, wortels, paprika en courgette. Getopt met crunchy ui, sesamzaadjes en onze sesamsaus.

   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Hoofdgerecht: crispy tofu, zoete aardappel, champignons, wortels, paprika en courgette. Getopt met crunchy ui, sesamzaadjes en onze sesamsaus.
   Side dish: gemarineerde komkommer salade
   Drankje: huisgemaakte limonade

   Reserveren
   Wij nemen geen reserveringen aan

   Adres
   Korte Jansstraat 17-19, Utrecht

   Kijk voor meer informatie op
   www.pokeperfect.nl
   Facebook

   Poké Perfect | Utrecht

   Poké Perfect is een restaurant gespecialiseerd in Poké Bowls. Je kunt het het best omschrijven als ‘Sushi in a bowl’. In de Vegetarisch Restaurantweek focust Poké Perfect op de huisgemaakte tofu voor in de Poké Bowl.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Pura Vida | Terschelling

   Pura Vida Foodbar Terschelling, Terschelling finest place for breakfast, diner and everything in between.
   • Good Food Good Mood •

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Pura Vida Foodbar
   Pura Vida Foodbar Terschelling,
   Terschelling finest place for breakfast, diner and everything in between.
   • Good Food Good Mood •

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15

   Reserveren
   Via info@puravidaterschelling.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag gesloten

   Adres
   Oosterburen 36, Terschelling

   Kijk voor meer informatie op
   www.puravidaterschelling.nl
   Facebook
   Instagram

   Badhu
   Bij BADHU eet je heerlijke kleine fusion gerechtjes om te delen. Deze gerechtjes hebben Arabische smaken en. Onze kaart is opgedeeld in 1/3e vis, vlees of vegetarisch. Deze gerechtjes eet je in een eclectische ruimte met vintage, industriële en Arabische elementen. Zalig op een lekkere lage bank, aan houten tafels van Utrechtse bomen of aan een industrieel tafeltje met Eames stoeltjes. BADHU is verdeeld in verschillende ruimtes en samen met de planten voelt het gezellig en intiem. Je kunt aan de bar ook onze eigen cocktails komen proeven of een Casablanca biertje of ons eigen biertje.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Heerlijke verschillende kleine gerechtjes op een schaal

   Reserveren
   Via www.badhu.nl of 030-2720444 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Willem van Noortplein 19, Utrecht

   Kijk voor meer informatie op
   www.BADHU.nl
   Facebook
   Instagram

   Badhu | Utrecht

   Bij BADHU eet je heerlijke kleine fusion gerechtjes om te delen. Deze gerechtjes hebben Arabische smaken. Je eet ze in een eclectische ruimte met vintage, industriële en Arabische elementen. Zalig op een lekkere lage bank, aan houten tafels van Utrechtse bomen of aan een industrieel tafeltje met Eames stoeltjes. BADHU is verdeeld in verschillende ruimtes en samen met de planten voelt het gezellig en intiem.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Brasserie Meelfabriek Zijstroom | Leiderdorp

   Proef welke (h)eerlijke producten de streek te bieden heeft bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp. Een oase van rust nét buiten Leiden. De meelfabriek waar Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in gevestigd is werd meer dan een eeuw geleden gebouwd aan de Leiderdorpse Zijldijk. De industriële look & feel van het pand is echter helemaal van nu.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Brasserie Meelfabriek Zijlstroom
   Proef welke (h)eerlijke producten de streek te bieden heeft bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp. Een oase van rust nét buiten Leiden. De meelfabriek waar Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in gevestigd is werd meer dan een eeuw geleden gebouwd aan de Leiderdorpse Zijldijk. De industriële look & feel van het pand is echter helemaal van nu. De brasserie biedt zitplaats aan zo’n 100 personen en is elke dag van de week geopend voor lunch en diner. Op zondagen serveren we in de bijkeuken een streekontbijt. Kom helemaal bij op de banken bij de open haard, neem plaats op het podium of in de lichte serre met uitzicht op de tuin met loungebanken en zitplaatsen onder parasolbomen.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Langzaam gegaarde wortel | schapenyoghurt | veenbessen | basilicum
   Schorseneren | Hollandaise | krokant ei | paddenstoelen | amandelen
   Sorbetijs van venkel | schuim van karnemelk | zoethout | citroen

   Reserveren
   Via https://www.zijlstroom.nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Zijldijk 28, Leiderdorp

   Kijk voor meer informatie op
   www.zijlstroom.nl
   Facebook
   Instagram

    

   Eetlokaal het Lachende Varken
   Bij eetlokaal Het Lachende Varken kun je vers, seizoensgebonden & biologisch eten in een ongedwongen & fijne sfeer. Elke week serveren wij weer een nieuw menu. Onze verse groenten en fruit komen van boeren en tuinders uit de regio via BiologischGoed in de Hoeksche Waard. Het wekelijks wisselende aanbod is uitgangspunt voor ons menu.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €22,50
   Het Lachende Varken kookt elke week een uitgebreid 3 gangenmenu met groenten van het seizoen, vers, lokaal geteeld en biologisch, zonder vlees of vis.

   De menu’s worden van te voren op onze Facebookpagina bekend gemaakt.

   Reserveren
   Via 0104116148 of een berichtje via Facebook o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: Wij koken op donderdag, vrijdag en zaterdag. De keuken is open van 18:00-21:30 uur.

   Adres
   Vlinderstraat 3, Rotterdam

   Kijk voor meer informatie op
   http://hetlachendevarken.com/
   Facebook
   Instagram

   Eetlokaal Het Lachende Varken | Rotterdam

   Bij Eetlokaal Het Lachende Varken kun je vers, seizoensgebonden & biologisch eten in een ongedwongen & fijne sfeer. Elke week serveert Het Eetlokaal weer een nieuw menu. De verse groenten en fruit komen van boeren en tuinders uit de regio via BiologischGoed in de Hoeksche Waard. Het wekelijks wisselende aanbod is uitgangspunt voor het menu.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant de Kleischuur | Gouda

   Op een unieke locatie aan de rand van het centrum, met terras direct aan het water vindt u De Kleischuur. Een duurzaam horeca bedrijf met aandacht voor dier, milieu en mens. Ambachtelijk, plezier, verrassende smaken en koken met liefde zijn allemaal terug te vinden in Restaurant de Kleischuur.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant de Kleischuur
   Duurzaam horeca bedrijf met aandacht voor dier, milieu en mens. Ambachtelijk, plezier, verrassende smaken en koken met liefde zijn allemaal terug te vinden in Restaurant de Kleischuur.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via www.dekleischuur.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Vest 2, Gouda

   Kijk voor meer informatie op
   www.dekleischuur.nl
   Facebook

   Bertmans
   Bertmans is een gezellige zaak gelegen in Rotterdam Noord aan de Rotte. We koken graag zo verrassend mogelijk, voornamelijk met groenten en met respect voor de omging. Bij Bertmans serveren we ontbijt, brunch, lunch, en diner en alles daar tussen in. Kom je gezellig langs?

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voorgerecht: Midden Oosten platter; met onder andere tuinbonen falafel, pickles, hummus en ingelegde salades
   Hoofdgerecht: bloemkool steak, gerookte bloemkool creme, kappertjes bagna cauda, wilde spinazie en geroosterde kerstomaat
   Nagerecht: malabi met passievrucht en pistachenoten

   Reserveren
   Via reserveren@bertmans.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Gasten kunnen vanaf 17:30 reserveren voor het diner

   Adres
   Zaagmolenkade 15, Rotterdam
   Telefoonnummer: 010 8448860

   Kijk voor meer informatie op
   www.bertmans.nl
   Facebook
   Instagram

   Bertmans | Rotterdam

   Bertmans is een gezellige zaak gelegen in Rotterdam Noord aan de Rotte. Hier koken ze graag zo verrassend mogelijk, voornamelijk met groenten en met respect voor de omging. Bij Bertmans wordt er ontbijt, brunch, lunch, en diner en alles daar tussen in geserveerd. Kom je gezellig langs?

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wijnrestaurant Mes Amis  | Maastricht

   Wijnrestaurant Mes Amis is vooral gespecialiseerd in regionale wijnen en omarmt daarom ook graag alle andere producten in de streek, zoals typische groenten- en fruitsoorten. Zij koken standaard vegetarische menu’s, naast gerechten met vis of vlees. Voor ieder wat wils dus. U wordt van harte verwelkomd in Maastricht.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wijnrestaurant Mes Amis
   Wijnrestaurant Mes Amis is vooral gespecialiseerd in regionale wijnen en omarmt daarom ook graag alle andere producten in de streek, zoals typische groenten- en fruitsoorten. Wij koken standaard vegetarische menu’s, naast gerechten met vis of vlees. Voor ieder wat wils dus. Indien u zich wenst te laten verrassen door de Euregionale streekproducten, de kunde van ons keukenteam en de professionele gastvrijheid van onze bediening, verwelkomen wij u ook dan graag op de Tongersestraat 5 te Maastricht.

   Aanbod
   Vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50
   Ons restaurant staat bekend om het avondvullend laten genieten van onze gasten, natuurlijk met de bijpassende regionale wijnen…

   Reserveren
   Via https://www.seatme.nl/srm/availabletimes.htm?rid=2058&af=1258 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Gasten kunnen vanaf 17:30 reserveren voor het diner

    Adres
   Tongersestraat 5, Maastricht

   Kijk voor meer informatie op
   www.mesamis.nl
   Facebook

   Brussels lof
   Brussels Lof is het knusse vegetarische/ veganistisch & vis restaurant van de Stad Groningen. Gelegen in het midden van het gezellige centrum. Hier wordt al vele jaren gekookt met uitsluitend verse biologische seizoen producten.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Menu bestaande uit een voor-tussen en hoofdgerecht
   Bereid met de lekkerste dagverse bio-groenten

   Reserveren
   Via info@brusselslof.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag en maandag gesloten. Welkom op dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:30

   Adres
   A-kerkstraat 24, Groningen

   Kijk voor meer informatie op
   www.brusselslof.com
   Facebook
   Instagram

   Brussels lof | Groningen

   Brussels Lof is het knusse vegetarische/ veganistisch & vis restaurant van de Stad Groningen. Gelegen in het midden van het gezellige centrum. Hier wordt al vele jaren gekookt met uitsluitend verse biologische seizoen producten. Eenvoud, Warm, Kunst, Ongedwongen, Klassieke muziek, Hartelijk. Deze kenmerken zorgen voor een informeel en gezellig verblijf in Brussels Lof.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Meneer Frans | Haarlem

   Meneer Frans is een mooi ingerichte lunchroom. Ze werken met voornamelijk biologische producten en hebben veel vegetarische opties op het menu. In het boek de Hippe Vegetariër staan zij tussen de vegetarische hotspots van Haarlem en daar zijn ze heel trots op! Meneer Frans is open voor ontbijt, lunch en borrel en hebben lekkere biologische koffie, huisgemaakte taartjes en goede wijnen!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Meneer Frans 
   Meneer Frans is een mooi ingerichte lunchroom. Wij werken met voornamelijk biologische producten en hebben veel vegetarische opties op het menu. In het boek de Hippe Vegetariër staan wij tussen de vegetarische hotspots van Haarlem en daar zijn we heel trots op! Wij zijn open voor ontbijt, lunch en borrel,. Hebben lekkere biologische koffie, huisgemaakte taartjes en goede wijnen!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   ‘Vegan Sandwich’ van gegrilde zoete aardappel, met kastanjechampignons, rode ui, rucola, geroosterde cashewnoten en citroen-peterseliedressing

   Reserveren
   Via info@meneerfrans.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Iedereen is alle dagen welkom!

   Adres
   Klein Heiligland 8, Haarlem

   Kijk voor meer informatie op
   www.meneerfrans.nl
   Instagram
   Facebook

    

   Obst & Gemüse – huiskamerrestaurant
   Half februari 2018 opent Obst & Gemüse de deuren als huiskamerrestaurant.
   Obst & Gemüse biedt aan: heerlijke, eerlijke, smaakvolle, kleurrijke, gevarieerde en volwaardige maaltijden, bereid van groente en fruit, graan en zeewierproducten. De maaltijden zijn biologisch, vegetarisch en/of veganistisch.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   De maaltijden worden samengesteld door de bezoeker zelf. Er is altijd een ruime keuze aan diverse warme en koude gerechten.

   Reserveren
   Via mail@obstundgemuse.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag en dinsdag gesloten

   Adres
   Kerkhoflaan 145, Rotterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.obstundgemuse.nl
   Facebook

   Obst & Gemüse | Rotterdam

   Half februari 2018 opent Obst & Gemüse de deuren als huiskamerrestaurant. Obst & Gemüse biedt aan: heerlijke, eerlijke, smaakvolle, kleurrijke, gevarieerde en volwaardige maaltijden, bereid van groente en fruit, graan en zeewierproducten. De maaltijden zijn biologisch, vegetarisch en/of veganistisch.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant de Liefde | Doesburg

   Beleef een heerlijk avondje uit. De gastheer Yoreck van de Brink ontvangt u in het sfeervolle en romantische restaurant. De liefde loopt als een rode draad door de kaart. Dat komt terug in goddelijke creaties van de chef Margreet Deen. Vinoloog Ben van de Brink staat bekend als ‘de wandelende wijnkaart’. Laat u verrassen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant de Liefde
   Bij ons beleeft u een heerlijk avondje uit. Onze gastheer Yoreck van de Brink ontvangt u in ons sfeervolle en romantische restaurant. Als u rondkijkt, ziet u engelen en godinnen. Zij stralen liefde uit en vormen de inspiratiebron voor de namen van onze gerechten. De liefde loopt als een rode draad door onze kaart. Dat komt terug in goddelijke creaties van de hand van onze chef Margreet Deen. Ze heeft een voorliefde voor vegetarische gerechten. Daarnaast omarmt ze de culinaire trots uit onze Hanzestad, de Doesburgsche mosterd. Deze verwerkt ze in onze prijswinnende mosterdsoep maar ook in andere creaties en zelfs in een spannend dessert. Onze vinoloog Ben van de Brink staat bekend als ‘de wandelende wijnkaart’. Hij is een echte wijnliefhebber en heeft voor iedereen een passend wijnadvies op maat. Laat u verrassen.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   In port gemarineerde vijgen met pikante boerenkaas of kruidensalade met rode basilicum ingemaakte rode bietjes blauwe druiven en pikante balsamicodressing

   Zoet aardappeltaartje met feta en rode ui omgeven door kruidenyoghurt of soufflerol gevuld met blauwe kaas en spinazie omgeven door courgette linten

   Trio van verschillende kleine zoete lekkernijen of Mini kaas plateau

   Reserveren
   Via info@restaurantliefde.nl of telefoon 0313659707 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag en dinsdag gesloten

   Adres
   Philip Gastelaarstraat 5A, Doesburg

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantdeliefde.nl

   Grand Cafe Zuidlaren 
   Grand Café Zuidlaren is een gezellige ontmoetingsplek gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Zuidlaren. Bij Grand Café Zuidlaren kunt u gezellig borrelen aan de bar en/of genieten van heerlijke gerechten die de keukenbrigade dagelijks met veel liefde en verse producten bereidt.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Tijdens de Vegetarische Restaurantweek serveren we onze overheerlijke geitenkaasfondue voor slechts € 15,00 p.p.(normale prijs € 19,50 p.p.)

   Reserveren
   Via o.v.v. http://grandcafezuidlaren.nl/contact/ De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: gesloten op zondag, maandag en dinsdag

   Adres
   De Millystraat 8, Zuidlaren

   Kijk voor meer informatie op
   www.grandcafezuidlaren.nl
   Facebook

   Grand Cafe Zuidlaren | Zuidlaren

   Grand Café Zuidlaren is een gezellige ontmoetingsplek gevestigd in een monumentaal pand in het hart van Zuidlaren. Bij Grand Café Zuidlaren kunt u gezellig borrelen aan de bar en/of genieten van heerlijke gerechten die de keukenbrigade dagelijks met veel liefde en verse producten bereidt.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Juuls Hummus  | Utrecht

   Bij Juuls wordt de dagelijkse huisgemaakte verse hummus als een heerlijke complete maaltijd geserveerd. Je kan je hummus bowl zelf samenstellen of een keuze maken uit een van de favorieten. De hummus maaltijden worden geserveerd met warm pitabroodje en olijven en augurken.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Juuls Hummus
   Bij Juuls serveren wij onze dagelijkse huisgemaakte verse hummus als een heerlijke complete maaltijd. Je kan je hummus bowl zelf samenstellen of een keuze maken uit een van onze favorieten.

    Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Huisgemaakte verse hummus met verschillende toppings: aubergine uit de oven, paprika uit de oven, warme kikkererwten of gesauteerde champignons met ui. De hummus maaltijden worden geserveerd met warm pitabroodje en olijven en augurken.

   Reserveren
   Via info@juulshummus.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Baanstraat 1, Utrecht

   Kijk voor meer informatie op
   www.juulshummus.nl
   Facebook
   Instagram

   Cafe de Ceuvel
   Hallo, wij zijn Café de Ceuvel, een café met een duurzame missie! We willen je graag uitnodigen om deel te nemen aan ons avontuur.
   Op de veranda, in de hangmat en op onze mooie scheepshelling aan het water kun je komen genieten van de lekkerste vegetarische gerechten en drankjes. We zien je graag genieten, tot snel!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via http://deceuvel.nl/nl/cafe/cafe-home/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag gesloten

   Adres
   Korte Papaverweg 4, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   http://deceuvel.nl/nl/cafe/cafe-home/
   Facebook
   Instagram

   Cafe de Ceuvel | Amsterdam

   Op de veranda, in de hangmat en op de mooie scheepshelling aan het water kun je komen genieten van de lekkerste vegetarische gerechten en drankjes. Café de Ceuvel is een café met een duurzame missie en zij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit avontuur! Zij zien je graag genieten, tot snel!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Pavlov | Den Haag

   In het hartje centrum van Den Haag gelegen historisch pand met verschillende sfeervolle ruimtes om zowel binnen, als buiten te kunnen genieten van lekker eten en drinken. Het interieur is trendy, maar warm afgewisseld met klassieke kenmerken van een historisch pand, hetgeen een romantische sfeer creëert. De keuken is Frans / Mediterraan georiënteerd.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Pavlov, Bar & Restaurant
   In het hartje centrum van Den Haag gelegen historisch pand met verschillende sfeervolle ruimtes om zowel binnen, als buiten te kunnen genieten van lekker eten en drinken. Ons interieur is trendy, maar warm afgewisseld met klassieke kenmerken van een historisch pand, hetgeen een romantische sfeer creëert. Onze keuken is Frans / Mediterraan georiënteerd.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40

   Reserveren
   Via o.v.v. http://pavlov-denhaag.nl/s/reserveren De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Spui 173, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   www.pavlov-denhaag.nl
   Facebook

   De culinaire werkplaats
   De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio, restaurant en art space voor eigentijdse plant-based eetconcepten, die zich veelal afspelen op het snijvlak van eten, kunst en design. Het is een initiatief van Marjolein Wintjes en Eric Meursing, en sinds 2008 gevestigd in de Amsterdamse staatsliedenbuurt. Aan de hand van steeds wisselende thema’s wordt hier op een speelse en eigenzinnige manier gewerkt aan ‘het bord van de toekomst’, waarop volgens de initiatiefnemers de hoofdrol is weggelegd voor groenten, fruit en bijzondere granen.
   Het restaurant-gedeelte van de culinaire werkplaats is een beperkt aantal dagen per week open. je kunt hier reserveren om aan te schuiven voor een zogenaamde eetinspiratie. Dit is een soort thema-wandeling die bestaat uit 5 of 7 eetverhalen. De thema’s wisselen overigens iedere 2 tot 3 maanden.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50

   Tijdens de vegetarische restaurantweek 2018 ontvangen wij je graag bij de culinaire werkplaats voor een uit 5 eetverhalen bestaande eetinspiratie (3x hartig, 2x zoetig).
   De eetinspiratie wordt voorafgegaan door een sneak peek: een welkomstcocktail (alcoholisch of non alcoholisch) en huisgemaakt brood met een topping en wordt afgesloten met koffie of thee en friandises.
   De eetverhalen in maart 2018 staan overigens in het teken van “fake or real?”.

   Reserveren
   Via o.v.v. info@deculinairewerkplaats.nl  De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: beperkte openingstijden en werkt uitsluitend op basis van reservering. De openingstijden zijn: do-vr-za: 18 – 23 uur en zon van 13-22 uur

   Adres
   Fannius Scholtenstraat 10, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.deculinairewerkplaats.nl
   Facebook
   Instagram

    

    

   De culinaire werkplaats | Amsterdam

   De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio, restaurant en art space voor eigentijdse plant-based eetconcepten. Aan de hand van steeds wisselende thema’s wordt hier op een speelse en eigenzinnige manier gewerkt aan ‘het bord van de toekomst’, waarin de hoofdrol is weggelegd voor groenten, fruit en bijzondere granen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   BaiYok | Zwolle

   De eerste kennismaking met de Thaise keuken in Thailand maakt op vrijwel iedereen een grote indruk. Bij BaiYok kunt u heerlijk authentiek Thais eten in een ongedwongen, hartelijk sfeer. Naast vlees- en visgerechten hebben wij een uitgebreid assortiment vegetarische gerechten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Thais restaurant BaiYok
   Bij BaiYok kunt u heerlijk authentiek Thais eten in een ongedwongen, hartelijk sfeer. Naast vlees- en visgerechten hebben wij een uitgebreid assortiment vegetarische gerechten

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   U kunt kiezen uit al onze hoofdgerechten (tussen €12,75 en €14,50)

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   U kunt kiezen voor een 3-gangen vegetarisch verrassingsmenu. De samenstelling is in overleg, zodat wij rekening kunnen houden met uw wensen, ook qua pittigheid

   Reserveren
   Via http://www.baiyok.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Diezerpoortenplas 3, Zwolle

   Kijk voor meer informatie op
   www.baiyok.nl

    

   ­ Restaurants Elements
   Restaurant Elements is het praktijkrestaurant voor voornamelijk de tweede en derde jaars leerlingen van de Middelbare Hotelschool van Amsterdam. Zij runnen onder begeleiding van praktijkdocenten de keuken en de bediening. Bij elementair koken laten we de ingrediënten van een gerecht in hun ‘element’. Dat wil zeggen dat de producten zoveel mogelijk hun eigen kenmerkende smaak, structuur en vorm behouden. Wij heten u graag van harte welkom voor lunch of diner!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht: Hoofdgerecht €8,- | 2-gangen €10,- | 3-gangen €12,-
   Voorgerecht: Soep (veganistisch)
   – Kombu | shi-take | knolselderij | morille | paddenstoelenbrood
   Hoofdgerecht: Lasagne (vegetarisch)
   – Aubergine |miso | grove mosterdzaad | Hollandse blauwader | tempé
   Nagerecht: Raw Chocolat (veganistisch)
   – Avocado| rauwe cacao |gepofte quinoa | dadels | cashewnoten | walnoten | appelbloesem

   Vegetarische 3- of 4-gangen diner: 3-gangen inclusief aperitief €25,-  | 4-gangen inclusief aperitief €27.50
   Voorgerecht: tartaar (veganistisch)
   – gepofte biet| quinoa| bieslook| sjalot| mayonaise van gepofte sjalot en zwarte knoflook |bieten- espuma
   Tussengerecht: Soep (veganistisch)
   – Kombu | shi-take | knolselderij | morille | paddenstoelenbrood
   Hoofdgerecht: Lasagne (vegetarisch)
   – Aubergine |miso | grove mosterdzaad | Hollandse blauwader | tempé
   Nagerecht: Raw Chocolat (veganistisch)
   – Avocado| rauwe cacao |gepofte quinoa | dadels | cashewnoten | walnoten | appelbloesem

   Reserveren
   Via www.heerlijkamsterdam.nl/roc-elements o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zaterdag en zondag gesloten.

   Adres
   Roelof Hartstraat 6-8, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.heerlijkamsterdam.nl

   Elements | Amsterdam

   Restaurant Elements is het praktijkrestaurant voor voornamelijk de tweede en derde jaars leerlingen van de Middelbare Hotelschool van Amsterdam. Bij elementair koken laten zij de ingrediënten van een gerecht in hun ‘element’. Ze heten u graag van harte welkom voor lunch of diner!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wasana Dee | Amersfoort

   Bij Thais Restaurant Wasana Dee worden heerlijke Thaise gerechten bereidt met verse groenten en kruiden. De Thaise keuken staat bekend om zijn kruidige en smaakvolle gerechten. Naast de pittige curries hebben zijn er ook milde roerbakgerechten op de kaart. Kom genieten vlakbij het centrum van Amersfoort met gratis parkeergelegenheid tegenover het restaurant.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wasana Dee
   Bij Thais Restaurant Wasana Dee worden heerlijke Thaise gerechten bereidt met verse groenten en kruiden. De Thaise keuken staat bekend om zijn kruidige en smaakvolle gerechten. Naast de pittige curries hebben we ook milde roerbakgerechten op de kaart. Kom genieten vlakbij het centrum van Amersfoort met gratis parkeergelegenheid tegenover het restaurant.

    Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Kies zelf een voorgerecht, een kruidige soep en een hoofdgerecht van onze uitgebreide vegetarische kaart

   Let op: maandag 5 maart gesloten

   Reserveren
   Via http://wasanadee.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Leusderweg 58, Amersfoort

   Kijk voor meer informatie op
   www.wasanadee.nl

   Eten Bij Werelds
   Welkom bij Eten bij Werelds, ons restaurant aan de Avenue Culinaire, op de Bierkade Den Haag, gelegen naast de opstapplaats van de Ooievaart. Wij serveren veel internationale gerechten en een wisselende lunch- en dinerkaart. Wij werken waar mogelijk met biologische en Fairtrade producten en gebruiken uitsluitend scharrelvlees en duurzame vis.

   Kom gezellig langs in ons restaurant of geniet op ons terras van het uitzicht aan een van de meest historische grachten van Den Haag.

   Aanbod
   Vegetarische lunch voor €8
   Wrap met gerookte paprikahummus, olijven en gegrilde groene asperges met een kopje seizoenssoep

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voorgerecht: Risottokoekjes met truffel en parmezaan
   Hoofdgerecht: Spinazie-fetataart met groenten gyoza’s, gestoomde peulvruchten en karamel van teriyaki
   Dessert: Chef’s verrassing

   Reserveren
   Via info@etenbijwerelds.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Bierkade 16a, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   http://www.etenbijwerelds.nl/
   Facebook
   Instagram

   Eten bij Werelds | Den Haag

   Welkom bij Eten bij Werelds, het restaurant aan de Avenue Culinaire, op de Bierkade Den Haag, gelegen naast de opstapplaats van de Ooievaart. Hier worden veel internationale gerechten geserveerd en is er een afwisselende lunch- en dinerkaart. Op de menukaart staan uitsluitend scharrelvlees en duurzame gevangen vis.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Staring at Jacob | Bussum

   Staring at Jacob is your original American Brunch Bar serving a range of funky classics and daring dishes. Great for family style brunches but also perfect for just good coffee and toast. Hangover cure food or start the party with a nice boozy brunch with our infamous Bloody Mary’s.”

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Staring at Jacob
   Brunch Bar

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8

   Reserveren
   Via www.staringatjacob.nl  o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Jacob van Lennepkade 215, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.staringatjacob.nl

    

    

   ‘t Diekhuus
   Een restaurant waar de groenten en de duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom hebben wij ook een eigen moestuin. Deze is ongeveer 1 hectare groot. Hier verbouwen zoveel mogelijk onze eigen groenten en fruit. Ook hebben wij in 2014 de award ‘beste groenten restaurant’ van Nederland gewonnen. Wij proberen onze gerechten altijd spannend en verrassend te laten zijn. Probeer ons uit.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4 gangen diner voor €40
   Luxe vegetarisch 5 gangen diner voor €50
   Let op: alleen diner vanaf 18:00

   Reserveren
   Via 0571-273968 of info@diekhuus.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Bandijk 2, Terwolde

   Kijk voor meer informatie op
   www.diekhuus.nl

    

    

   ’t Diekhuus | Terwolde

   Een restaurant waar de groenten en de duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom is er ook een eigen moestuin. Deze is ongeveer 1 hectare groot. Hier verbouwen zij zoveel mogelijk de eigen groenten en fruit, niet voor niets wonnen zij in 2014 de award “beste groente restaurant”. De gerechten zijn altijd spannend en verrassend!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Sevens | Oude Ade

   Gelegen aan het kabbelende water van de Zevenhuizervaart met een fantastisch uitzicht op de Hollandse polders ligt restaurant Sevens in Oude Ade. Hier zorgen de koks voor culinaire hoogstandjes uit de Franse keuken met een dikke knipoog naar de moderne wereldkeuken.
   Wat er dagvers voor u bereidt wordt is steeds weer een verrassing.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Sevens
   Gelegen aan het kabbelende water van de Zevenhuizervaart met een fantastisch uitzicht op de Hollandse polders zorgen de koks voor culinaire hoogstandjes uit de Franse keuken met een dikke knipoog naar de moderne wereldkeuken. De dagverse producten worden met een hedendaagse interpretatie verwerkt. Dagvers betekent hier ook écht dagvers: wat er voor u uit de keuken komt is steeds weer een verrassing.

   Aanbod
   Van amuses tot zoet bij de koffie komt alles uit eigen keuken. Een avontuurlijke en smakelijke ervaring!
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Reserveren
   Reserveren kan via Dinnersite https://www.dinnersite.nl/bookingmanager/boekingen/popup.php?RN=36471 o.v.v De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: op maandag en dinsdag is Sevens gesloten.

   Adres
   Boekhorsterweg 18, Oud Ade

   Volg Restaurant Sevens op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op http://www.restaurantsevens.nl

    

   Drostes Herberg
   Heerlijk eten met Twentse streekproducten doet u in Drostes Herberg. Er wordt samengewerkt met leveranciers uit de streek en producten van het seizoen. Het restaurant wordt het best omschreven als ‘bistronomie’. De combinatie van een eerlijke keuken, geproefd in een ongedwongen sfeer. Droste’s Herberg ligt tussen de weilanden en boerderijen, dit biedt een geweldig uitzicht.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.- met keuze uit 2 verschillende voor- en hoofdgerechten en dessertkaart. Op verzoek uit te breiden naar 4 gangen diner.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@drostes.nl o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Uelserweg 95, Tubbergen

   Volg Drostes Herberg op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.drostes.nl

   Drostes Herberg | Tubbergen

   Heerlijk eten met Twentse streekproducten doet u in Drostes Herberg. Er wordt samengewerkt met leveranciers uit de streek en producten van het seizoen. Het restaurant wordt het best omschreven als ‘bistronomie’. De combinatie van een eerlijke keuken, geproefd in een ongedwongen sfeer. Droste’s Herberg ligt tussen de weilanden en boerderijen, dit biedt een geweldig uitzicht.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Ratatouille Food & Wine | Haarlem

   Restaurant Ratatouille Food&Wine is een mix van Franse keuken met de realiteit van vandaag. Michelin noemde het restaurant bij de uitreiking van hun eerste ster in 2014 een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Alles tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten, een sublieme wijnkeuze en enkel de best verkrijgbare seizoensproducten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Ratatouille Food & Wine
   Het restaurant van chefkok Jozua Jaring is een mix van Franse keuken met de realiteit van vandaag. Michelin noemde het restaurant bij de uitreiking van hun eerste ster in 2014 een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Het gaat om wat er op het bord komt. Alles tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten, een sublieme wijnkeuze en enkel de best verkrijgbare seizoensproducten.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.ratatouillefoodandwine.nl o.v.v De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: op maandag en zondag is Ratatouille Food & Wine gesloten.

   Adres
   Spaarne 96, Haarlem

   Kijk voor meer informatie op www.ratatouillefoodandwine.nl

   Indiaas restaurant Payal
   Sinds 1994 is restaurant Payal de specialist in Indiase grill, curry en vegetarische gerechten in Almere.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd met dessert voor €15.-
   Vegetarisch 4-gangen dinermenu voor €25.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail payalrestaurant@gmail.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Adres
   Deventerpad 10, Almere

   Volg restaurant Payal op Facebook

   Kijk voor meer informatie op de website www.payal.nl

    

   Payal | Almere

   Sinds 1994 is restaurant Payal de specialist in Indiase grill, curry en vegetarische gerechten in Almere. De menukaart is samengesteld uit een ruime aanbod van diversen halalvlees ,vis en vegetarische gerechten gekozen uit de meest culinaire streken uit India. Gelegen aan het Deventerpad met een mooi uitzicht op het weerwater wordt u altijd met plezier en een glimlach geserveerd.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Beejekurf | Venray

   Bijzonder voor iedereen, daar gaat de Beejekurf voor! U wordt in de watten gelegd, een middag of avond onbezorgd genieten. Het team neemt u met passie en trots mee in het verhaal achter de gerechten en wijnen. Zij zijn pas tevreden wanneer u zegt dat het bijzonder was!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant De Beejekurf
   BIJzonder voor iedereen, daar gaat de Beejekurf voor! U wordt in de watten gelegd, een middag of avond onbezorgd genieten. Het team neemt u met passie en trots mee in het verhaal achter de gerechten en wijnen. Zij zijn pas tevreden wanneer u zegt dat het bijzonder was!

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Laat u verrassen door chef Mathijs! Geef bij de reservering duidelijk aan waar u niet van houdt, dan zorgen wij voor een bijzondere vegetarische beleving!

   Reserveren
   Reserveren kan via de website http://www.debeejekurf.nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Let op: op maandag en dinsdag is De Beejekurf gesloten.

   Adres
   Paterslaan 15, Venray

   Kijk voor meer informatie op www.debeejekurf.nl

   Restaurant de Fuik
   Bij Restaurant De Fuik staat gastvrijheid en genieten hoog in het vaandel. Chef Martin kookt Frans georiënteerd met moderne invloeden en een frisse toets. Laat u verwennen van de lekkernijen die onze keukenbrigade voor u klaarmaakt terwijl u geniet van een mooi glas wijn of begeleidende sappen. Wees welkom en kom lekker genieten!

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Wees welkom en laat u verwennen door diverse amuses alvorens uw lunch of diner. De koks u laten proeven van heerlijke gerechten, pure smaken en eerlijke ingrediënten.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@defuik.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: De Fuik is gesloten op maandag en dinsdag.

   Adres
   Maasdijk 1, Aalst

   Volg de Fuik op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.defuik.nl

    

   De Fuik | Aalst

   Bij Restaurant De Fuik staat gastvrijheid en genieten hoog in het vaandel. Chef Martin kookt Frans georiënteerd met moderne invloeden en een frisse toets. Laat u verwennen van de lekkernijen die de keukenbrigade voor u klaarmaakt terwijl u geniet van een mooi glas wijn of begeleidende sappen. Wees welkom en kom lekker genieten!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hoeve de Boogaard | Geijsteren

   Bij Hoeve de Boogaard kunt u terecht voor echt genieten; genieten van elkaar, genieten van een heerlijke sfeer, genieten van een mooi gedekte tafel, genieten van mooie smakelijke gerechten waarin u de liefde van Jan voor zijn producten proeft, met heerlijke groente zoals groente moet zijn.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Hoeve de Boogaard
   Bij Hoeve de Boogaard kunt u terecht voor echt genieten, genieten van elkaar, een heerlijke sfeer, een mooi gedekte tafel en natuurlijk genieten van smakelijke gerechten waarin u de liefde van Jan voor zijn producten proeft.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Groentes vormen de uitdaging. Verschillende smaken, bereidingen en structuren. De keuken maakt er iets fantastisch van.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail restaurant@hoevedeboogaard.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: op maandag en dinsdag is Hoeve de Boogaard gesloten.

   Adres
   Wanssumseweg 1, Geijsteren

   Volg restaurant Hoeve de Boogaard op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.hoevedeboogaard.nl

    

   Spirit
   Hun idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij Spirit alleen gerechten die we elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% vegetarisch. Tevens heeft Spirit twee vestigingen, in Amsterdam en Rotterdam.

   Aanbod
   Voor ontbijt en lunch 20% korting op het buffet.

   Reserveren
   Reserveren kan vanaf 6 personen via de website http://www.spiritrestaurants.nl/amsterdam/contact/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Ben je met minder dan 6 personen? Loop dan gezellig binnen.

   Adres
   Czaar Peterstraat 2a, Amsterdam

   Volg Spirit op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op de website www.spiritrestaurants.nl

    

   Spirit | Amsterdam

   Het idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij Spirit alleen gerechten die iedere dag eigenhandig worden klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% vegetarisch. Tevens heeft Spirit twee vestigingen, in Amsterdam en Rotterdam.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Bar Spek | Amsterdam

   Bar Spek is de ontmoetingsplek in de Baarsjes waar je moet zijn. Alles wordt gedaan uit liefde voor lekkere dingen en uit liefde om voor u te zorgen. Bij Bar Spek kunt u terecht voor all day, everyday gerechten, van pizza tot een hoofdgerecht. Ook hebben ze het beste ontbijt van de Baarsjes.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Bar Spek
   Bar Spek is de ontmoetingsplek in de Baarsjes waar je moet zijn. Alles wordt gedaan uit liefde voor lekkere dingen en uit liefde om voor u te zorgen. Bij Bar Spek kunt u terecht voor all day, everyday gerechten, van pizza tot een hoofdgerecht. Ook hebben ze het beste ontbijt van de Baarsjes.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Focaccia met doperwten hummus, geroosterde groente en geitenkaas

   Vegetarisch hoofdgerecht voor €15.-
   Truffelsouffles met gebakken paddestoelen en kruidensla

   Vegetarische 3-gangen diner voor €25.-
   Gorgonzola met gerookte pompoen, rucola en pompoenpitten
   Truffelsouffles met gebakken paddestoelen en kruidensla
   Kaneel panna cotta met caramel ijs

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@barspek.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Admiraal de Ruijterweg 1 , Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op www.barspek.nl

   Volg Bar Spek op Facebook en Instagram

    

   Blender
   Ben jij ook in de ban van een gezonde leefstijl? Dan is Blender op de perfecte hotspot. Bij deze plek waar alles gezond is en vers bereid, kun je van ‘s ochtends vroeg tot in de avond terecht voor lekkere smoothies, oathies, gevarieerde salades, bites en gezonde lekkernijen.

   Aanbod
   Deze week pakt Blender uit met creatieve smaaksensaties! Een vegetarische lunch waar u nog lang van zult nagenieten. Tevens gluten- en lactosevrij.

   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail Info@blender-Haarlem.nl o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Adres
   Kleine Houtstraat 138, Haarlem

   Kijk voor meer informatie op www.blender-Haarlem.nl

   Blender | Haarlem

   Healthy Food and drinks… Ben jij ook in de ban van een gezonde leefstijl? Dan is Blender op de perfecte hotspot. Bij deze plek waar alles gezond is en vers bereid, kun je van ‘s ochtends vroeg tot in de avond terecht voor lekkere smoothies, oathies, gevarieerde salades, bites en gezonde lekkernijen.

   Nobel | Bussum

   Nobel is een eigentijds café/restaurant in dé horecastraat van Bussum. U kunt hier in een ongedwongen sfeer genieten van kwalitatief hoogwaardig eten en drinken. Van biologische koffie met huisgemaakt gebak tot een goede lunch of diner. Ook kunt u gezellig komen borrelen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Nobel
   Nobel is een eigentijds café/restaurant in dé horecastraat van Bussum. U kunt hier in een ongedwongen sfeer genieten van kwalitatief hoogwaardig eten en drinken. Van biologische koffie met huisgemaakt gebak tot een goede lunch of diner. Ook kunt u gezellig komen borrelen.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website https://nobelbussum.nl/reserveer/ o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Kapelstraat 22, Bussum

   Volg Nobel op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op de website www.nobelbussum.nl

    

   Restaurant Prins Heerlijck
   Bij Prins Heerlijck eet u in een prachtige omgeving in het groene hart van Friesland. De verschillende zalen zorgen voor een unieke eetervaring. Laat u in de watten leggen door de vriendelijke bediening en kom even helemaal tot rust.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.- Smaakvol en passend bij het seizoen. Bij (di)eetwensen kan een alternatief geboden worden.

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.prinsheerlijck.nl o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Hoofdstraat 23, Beetsterzwaag

   Volg Prins Heerlijck op Facebook

   Kijk voor meer informatie op de website www.prinsheerlijck.nl

    

   Prins Heerlijck | Beetsterzwaag

   Met veel plezier is restaurant Prins Heerlijk sinds 1998 uw gastheer. Bij Prins Heerlijck eet u in een prachtige omgeving in het groene hart van Friesland. De verschillende zalen zorgen voor een unieke eetervaring. Laat u in de watten leggen door de vriendelijke bediening en kom even helemaal tot rust.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hagedis | Den Haag

   Een biologisch vegetarisch restaurant met vele vegan opties in een bijzondere ambiance. Restaurant Hagedis opende na een lange verbouwing haar deuren in 2004. Het restaurant maakt deel uit van de Grote Pyr een woon-werkgemeenschap in een monumentaal voormalig schoolgebouw in het Zeeheldenkwartier van Den Haag.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Hagedis
   Een biologisch vegetarisch restaurant met vele vegan opties in een bijzondere ambiance. Gelegen in het gezellige Den Haag.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.- Een dagschotel naar keuze inclusief een lekker dessert van de dag.
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.- inclusief een passend wijnarrangement.

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.restauranthagedis.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: op maandag, dinsdag en woensdag is Restaurant Hagedis gesloten.

   Adres
   Waldeck pyrmontkade 116, Den haag

   Volg Restaurant Hagedis op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.restauranthagedis.nl

   Landgoed De Wilmersberg
   De passie voor lekker, goed en eerlijk eten is groot bij De Wilmersberg. Ronald Bor en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek. Gun jezelf dat ultieme verwenmoment en kom genieten van een proeverij aan heerlijkheden op een van de mooiste plekken van Twente.

   Aanbod
   Culinair genieten van een luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-met veel aandacht voor groenten.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@wilmersberg.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Rhododendronlaan 7, De Lutte

   Volg Landgoed De Wilmersberg op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.wilmersberg.nl

   Landgoed de Wilmersberg | De Lutte

   De passie voor lekker, goed en eerlijk eten is groot bij De Wilmersberg. Ronald Bor en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek. Gun jezelf dat ultieme verwenmoment en kom genieten van een proeverij aan heerlijkheden op een van de mooiste plekken van Twente.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Spirit | Rotterdam

   Het idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij Spirit alleen gerechten die iedere dag eigenhandig worden klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% vegetarisch. Tevens heeft Spirit twee vestigingen, in Amsterdam en Rotterdam.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Spirit
   Hun idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij Spirit alleen gerechten die we elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% vegetarisch. Tevens heeft Spirit twee vestigingen, in Amsterdam en Rotterdam.

   Aanbod
   Voor ontbijt en lunch 20% korting op het buffet.

   Reserveren
   Reserveren kan vanaf 6 personen via de website http://www.spiritrestaurants.nl/rotterdam/contact/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Ben je met minder dan 6 personen? Loop dan gezellig binnen.

   Adres
   Mariniersweg 9, Rotterdam

   Kijk voor meer informatie op de website www.spiritrestaurants.nl

   Volg Spirit op Facebook en Instagram

   Bij Albrecht | Eindhoven

   Veganistisch is het nieuwe vlees en vis. Iedereen kan heerlijk en eerlijk genieten van veganistische gerechten, óók als je een liefhebber bent van een stukje vlees of vis. Laat je volledig verrassen Bij Albrecht voor de meest exclusieve ervaring! In het restaurant is alles aanwezig voor een heerlijk eerlijke diner of borrel! Neem plaats in de ontspannen sfeer en laat je verrassen.


   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Bij Albrecht
   Veganistisch is het nieuwe vlees en vis. Ontdek onze veganistische gerechten zoals je nog niet eerder hebt geproefd. Iedereen kan heerlijk en eerlijk genieten van veganistische gerechten, óók als je een liefhebber bent van een stukje vlees of vis. Laat je volledig verrassen door onze Chef’s foodexperience voor de meest exclusieve ervaring!

   Aanbod
   Vegetarisch 3 gangen diner voor €25
   Beleef de smaken die op dit moment onze Chef inspireren tot heerlijke gerechten.

   Reserveren
   Via www.bijalbrecht.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag en maandag gesloten

   Adres
   Gagelstraat 6, Eindhoven

   Kijk voor meer informatie op
   www.bijalbrecht.nl
   Facebook
   Instagram

    

   Lokaal Edel
   Lokaal Edel staat voor het samenbrengen van mensen. Dus geen traditionele hoofdgerechten maar een hele tafel vol met mooie gerechtjes om te delen. Food Director Jonathan Karpathios brengt lokale leveranciers, de allerbeste ingrediënten, en pure smaken bij elkaar in Amsterdam. Stuk voor stuk op fantastisch uitziende bordjes met puur & écht eten van de allerhoogste kwaliteit!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Toast met gebakken paddestoelen, hollandaise ,verse kruiden en krokant eitje

   Vegetarisch 3-gangenmenu dinermenu voor €25
   Voor: eetbare moestuin (krolsla, radijs, wortel, witlof, hazelnoot)
   Hoofd: gebraisseerde knolselderij met paddestoelen, hollandaise en krokant scharrelei
   Dessert: ill flootante met chocolade en noten

   Reserveren
   Via info@lokaaledel.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Potjesweg 1, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.lokaaledel.nl

   Lokaal Edel | Amsterdam

   Lokaal Edel staat voor het samenbrengen van mensen. Dus geen traditionele hoofdgerechten maar een hele tafel vol met mooie gerechtjes om te delen. Food Director Jonathan Karpathios brengt lokale leveranciers, de allerbeste ingrediënten, en pure smaken bij elkaar in Amsterdam. Stuk voor stuk op fantastisch uitziende bordjes met puur & écht eten van de allerhoogste kwaliteit!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Eetvilla Van den Brink  | Soest

   Eetvilla Van den Brink, een eigentijds en betaalbaar restaurant met een keuken van nu met verse en waar mogelijk, biologische producten uit de regio Soest en omgeving. In het restaurant kunt u terecht voor een kop koffie, snelle lunch of borrel. Het restaurant heeft een warme huiselijk sfeer en eigentijds interieur waar klassieke gerechten met een eigentijdse twist worden geserveerd

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Eetvilla Van den Brink
   Eetvilla van den Brink is een restaurant met een warme huiselijke sfeer, eigentijds interieur, moderne keuken waar klassieke gerechten met een eigentijdse twist worden geserveerd. Het is gelegen aan de doorgaande weg van Soest naar Soesterberg, op slechts 15 minuten van Amersfoort en Baarn. In ons restaurant kunt u terecht voor een kop koffie, snelle lunch of een borrel. In het restaurant en op het terras zijn 60 zitplaatsen.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40
   Luxe vegetarische 5-gangen dinermenu voor €50

   Ons team onder leiding van Daniel van de Kant heeft een mooi menu voor samengesteld uit verse en waar mogelijk biologische producten uit de omgeving van Soest.

   Reserveren
   Via https://eetvilla.nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Soesterbergsestraat 122, Soest

   Kijk voor meer informatie op
   https://eetvilla.nl/
   facebook

   BARTACK | Amsterdam

   BARTACK doet alles vanuit de passie voor lekker, gezond eten en uit liefde voor de buurt. Zij laten hun gasten ervaren dat bewust kiezen ontzettend lekker kan zijn. Dit doen ze door de verrassende samenstelling van hun gerechten, het gebruik van verse producten en de focus op groente. Een leuk weetje; TACK betekent ‘Bedankt’ in het Zweeds.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   BARTACK
   BARTACK doet alles vanuit de passie voor lekker, gezond eten en uit liefde voor de buurt. Zij laten hun gasten ervaren dat bewust kiezen ontzettend lekker kan zijn. Dit doen ze door de verrassende samenstelling van hun gerechten, het gebruik van verse producten en de focus op groente.
   Een leuk weetje; TACK betekent ‘Bedankt’ in het Zweeds.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Omelette met avocado, geitenkaase, olijven, basilicum en cherry tomaat confit

   Vegetarische 3-gangen diner voor €25
   Voorgerecht: Vegan tartar of rode biet, knolselderij en avocado
   Hoofdgerecht: Cassoulet met palmokool, champignon, witte bontjes, groene kool, tomaat en Parmigiano kaas
   Nagerecht: Strudel van appel, kaneel en rozijnen met gember saus

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@bartack.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Postjesweg 124, Amsterdam

   Volg BARTACK op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.bartack.nl 

   Restaurant De Hoefslag
   De Hoefslag is al 110 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Het restaurant in Bosch en Duin wordt gezien als een van de grondleggers van culinair Nederland. Chef Raoul Meuwese leidt vol passie en energie het keukenteam van de Hoefslag. Zijn doel is om onze gasten een totaal beleving te bieden waarin alles klopt. Hij kookt gerechten op basis van de seizoenen, op een klassieke basis en op creatieve wijze gepresenteerd.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website http://hoefslag.nl/reserveren/ o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Let op: op 5 en 11 maart is restaurant De Hoefslag gesloten.

   Adres
   Vossenlaan 28, Bosch en Duin

   Kijk voor meer informatie op www.hoefslag.nl 

   De Hoefslag | Bosch en Duin

   De Hoefslag is al 110 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Chef Raoul Meuwese leidt vol passie en energie het keukenteam van de Hoefslag. Zijn doel is om de gasten een totaal beleving te bieden waarin alles klopt. Hij kookt gerechten op basis van de seizoenen, op een klassieke manier en op creatieve wijze gepresenteerd.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   SNCKBR | Amsterdam De Pijp

   Een combinatie van comfort food met gezond eten. Dat is de specialiteit van SNCKBR in Amsterdam. SNCKBR is hét restaurant in Amsterdam waar je lekker kunt bestellen zonder je schuldig te voelen. Het eten bevat niet zoveel vet, is vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij, koolhydraatarm en natuurlijk vega!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   SNCKBR Amsterdam De Pijp
   Een combinatie van comfort food met gezond eten. Dat is de specialiteit van SNCKBR in Amsterdam. Dit is enige restaurant in Amsterdam waar je lekker kunt bestellen zonder je schuldig te voelen. Het eten bevat niet zoveel vet, is vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij, koolhydraatarm en natuurlijk vega!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   – Tsar-tar (vegetarische tartaar) op basis van linzen en pastinaak.
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   – Zuchini Spaghetti
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25.-
   Surprise menu
   Luxe vegetarisch 4-gangen diner voor €40.-
   Surprise menu

   Reserveren
   Reserveren via reserveren@snckbr.com o.v.v De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Van Woustraat 36

   Volg SNCKBR Amsterdam De Pijp op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.snckbr.com

   1619 Eten en Drinken
   1619 Eten en Drinken is gelegen aan de jachthaven van Andijk met uitzicht over de haven.
   Er wordt uitsluitend gewerkt met producten uit het seizoen. Een mediterraan georiënteerde keuken met groenten in de hoofdrol en zo nu en dan een knipoog richting het oosten.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.- met veel verschillende groenten en vernieuwende gerechten.

   Reserveren
   Reserveren kan via Seatme o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Let op: op maandag en dinsdag is 1619 Eten en Drinken gesloten.

   Adres
   Nieuwe haven 2, Andijk

   Volg 1619 Eten en Drinken op Facebook

   Kijk voor meer informatie op www.1619etenendrinken.nl

   1916 Eten en Drinken | Andijk

   1619 Eten en Drinken is gelegen aan de jachthaven van Andijk met uitzicht over de haven.
   Er wordt uitsluitend gewerkt met producten uit het seizoen. Een mediterraan georiënteerde keuken met groenten in de hoofdrol en zo nu en dan een knipoog richting het oosten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Brasserie Jansen | Zwolle

   Alles wat het leven leuk maakt. Dát is Brasserie Jansen! “Eet wanneer je er zin in hebt” is het motto bij Brasserie Jansen. Er wordt gekozen voor eerlijk en goed eten. Inhoud boven vorm, lekker simpel eten met een Italiaanse invloed. Brasserie Jansen, een plek waar het draait om mensen. Waar familie, vrienden en collega’s genieten van elkaars gezelschap.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Brasserie Jansen
   Alles wat het leven leuk maakt. Dát is Brasserie Jansen! “Eet wanneer je er zin in hebt” is het motto bij Brasserie Jansen. Er wordt gekozen voor eerlijk en goed eten. Inhoud boven vorm, lekker simpel eten met een Italiaanse invloed. Brasserie Jansen, een plek waar het draait om mensen. Waar familie, vrienden en collega’s genieten van elkaars gezelschap.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Een plak desembrood met hummus, gegrilde groenten en paprikachutney.
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   Een open ravioli met geroosterde courgette, zachte geitenkaas, walnoten en rucola.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@brasseriejansen.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Adres
   Nieuwe markt 14, Zwolle

   Volg Brasserie Jansen op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.brasseriejansen.com

    

   Restaurant Shirak
   Als je nu echt eens iets bijzonders wilt proeven, is een tafel reserveren in dit gastvrije Armeense restaurant een absolute aanrader. De keuken is met niets te vergelijken en heeft een heel eigen manier van gerechten bereiden. Noten, fruit, aubergine, yoghurt en brood zijn de basisingrediënten van de lekkerste vegetarische hapjes en gerechten.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-
   Voor velen is de Armeense keuken nog onbekend, daarom krijt u bij Shirak een Armeens verrassingsmenu!

   Reserveren
   Via 0736145462 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Karrenstraat 14, Den Bosch

   Volg Restaurant Shirak op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op http://www.restaurant-shirak.nl/

   Shirak | Den Bosch

   Als je nu echt eens iets bijzonders wilt proeven, is een tafel reserveren in dit gastvrije Armeense restaurant een absolute aanrader. De keuken is met niets te vergelijken en heeft een heel eigen manier van gerechten bereiden. Noten, fruit, aubergine, yoghurt en brood zijn de basisingrediënten van de lekkerste vegetarische hapjes en gerechten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Karpendonkse Hoeve | Eindhoven

   De Karpendonkse Hoeve bestaat ruim 44 jaar en ligt vlakbij het centrum van Eindhoven, midden in een park bij de Karpendonkse Plas. Zonder de traditionele keuken uit het oog te verliezen, hebben veel van zijn creaties een innovatieve inbreng. Hij tovert geen fusion of kruisbestuiving op uw bord maar laat u in zijn creaties de invloed van ‘de nieuwe wereld’ proeven.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant de Karpendonkse Hoeve
   De Karpendonkse Hoeve bestaat ruim 44 jaar en ligt vlakbij het centrum van Eindhoven, midden in een park bij de Karpendonkse Plas. Chef Rob heeft de nodige ervaring met vegetarische gerechten en zijn sporen ook op dat gebied ruimschoots verdiend. Zonder de traditionele keuken uit het oog te verliezen, hebben veel van zijn creaties een innovatieve inbreng. Hij tovert geen fusion of kruisbestuiving op uw bord maar laat u in zijn creaties de invloed van ‘de nieuwe wereld’ proeven.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website http://www.karpendonksehoeve.nl/#reserveren o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Adres
   Sumatralaan 3, Eindhoven

   Volg de Karpendonkse Hoeve op Facebook en Instagram.

   Kijk voor meer informatie op www.karpendonksehoeve.nl

    

    

   HarborHouse
   Het restaurant staat op het terrein van Marina Muiderzand, gelegen in Almere Poort. HarborHouse heeft een stoer karakter met een groot terras aan de waterkant. Vanaf het terras heeft u fantastisch uitzicht over de mooie haven en het IJmeer. Op een mooie dag kunt u lekker onderuitgezakt genieten van de prachtige Nederlandse oranje-roze zonsondergang. Er wordt gewerkt met verse kwaliteitsproducten die met liefde en passie bereid worden door de keukenbrigade. HarborHouse is bereikbaar via water en weg.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.harbor-house.nl o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.
   Let op: HarborHouse is 8 t/m 11 maart geopend en doet dan mee aan De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Marinaweg 4, Almere

   Volg HarborHouse op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op de website www.harbor-house.nl

    

   HarborHouse | Almere

   HarborHouse heeft een stoer karakter met een groot terras aan de waterkant. Vanaf het terras heeft u fantastisch uitzicht over de mooie haven en het IJmeer. Er wordt gewerkt met verse kwaliteitsproducten die met liefde en passie bereid worden door de keukenbrigade. HarborHouse is bereikbaar via water en weg.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Le Hollandais | Amsterdam

   Le Hollandais is fraai gelegen aan de Amstel. De vriendelijke medewerkers hebben culinaire kennis van zaken. Kunstwerken van Harald Vlugt geven een speciaal cachet aan het interieur. Als chef de cuisine opende Adriaan van Raab van Canstein in 1996 restaurant Le Hollandais. Zijn uitgangspunt is de klassieke Franse keuken.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Le Hollandais
   Le Hollandais is fraai gelegen aan de Amstel. De vriendelijke medewerkers hebben culinaire kennis van zaken. Kunstwerken van Harald Vlugt geven een speciaal cachet aan het interieur. Net als het Hammondorgel bij de ingang, waar aan het einde van de avond regelmatig op gespeeld wordt. Als chef de cuisine opende Adriaan van Raab van Canstein in 1996 restaurant Le Hollandais. Zijn uitgangspunt is de klassieke Franse keuken.

   Aanbod
   Een luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.- met bijpassende wijnen die ook per half glas kunnen worden besteld.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@lehollandais.nl o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek.

   Let op: op maandag en zondag is het restaurant gesloten.

   Adres
   Amsteldijk 41, Amsterdam

   Volg Le Hollandais op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.lehollandais.nl

    

   Leaf Vegetarian
   Leaf Vegetarian is een Aziatisch veganistisch restaurant. Al hun vleesvervangers zijn gemaakt op basis van soja. Zij hanteren graag het shared dining concept. Dit is een manier van dineren dat de mogelijkheid biedt om meerdere gerechten samen te proeven.

   Aanbod
   Laat u verrassen met een vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.- dat tevens geschikt is voor veganisten.
   U krijgt een selectie aan verschillende voorgerechtjes geserveerd op een plank.
   Kipsate
   Crispy sesamtoast
   Crispy loempia’s
   Ban cuon (vietnamese rijstevelrol)

   Daarna krijgt u verschillende hoofdgerechten die ook gedeeld kunnen worden.
   Soyaribs in Beijing saus
   Chinese traditionele groentemix
   Maleisische curry met lamsvlees

   Als dessert maakt de chef een heerlijke zoete kokossoep met mango en sago.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@leaf-vegetarian.nl o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek. Dinsdag is het restaurant gesloten.

   Adres
   Oostmolenwerf 19, Rotterdam

   Volg Leaf Vegetarian op Facebook

   Kijk voor meer informatie op www.leaf-vegetarian.nl

   Leaf Vegetarian | Rotterdam

   Leaf Vegetarian is een Aziatisch vegetarisch / veganistisch restaurant. Bij restaurant Leaf is iedereen welkom om de smaken van Azië te komen proeven. Ze serveren geen vlees en vis bij de gerechten maar uitsluitend vleesvervangers gemaakt op basis van soja. Bij restaurant Leaf eet je samen met elkaar; “Shared Dining”.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Herberg de Waard van Ternaard | Ternaard

   In de keuken van Herberg de Waard van Ternaard maken ze zoveel mogelijk gebruik van specifieke producten uit de regio. Deze producten worden vervolgens op ambachtelijke manier bereid. In de Waard wordt seizoensgebonden gekookt en worden de ingrediënten dagelijks vers ingekocht of geleverd. Op deze manier krijgt u pure en eerlijke gerechten voorgeschoteld.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Herberg de Waard van Ternaard
   In de keuken van Herberg de Waard van Ternaard maken ze zoveel mogelijk gebruik van specifieke producten uit de regio. Deze worden op een ambachtelijke manier bereid, zo bakken zij zelf brood met meel van de molen uit Burdaard en wordt het ijs zelf gedraaid. In de Waard wordt seizoensgebonden gekookt en worden de ingrediënten dagelijks vers ingekocht of geleverd. De boerenkazen komen van verschillende boerderijen uit Friesland en er worden groenten geteeld in samenwerking met de land- en tuinbouw opleiding van het Nordwin College. Op deze manier krijgt u pure en eerlijke gerechten voorgeschoteld.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Door de eigen volkstuin is het restaurant grotendeels zelfvoorzienend van de mooiste producten. Eerlijk genieten van verse producten en veelal biologische wijnen voor een culinaire beleving.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@herbergdewaard.nl o.v.v. de Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: maandag en dinsdag is het restaurant gesloten.

   Adres
   De Groedse 3, Ternaard

   Volg Herberg de Waard van Ternaard op Facebook

   Kijk voor meer informatie op www.herbergdewaard.nl

   SNCKBR
   Een combinatie van comfort food met gezond eten. Dat is de specialiteit van SNCKBR in Amsterdam. Dit is enige restaurant in Amsterdam waar je lekker kunt bestellen zonder je schuldig te voelen. Het eten bevat niet zoveel vet, is vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij, koolhydraatarm en natuurlijk vega!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   – Tsar-tar (vegetarische tartaar) op basis van linzen en pastinaak.
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   – Zuchini Spaghetti
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25.-
   -Surprise menu
   Luxe vegetarisch 4-gangen diner voor €40.-
   -Surprise menu

   Reserveren
   Reserveren via reserveren@snckbr.com o.v.v De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Willemstraat 1D, Eindhoven

   Kijk voor meer informatie op www.snckbr.com

   SNCKBR | Eindhoven

   SNCKBR Eindhoven maakt met duurzame ingrediënten comfort food dat finger licking good, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van bullshit blijft. Hét restaurant in Eindhoven dus waar je lekker kunt bestellen zonder je schuldig te voelen.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   ’t Prentenkabinet | Leiden

   Restaurant Het Prentenkabinet ligt in de prachtige oude Pieterswijk van Leiden en heeft aan de achterkant een heerlijk (zonnig) Park-terras. Het eeuwenoude pand van het Prentenkabinet maakt dit restaurant tot een van de mooiste en meest karakteristieke restaurants van Leiden. De koks van ‘het Prentenkabinet’ laten zich inspireren door de Frans/ Internationale keuken.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   ’t Prentenkabinet
   Het eeuwenoude pand van het Prentenkabinet maakt dit restaurant tot een van de mooiste en meest karakteristieke restaurants van Leiden. De koks van ‘het Prentenkabinet’ laten zich inspireren door de Frans/Internationale keuken en maken gebruik van streekproducten.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-

   Reserveren
   Per email via info@prentenkabinet.nl o.v.v De Vegetarische Restaurantweek
   Klik hier om het menu op de website te zien en direct te reserveren

   Adres
   Kloksteeg 25, Leiden

   Kijk voor meer informatie op
   www.prentenkabinet.nl

   SNCKBR
   Een combinatie van comfort food met gezond eten. Dat is de specialiteit van SNCKBR in Amsterdam. Dit is enige restaurant in Amsterdam waar je lekker kunt bestellen zonder je schuldig te voelen. Het eten bevat niet zoveel vet, is vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij, koolhydraatarm en natuurlijk vega!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   – Tsar-tar (vegetarische tartaar) op basis van linzen en pastinaak.
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   – Zuchini Spaghetti
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25.-
   -Surprise menu
   Luxe vegetarisch 4-gangen diner voor €40.-
   -Surprise menu

   Reserveren
   Reserveren via couverts https://www.couverts.nl/restaurant/amsterdam/snckbr-2#reserveer-widget o.v.v De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Kinkerstraat 106, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op www.snckbr.com

   SNCKBR | Amsterdam West

   Een combinatie van comfort food met gezond eten. Dat is de specialiteit van SNCKBR in Amsterdam. SNCKBR is hét restaurant in Amsterdam waar je lekker kunt bestellen zonder je schuldig te voelen. Het eten bevat niet zoveel vet, is vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij, koolhydraatarm en natuurlijk vega!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Het Bosch @ Waterfront | Amsterdam

   Restaurant het Bosch bestaat al vijfendertig jaar onder leiding van patron-cuisinier Ferry van Houten. ‘Fine dining’ aan het Nieuwe Meer. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen op één van de mooiste locaties van Amsterdam. De keuken is gebaseerd op de Franse Gastronomie, maar vertaald naar onze eigen tijd en stijl. Altijd verrassend!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Het Bosch @ Waterfront
   ‘Fine dining’ aan het Nieuwe Meer. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen op één van de mooiste locaties van Amsterdam. De keuken is gebaseerd op de Franse Gastronomie, maar vertaald naar onze eigen tijd en stijl, Verrassen!

   Aanbod
   Luxe vegetarische 5-gangen dineren voor €50.- Gemaakt van een selectie uit het aanbod van de markt van de dag. Verrassend en in eigentijdse stijl. Vraag naar de suggestie van de sommelier voor een ideale combinatie.

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.hetbosch.com/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Jollenpad 10, Amsterdam

   Volg Het Bosch op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.hetbosch.com

   TASCA
   In restaurant Tasca wordt u nog lekker ouderwets verwend met de heerlijkste authentieke Zuid-Europese gerechten. Er wordt altijd dagvers ingekocht en gekookt. Indien u speciale (dieet)wensen heeft, kunt u dit bij uw reservering doorgeven, wij kunnen overal rekening mee houden. Op zaterdag is er een pianist die gezellig op de achtergrond in de stijl van American Songbook speelt.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dineren voor €50.-

   Selectie van petiscos (shared dining) koud:
   Bieten/ appel/ dille
   Komkommer/ feta/ tzatziki
   Spaanse bonen salade
   Manchego/ pijnboompitten
   *
   Selectie van petiscos (shared dining) warm:
   Champignons/ knoflook/ peterselie
   Aardappel tortilla
   Gegrilde geitenkaas/ geblancheerde amandelen/ imkerhoning

   Soep van de dag
   *
   Bospaddenstoelen risotto van riso pasta & wilde spinazie
   *
   Moelleux au chocolat
   of
   Vers gemaakte citroen sorbet
   of
   Kaasplank

   Reserveren
   Reserveren kan via https://www.seatme.nl/srm/availabletimes.htm?rid=3289&af=1964 o.v.v. De Vegetarische restaurantweek

   Adres
   Ankerstraat 2, Scheveningen

   Volg Tasca op Facebook

   Kijk voor meer informatie op www.restauranttasca.nl

   Restaurant Tasca | Scheveningen

   In restaurant TASCA wordt u nog lekker ouderwets verwend met de heerlijkste authentieke Zuid-Europese gerechten. Er wordt altijd dagvers ingekocht en gekookt. Indien u speciale (dieet)wensen heeft, kunt u dit bij de reservering doorgeven, het restaurant kan overal rekening mee houden. Op zaterdag is er een altijd een pianist.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wolf Atelier | Amsterdam

   Bij Wolf Atelier wil Michael Wolf al zijn gasten de perfecte middag of avond voorschotelen. Niet alleen op het bord, maar ook in de service, sfeer en de muziek. Het belang van gastvrijheid, evenals het moderne maar warme interieur van Wolf Atelier, is geïnspireerd op Michaels geboorteland Oostenrijk.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Wolf Atelier
   Bij Wolf Atelier wil Michael Wolf al zijn gasten de perfecte middag of avond voorschotelen. Niet alleen op het bord, maar ook in de service, sfeer en de muziek. Het belang van gastvrijheid, evenals het moderne maar warme interieur van Wolf Atelier, is geïnspireerd op Michaels geboorteland Oostenrijk.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Wolf Atelier doet niet mee aan de Vegetarische restaurantweek op vrijdag, zaterdag en zondag.

   Reserveren
   Reserveren kan via de website http://wolfatelier.nl/#reserveren o.v.v De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Adres
   Westerdoksplein 20-brug, Amsterdam

   Volg Wolf Atelier op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op wolfatelier.nl

   Envy
   Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Laat u verrassen van begin tot eind.
   Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.envy.nl/#reserveren o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Prinsengracht 381, Amsterdam

   Volg Envy op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.envy.nl

   Envy | Amsterdam

   Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Knip | Voorschoten

   Een unieke locatie voor iedere gelegenheid. Bij de Knip is het een passie om de gasten te laten genieten van de gastvrijheid, gezelligheid en leuke wijn-spijscombinaties. Alles wordt in het werk gesteld om een kwalitatief topproduct neer te zetten, bereid met eerlijke, verse en lokale producten in een heerlijke ambiance.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant De Knip
   Bij de Knip is het een passie om de gasten te laten genieten van de gastvrijheid, gezelligheid en leuke wijn-spijscombinaties. Alles wordt in het werk gesteld om een kwalitatief topproduct neer te zetten, bereid met eerlijke, verse en lokale producten in een heerlijke ambiance.

   Aanbod
   Laat u verrassen door onze Chef, ga de uitdaging aan.
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website https://www.restaurantdeknip.nl/reserveren/ o.v.v De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Adres
   Kniplaan 22, Voorschoten

   Volg De Knip op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.restaurantdeknip.nl

   Restaurant Basaal
   Al 16 jaar is Restaurant Basaal aan de Dunne Bierkade gevestigd, aan één van de mooiste grachten in het centrum van Den Haag. De kookstijl van Bas Oonk wordt omschreven als een moderne Bistro keuken. Restaurant Basaal is lid van Euro Toques, een club restaurants waarbij het gebruik van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten centraal staat.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50

   Reserveren
   Reserveren kan via de website https://www.restaurantbasaal.nl/reserveren/ o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Dunne Bierkade 3, Den Haag

   Volg restaurant Basaal op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op https://www.restaurantbasaal.nl

    

   Basaal | Den Haag

   Al 16 jaar is Restaurant Basaal aan de Dunne Bierkade gevestigd, aan één van de mooiste grachten in het centrum van Den Haag. De kookstijl van Bas Oonk wordt omschreven als een moderne Bistro keuken. Restaurant Basaal is lid van Euro Toques, een club restaurants waarbij het gebruik van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten centraal staat.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Vidiveni | Zwolle

   Restaurant Vidiveni is een moderne, laagdrempelige bistro, waar gekookt wordt met voornamelijk lokale en seizoensgebonden producten. Wij werken nauw samen met regionale leveranciers. Wij werken volgens de Slow Food wijze en is restaurant Vidiveni een leer-/werkbedrijf voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Vidiveni
   Restaurant Vidiveni is een moderne, laagdrempelige bistro, waar gekookt wordt met voornamelijk lokale en seizoensgebonden producten. Wij werken nauw samen met regionale leveranciers, die dezelfde passie met ons delen voor eerlijke producten. Wij werken volgens de Slow Food wijze. Daarnaast is Restaurant Vidiveni een leer-/werkbedrijf voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

   Aanbod
   Laat u verrassen door het aanbod uit het seizoen.
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.vidiveni.nl/reserveren1 o.v.v De Vegetarische Restaurantweek. Vergeet niet om te vermelden voor welk aanbod u reserveert.

   Let op: maandag 6 maart en zondag 11 maart is Vidiveni gesloten.

   Adres
   Jufferenwal 17, Zwolle

   Volg restaurant Vidiveni op Facebook

   Kijk voor meer informatie op www.vidiveni.nl

   Ratatouille
   Ratatouille, het restaurant van Meesterkok Wim en vinologe Tina Zwaart. Een intiem restaurant gelegen op de Vischmarkt, hét culinaire plein van Harderwijk. Seizoen, ambacht en puurheid zijn de drie pijlers van de keuken. In twee historische pandjes vind je naast het restaurant het Proef- en Kooklokaal en de Culiwinkel. Na het dineren kunt u tevens blijven slapen in het bovengelegen Stadslogement.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Reserveren
   Reserveren kan via de email info@rttll.nl o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Let op: op maandagen is Ratatouille gesloten.

   Adres
   Vischmarkt 4-6, Harderwijk

   Volg Ratatouille op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.rttll.nl

   Ratatouille | Harderwijk

   Ratatouille, het restaurant van Meesterkok Wim en vinologe Tina Zwaart. Een intiem restaurant gelegen op de Vischmarkt, hét culinaire plein van Harderwijk. Seizoen, ambacht en puurheid zijn de drie pijlers van de keuken. In twee historische pandjes vind je naast het restaurant het Proef- en Kooklokaal en de Culiwinkel.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Jackson Dubois | Amsterdam

   Jackson Dubois heet u van welkom in zijn bar aan het Spui in Amsterdam, waar de herinneringen van zijn wereldreis worden geserveerd. Jackson is ervan overtuigd dat je een cultuur alleen kunt begrijpen door ‘m te proeven. Jackson heeft bijna alles gezien, het meeste geproefd en het beste onthouden. U kunt genieten van champagnes, speciaalbieren en gerechten van alle continenten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Jackson Dubois
   Jackson Dubois heet u van harte welkom in zijn bar aan het Spui in Amsterdam, waar de beste herinneringen van zijn wereldreis worden geserveerd. Jackson is ervan overtuigd dat je een cultuur alleen kunt begrijpen door ‘m te proeven. Jackson heeft bijna alles gezien, het meeste geproefd en het beste onthouden. U kunt genieten van champagnes, speciaalbieren en gerechten van alle continenten.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.- (ook geschikt voor veganisten!)

   Reserveren
   Reserveren kan via de website www.jacksondubois.com of telefonisch 06 46360044 o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Spui 10, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op www.jacksondubois.com

   Volg Jackson Dubois Facebook en Instagram 

   Eetcafe Ceramique
   Eten is de grootste passie bij Ceramique. Dat gevoel willen zij graag met u delen. Bij Eetcafé Céramique eet u volgens het seizoensaanbod en zo veel mogelijk biologisch. De herkomst van de ingrediënten, welke worden gebruikt in de huisgemaakte gerechten, is uitermate belangrijk. Laat u verrassen!

   Aanbod
   U mag uw eigen Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25.- samenstellen.

   Reserveren
   Reserveren kan via de email info@eetcafeceramique.nl o.v.v De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Rechtstraat 78, Maastricht

   Volg Eetcafe Ceramique Facebook

   Kijk voor meer informatie op www.eetcafeceramique.nl

    

   Eetcafe Ceramique | Maastricht

   Eten is de grootste passie bij Ceramique. Dat gevoel willen zij graag met u delen. Bij Eetcafé Céramique eet u volgens het seizoensaanbod en zo veel mogelijk biologisch. De herkomst van de ingrediënten, welke worden gebruikt in de huisgemaakte gerechten, is uitermate belangrijk. Laat u verrassen!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   ADAM’s ID | Amsterdam

   ADAM’s ID is een fijne plek tegenover Amsterdam Sloterdijk: lekker eten, goede wijnen en cocktails, een prettige sfeer en een stoere uitstraling met industriële elementen. Bij ADAM’s ID drink je een Bocca koffie, lunch je ‘streetfood style’ en ’s avonds biedt het menu seizoensgebonden gerechten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   ADAM’s ID
   ADAM’s ID is een fijne plek tegenover Amsterdam Sloterdijk: lekker eten, goede wijnen en cocktails, een prettige sfeer en een stoere uitstraling met industriële elementen. Bij ADAM’s ID drink je een Bocca koffie, lunch je ‘streetfood style’ en ’s avonds biedt het menu seizoensgebonden gerechten. Van vis tot vlees en natuurlijk vegetarisch zoals ‘Fregola met hazelnoot, courgette & sinasappel’. Tot ziens in ADAM’s 🙂

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Buratta met paprika croutons, druiven, zeekraal, venkel en basilicum olie

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voorgerecht: buratta met paprika croutons, druiven, zeekraal, venkel en basilicum olie
   Hoofdgerecht: fregola met hazelnoot, courgette, sinaasappel, grapefruit, viooltjes, basilicumolie en citrusolie
   Nagerecht: citroentaartje op bastogne met lobbige mangoroom.

   Reserveren
   Via https://www.adamsid.nl/make-a-reservation  o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Naritaweg 51, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.adamsid.nl
   Facebook
   Instagram

   De Pingerhoeve
   Klein, sfeervol restaurant aan de rand van het dorp met max 40 zitplaatsen, slow food, stoverijen en streekgerechten sieren de vaste kaart. Wekelijks nieuwe gerechten met vaak een knipoog naar andere culturen op het krijtbord, altijd vers en als het even kan biologisch. Interieur is modern met warme sfeer en houtvuur. Reserveren is een must.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Kies zelf maar uit van onze vaste kaart of de dynamische kaart (variaties op het krijtbord) genoeg vegetarische keuze… Indiase Korma met lekker veel groenten, cashew-nootjes en Turkse Yoghurt of met de handgedraaide cannelonie gevuld met ricotta, spinazie en walnootjes.. (h)eerlijk en altijd lekker vers.

   Reserveren
   Via info@pingerhoeve.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: geopend 8 t/m 11 maart vanaf 17 uur

   Adres
   Pingerweg 11, Nuth

   Kijk voor meer informatie op
   www.pingerhoeve.nl
   Facebook

   De Pingerhoeve | Nuth

   Klein, sfeervol restaurant aan de rand van het dorp. Slow food, stoverijen en streekgerechten sieren de vaste kaart. Wekelijks nieuwe gerechten met vaak een knipoog naar andere culturen op het krijtbord, altijd vers en als het even kan biologisch. Het interieur is modern met warme sfeer en houtvuur. Reserveren is een must.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Herberg Het Volle Leven | Appelscha

   Midden in het nationaal park het Drents Friese wold kunt u genieten van een drie-gangen vegetarisch en biologisch verrassingsmenu. Al 15 jaar wordt er in Herberg Het Volle Leven elke dag een feestje op het bord getoverd zonder vlees of vis. U kunt ook blijven slapen, om vooraf of daarna nog eindeloos door het bos te kunnen zwerven.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Herberg Het Volle Leven
   Midden in het nationaal park het Drents Friese wold kunt u genieten van een drie-gangen vegetarisch en biologisch verrassingsmenu. Al 15 jaar toveren we elke dag een feestje op het bord zonder vlees of vis. Dieetwensen kunnen van te voren worden doorgegeven. U kunt ook blijven slapen, om vooraf of daarna nog eindeloos door het bos te kunnen zwerven. Ook voor (huwelijks)feesten en partijen is de herberg een bijzonder geschikte locatie.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Volgens een van onze gasten: ” Heerlijk, heerlijk, heerlijk…! Niets meer aan toe te voegen… een oase van puurheid”

   Reserveren
   Via info@hetvolleleven.com  o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5 en dinsdag 6 maart zijn uitgesloten

   Adres
   Oude Willem 5, Appelscha

   Kijk voor meer informatie op
   www.hetvolleleven.com

   Spingaren
   Ons restaurant en proeflokaal zit in een historisch pand in het centrum van Amsterdam aan de Herengracht. Het frisse maar gezellige interieur is ontworpen door Ellen Kiers en Vivian Lam van Studio Maarten Jamin. Spingaren is gespecialiseerd in charcuterie. Niet alleen charcuterie van vlees, maar ook van vis en groenten! We serveren deze gerechtjes op planken om te delen en ook bij de hoofdgerechten is er veel aandacht voor vernieuwende vega(n) gerechten. Alles wordt op ambachtelijke wijze van a tot z door ons zelf gemaakt. Combineer de gerechten met een bijpassend wijntje of biertje. Of maak het helemaal af een Spingaren GT of cocktail.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voorgerecht: deelplankje met 3 gerechten naar keuze
   – Vegetarische chorizo soja – knoflook – peper
   – Avocado munt – limoen – pompoenpitten
   – Rode biet gerookt – pecannoot
   – Labne gehangen yoghurt – olijfolie
   – Beignets kikkererwten – koriander – ras el hanout yoghurt

   Hoofdgerecht: keuze uit
   – Sticky bloemkool zwarte quinoa – spinazie – bloemkoolcreme
   – Tempeh koekjes bonensalade – avocadocreme – tomatensalsa

   Dessert: keuze uit
   – Cheesecake witte chocolade – chocolade bodem
   – Gegrilde ananas – kokosroom

   Reserveren
   Via https://spingaren.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Herengracht 88, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   spingaren.nl
   Facebook
   Instagram

   Spingaren | Amsterdam

   Restaurant en proeflokaal Spingaren zit in een historisch pand in het centrum van Amsterdam aan de Herengracht. Spingaren is gespecialiseerd in charcuterie. Niet alleen charcuterie van vlees, maar ook van vis en groenten! We serveren deze gerechtjes op planken om te delen en ook bij de hoofdgerechten is er veel aandacht voor vernieuwende vega(n) gerechten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Gusto | Winterswijk

   Gusto betekent ‘smaak’ en dat zie je terug op de kaart. Bij Gusto worden bijvoorbeeld meer dan 50 koffie variëteiten geserveerd, zodat jouw ideale kop koffie kan worden ingeschonken. En onze verse broodjes veranderen natuurlijk met de seizoenen mee. Of je nu alleen een kop koffie komt drinken, even wilt lunchen of gezellig komt borrelen met collega’s.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Gusto Coffee Food & Drinks
   Gusto betekent ‘smaak’ en dat zie je terug op onze kaart. Wij serveren bijvoorbeeld meer dan 50 koffie variëteiten, zodat we voor jou de ideale kop koffie kunnen inschenken. En onze verse broodjes veranderen natuurlijk met de seizoenen mee. Of je nu alleen een kop koffie komt drinken, even wilt lunchen of gezellig komt borrelen met collega’s. Uiteindelijk is voor ons maar één ding het allerbelangrijkste: dat onze gasten zich thuis voelen bij Gusto.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Heerlijke flammkuchen met geitenkaas, rode bietjes, courgette, rucola en balsamico

   Reserveren
   Via info@beleefgusto.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Meddosestraat 1, Winterswijk

   Kijk voor meer informatie op
   www.beleefgusto.nl

   www.facebook.com/beleefgusto
   https://www.instagram.com/leontenelshof/

   Brasserie Het Zesde Zintuig
   Onze brasserie is gevestigd in het Hanzestadje Doesburg in een monumentaal pand. Wij willen dat u bij ons gezellig uit bent met lekker eten en drinken. Onze keuken laat zien dat er voor een prettige prijs puur gekookt kan worden met eenvoudige, eerlijke en soms streekproducten die uitstekend passen in deze tijd.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Vegetarische Shepherds pie aardappel, knoflook, bleekselderij, pastinaak, linzen, rozemarijn, tomaat en kaas

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Om kennis te maken met onze brasserie zullen wij u verwennen met een 5-gangen verrassingsproeverij voor 25,- p.p. Laat u verrassen door de keuken!
   AMUSE – 2 VOORGERECHTEN – BOLLETJE SORBETIJS – 2 HOOFDGERECHTEN  -1 NAGERECHT

   Reserveren
   Via https://www.hetzesdezintuig-doesburg.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Roggestraat 1, Doesburg

   Kijk voor meer informatie op
   https://www.hetzesdezintuig-doesburg.nl/
   Facebook

   Brasserie Het Zesde Zintuig | Doesburg

   De brasserie is gevestigd in het Hanzestadje Doesburg in een monumentaal pand. Een doel van de brasserie is dat u gezellig uit bent met lekker eten en drinken. De keuken laat zien dat er voor een prettige prijs puur gekookt kan worden met eenvoudige, eerlijke en soms streekproducten die uitstekend passen in deze tijd.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Boscafe Molenvelden | Veldhoven

   Of je nu Mark, Sophie of Jan heet. Naar school gaat, ondernemer bent, huisvrouw of gepensioneerd. Op zoek bent naar rust, gezelligheid of naar een leuke middag voor de kids. Bij Boscafé Molenvelden zit je altijd goed voor een bak koffie, om een hapje te eten of het weekend in te luiden met vrienden of collega’s.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Boscafé Molenvelden
   Of je nu Mark, Sophie of Jan heet. Naar school gaat, ondernemer bent, huisvrouw of gepensioneerd. Op zoek bent naar rust, gezelligheid of naar een leuke middag voor de kids. Bij Boscafé Molenvelden zit je altijd goed voor een bak koffie, om een hapje te eten of het weekend in te luiden met vrienden of collega’s. Gewoon onbezorgd genieten en lekker bijkomen van de beslommeringen van alledag. www.boscafemolenvelden.nl

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Heerlijk romige pasta met paddenstoelen, haricots verts, truffelolie en Parmezaan.

   Reserveren
   Via info@boscafemolenvelden.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag en dinsdag gesloten

   Adres
   Banstraat 25, Veldhoven

   Kijk voor meer informatie op
   www.boscafemolenvelden.nl

   Madame van Dam – Bistrot
   Madame van Dam kookt gerechten uit de Franse volkskeuken, la cuisine bourgeoise. Zij gebruikt ingrediënten van het seizoen en bekende oorsprong. Tijd is daarbij ook een belangrijk ingrediënt, ‘doucement’ (kalm, rustig aan) is het sleutelwoord.
   Verder wil Madame van Dam graag dat U drinkt wat U lekker vindt en daarbij niet de prijs van een glas leidend laat zijn. Daarom heeft elke wijn dezelfde prijs.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Er zijn altijd meerdere vegetarische keuzes mogelijkheden uit de voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. U stelt zelf Uw menu samen.

   Reserveren
   Via madamevandam@live.nl – www.madamevandam.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: Madame van Dam serveert a la carte van donderdag tot en met zondag.

   Adres
   Gasthuisstraat 11, Heerlen

   Kijk voor meer informatie op
   www.madamevandam.nl

   Madame van Dam – Bistrot | Heerlen

   Madame van Dam kookt gerechten uit de Franse volkskeuken, la cuisine bourgeoise. Zij gebruikt ingrediënten van het seizoen en bekende oorsprong. Verder wil Madame van Dam graag dat U drinkt wat U lekker vindt en daarbij niet de prijs van een glas leidend laat zijn. Daarom heeft elke wijn dezelfde prijs.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   KLOOSER | Amersfoort

   Verbinden, Verrassen, Vernieuwen, dat is waar KLOOSER voor staat. Hier voel je je welkom en thuis! Wij bieden een makkelijk toegankelijke Lounge en Restaurant waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt verblijven en genieten van sweet, salty en spicy lekkernijen. Verrassend, vernieuwend, vers, lokaal en gezond genieten de gehele dag door.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   KLOOSER
   Verbinden, Verrassen, Vernieuwen, dat is waar KLOOSER voor staat. Bij ons voel je je welkom en thuis! Wij bieden een makkelijk toegankelijke Lounge en Restaurant waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt verblijven en genieten van sweet, salty en spicy lekkernijen. Verrassend, vernieuwend, vers, lokaal en gezond genieten de gehele dag door.

   Ons team bestaat uit echte levensgenieters die op hun werk net zoveel willen genieten als daarbuiten. Personeel met een glimlach dus, maar ook met geduld en een persoonlijke benadering. In ons lunchconcept is KLOOSER van maandag tot en met vrijdag overdag, de praktijklocatie van Leerhotel Het Klooster. Dit biedt studenten van keuken en bediening de kans ervaring met gasten op te doen in een trendy omgeving. Come Klooser! We leren je graag kennen!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Geniet van een heerlijk lunchgerecht; Wrap met hummus, biet en zwarte sesam of Gado gado soep met zuurdesembrood en zwarte knoflookboter met een kopje koffie of thee. Come KLOOSER!

   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-

   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Ons 5 gangen tastingmenu bestaat uit een verrassingsmenu met amuse en een heerlijk glas prosecco bij ontvangst. Wij houden rekening met wat je eventueel minder lekker vindt en maken iedere dag een speciaal menu. Nieuwsgierig? Tofu rendang en atjar is een van de gerechtjes die onze chef afgelopen week heeft gemaakt. We sluiten het menu af met een heerlijk kopje koffie of thee en huisgemaakte friandises. Come KLOOSER!

   Reserveren
   Via reserveringen@klooser.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag gesloten. Lunch van 11:30-14:30, diner van 18:00-22:00

    Adres
   Stadsring 69, Amersfoort

   Kijk voor meer informatie op
   www.KLOOSER.nl
   www.facebook.nl/klooseramersfoort
   www.instagram.com/klooseramersfoort

    

   Restaurant Paping
   Proef Overijssel en het Vechtdal. Chef-kok Nick van Swaal van restaurant Paping maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Kwalitatief hoogstaande ingrediënten en producten die geproduceerd zijn met respect voor omgeving en milieu. Een gerecht uit de eigen omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Vaak smaakt het gewoon beter! Er worden geen onnodige kilometers gemaakt en het prachtige landschap wordt gebruikt en benut. Naast de a la carte kaart heeft restaurant Paping ook een kleine kaart met lunchgerechten, gebak en borrel hapjes

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Salade van linzen met peterselie, fijne wintergroenten, citroen, Tallegio soufflé en gerookt kwartel ei

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Salade van linzen met peterselie, fijne wintergroenten, citroen, Tallegio soufflé en gerookt kwartel ei
   **
   Gegratineerde witlof met mousseline van pastinaak, gebakken gnocchi, paddenstoelen en saus van eekhoorntjesbrood
   **
   Moelleux van pure chocolade met blauwe bessen, cassis coulis en vanille roomijs

   Reserveren
   Via receptie@hotelpaping.nl / www.restaurantpaping.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Stationsweg 29, Ommen

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantpaping.nl

   Restaurant Paping | Ommen

   Proef Overijssel en het Vechtdal. Chef-kok Nick van Swaal van restaurant Paping maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Kwalitatief hoogstaande ingrediënten en producten die geproduceerd zijn met respect voor omgeving en milieu. Een gerecht uit de eigen omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Vaak smaakt het gewoon beter!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Thai Food Cafe Soi 74 | Amsterdam

   Thai Food Cafe SOI 74 sprouted from an idea to bring authentic Thai street food to the Amsterdam streets. Our philosophy is to serve our guest food commonly found on the streets in Thailand without any modification and served with a smile just the way you would experience in the ‘Land of the Smile’. We use original Thai ingredients without compromises.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Thai Food Café Soi 74
   Thai Food Cafe SOI 74 sprouted from an idea to bring authentic Thai street food to the Amsterdam streets. Our philosophy is to serve our guest food commonly found on the streets in Thailand without any modification and served with a smile just the way you would experience in the ‘Land of the Smile’. We use original Thai ingredients without compromises. Thai Food Cafe welcomes you to come and experience something very different, very tasty, very cosy and very Thai in a SOI74 style setting. Thai Food Cafe! We’re not fast food, we’re street food, authentic, reasonably priced and full of flavour.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   The Full Vega Thai Experience; 3 gangen 3 drankjes

   Reserveren
   Via hello@soi74.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: 9 maart en 10 maart zijn uitgesloten

    Adres
   Van Woustraat 74, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   http://www.soi74.nl/

   De Zon Hotel & Restaurant
   Chefkok Müller en zijn brigade maken graag gebruik van seizoens- en streekproducten waarmee de kookstijl naadloos aansluit op waar De Zon bekend om staat: het koken met mooie Vechtdalproducten. Müller was in 1998 de jongste chef-kok van Nederland met een Michelinster. De verzorging van uw avond is in goede handen bij onze gastheer/vrouw en zijn/haar team.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Kastanje & Munster l kastanjes, limoen l sereh l sjalotten

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu  voor €25
   Couscous l regionale buffel mozzarella l gerookte paprika l gepofte quinoa
   ***
   Boerenkool l piccalilly l paddenstoelen l noten l mosterdzaad
   ***
   Ananas l ananassorbet l Yuzu- cremeux l kokos schotsen l “Puur” Vechtdal kwark

   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50
   Buffelmozzarella l soya kaviaar l pakketjes rettich
   ***
   Pasta l Heileuver l Aceto balsamico l beukenzwam
   ***
   Vechtdal ei l truffel l tomaat l risotto
   ***
   Polenta l postelein l rodeui l mais l Bataat l hazelnoten
   ***
   Mandarijn l specerijen l panacotta l “Puur” Vechtdal zuivel

   Reserveren
   Via receptie@hoteldezon.nl / www.dezon.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Voorbrug 1, Ommen

   Kijk voor meer informatie op
   www.dezon.nl
   www.facebook.nl/dezonommen
   www.instagram.com/dezonhotelrestaurant

    

   De Zon Hotel & Restaurant | Ommen

   Chefkok Müller en zijn brigade maken graag gebruik van seizoens- en streekproducten waarmee de kookstijl naadloos aansluit op waar De Zon bekend om staat: het koken met mooie Vechtdalproducten. Müller was in 1998 de jongste chef-kok van Nederland met een Michelinster. De verzorging van uw avond is in goede handen bij onze gastheer/vrouw en zijn/haar team.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Soi 66 – Thai Food Cafe
   “Thai Food Cafe sprouted from the search for healthy, authentic and affordable Thai food in Amsterdam and founded its origin in Bangkok.Our food is prepared by Thai chef’s in Thailand with pure Thai ingredients, which is why we’re able to serve authentic Thai dishes for a fair price.”

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   3-ganger dindermenu voorgerecht, hoofdgerecht & dessert inclusief drie drankjes, keuze uit bier/wijn/fris/koffie & thee

   Reserveren
   Via info@thaifoodcafe.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

    Adres
   Oranje Vrijstaatkade 66, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.thaifoodcafe.nl
   Facebook

    

   Soi 66 – Thai Food Cafe | Amsterdam

   Thai Food Cafe sprouted from the search for healthy, authentic and affordable Thai food in Amsterdam and founded its origin in Bangkok.Our food is prepared by Thai chef’s in Thailand with pure Thai ingredients, which is why we’re able to serve authentic Thai dishes for a fair price.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   The Green Kitchen | Wageningen

   Welkom bij The Green Kitchen: “the place to be” in Wageningen voor lekker vegetarisch en veganistisch eten. Met veel liefde maken wordt zo goed als alles zelf in de keuken gemaakt. Daarnaast werken wij met zo veel mogelijk biologische seizoensproducten van lokale leveranciers en maken hiermee kleurrijke, gezonde en lekkere gerechten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   The Green Kitchen
   Welkom bij The Green Kitchen: “the place to be” in Wageningen voor lekker vegetarisch en veganistisch eten. Onze missie is om jullie te laten ervaren dat vegetarisch eten lekker en gezond is. Met veel liefde maken wij zo goed als alles zelf in onze keuken. Daarnaast werken wij met zo veel mogelijk biologische seizoensproducten van lokale leveranciers en maken hiermee kleurrijke, gezonde en lekkere gerechten. Van huisgemaakte quiche tot een sandwich met tempeh en kimchi: “good food for a good mood!” Je bent van harte welkom om te komen genieten van een vegetarisch ontbijt, lunch of diner.

   You can’t stay? Take us away! Bijna alles is ook mee te nemen!

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15

   Kom genieten van een combi van onze huisgemaakte quiche, kommetje soep en salade met pickled veggies! Of een Salade Bowl met quinoa, sla, tempeh, kimchi, feta, edamame boontjes,tomaatjes & spicy cashews.

   Reserveren
   Via http://thegreenkitchen.nl/#reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5, dinsdag 6 en zondag 11 maart gesloten

   Adres
   Junnusstraat 47, Wageningen

   Kijk voor meer informatie op
   www.thegreenkitchen.nl
   Facebok

   Restaurant – Hotel De Watergeus
   Restaurant – Hotel De Watergeus ligt midden in het Groene Hart met het mooiste uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Eerlijke én heerlijke keuken, mooie wijnen, gastvrije bediening. Welkom bij De Watergeus!

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via receptie@dewatergeus.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5, zaterdag 10 en zondag 11 maart zijn uitgesloten

   Adres
   Simon van Capelweg 10, Noorden

   Kijk voor meer informatie op
   www.dewatergeus.nl
   Facebook

   Restaurant – Hotel de Watergeus | Noorden

   Restaurant – Hotel De Watergeus ligt midden in het Groene Hart met het mooiste uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Eerlijke én heerlijke keuken, mooie wijnen, gastvrije bediening. Met liefde wordt er voor u gekookt met zoveel mogelijk producten van dichtbij, van héél dichtbij zelfs, maar ook met ingrediënten van ‘over de grenzen’. Welkom bij De Watergeus!

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Van Maanen | Delft

   Kernwoorden van onze kaart zijn: vrouwelijk, casual, eigen karakter, oosterse invloeden, 70% vegetarisch en aantrekkelijk geprijsd.’ Bij de bijzondere maaltijd of snack kun je wijn of bier bestellen. Wist je dat ze bij Van Maanen van oorsprong bakkers zijn met een voorliefde voor goed eten, delen en ontmoeten? De combinatie van restaurant en bakkerij komt dan ook rechtstreeks uit ons hart.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Van Maanen Delft
   Kernwoorden van onze kaart zijn: vrouwelijk, casual, eigen karakter, oosterse invloeden, 70% vegetarisch en aantrekkelijk geprijsd.’ Bij de bijzondere maaltijd of snack kun je wijn of bier bestellen. Wist je dat wij van oorsprong bakkers zijn met een voorliefde voor goed eten, delen en ontmoeten? De combinatie van restaurant en bakkerij komt dan ook rechtstreeks uit ons hart.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Wentelteefjes: in boter gebakken suikerbrood geserveerd met vers fruit en volle, stevige yoghurt

   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Huisgemaakte falafel: warm naanbrood en kruidige falafel met salade, tahiniyoghurt en knoflooksaus

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Huisgemaakte tomatensoep,
   Romige dahl met geroosterde pompoen, kokos en amandel,
   Proeverij van Maanen een verrassing van zoete lekkernijen

   Reserveren
   Via https://www.bakkervanmaanen.nl/vanmaanendelft/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Hippolytusbuurt 3, Delft

   Kijk voor meer informatie op
   www.bakkervanmaanen.nl

   Beachclub Lemmer
   Hippe Beachclub op één van de mooiste plekken van Friesland. Onlangs verkozen tot leukste restaurant van de gemeente Fryske Marren.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via beachclublemmer.bennergroep.nl/contact.php o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Industrieweg 2, Lemmer

   Kijk voor meer informatie op
   www.beachclublemmer.com
   https://m.facebook.com/beachclublemmer2012

   Beachclub Lemmer | Lemmer

   Hippe Beachclub op één van de mooiste plekken van Friesland. Onlangs verkozen tot leukste restaurant van de gemeente Fryske Marren.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Buur | Nijmegen

   BUUR creëert een woonkamer waar iedereen zich op zijn plek kan voelen, een plek waar ontmoeting centraal staat. De ontmoeting tussen generaties en (eet)culturen, vernieuwing en nostalgie. Kom binnen voor een goede kop koffie, een snelle lunch of juist om lekker lang te tafelen. Ook is er ruimte om in ontspannen sfeer te werken of om even weg te zakken in een luie stoel.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   BUUR
   Met BUUR creëren we een woonkamer waar iedereen zich op zijn plek kan voelen, een plek waar ontmoeting centraal staat. De ontmoeting tussen generaties en (eet)culturen, vernieuwing en nostalgie. Kom binnen voor een goede kop koffie, een snelle lunch of juist om lekker lang te tafelen. Ook is er ruimte om in ontspannen sfeer te werken of om even weg te zakken in een luie stoel.

   BUUR is begaan met de wereld om zich heen, met wat er leeft en groeit. Alleen kun je de wereld niet veranderen, maar juist daarom maken wij graag een begin! Voedselverspilling is in onze maatschappij aan de orde van de dag. Heeft een paprika een bobbeltje of is een wortel niet perfect oranje, dan gooien we ‘m toch weg? Het redden van deze producten biedt het eetcafé van BUUR de kans om een deel van de kaart te vullen met uiteenlopende gerechten, bereid met mooie groentes. Groentes waar niks mis mee is, maar die menigeen toch links laat liggen.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Als avondmaaltijd bieden wij de keuze uit twee vegetarische salades, of ons vegetarisch hoofdmaal: zoete aardappelgratin met noten en miso, zwarte belugalinzen, biet, met een groene salsa, walnootmayonnaise en papadums.
   De prijs varieert tussen de 11,50 en 15 euro.

   Reserveren
   Via https://www.wijkplaatsbuur.nl/contact/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

    Adres
   Deken Hensburchstraat 2, Nijmegen

   Kijk voor meer informatie op
   https://www.wijkplaatsbuur.nl/eetcafe-buur
   Facebook
   Instagram

   Chef India Amsterdam
   Ambachtelijk bereid Indiaas eten in een trendy restaurant. Wij vinden gezonde eetgewoonten heel belangrijk. Daarom gebruiken wij geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Bij ons is alles puur natuur. Wij hebben een ruim assortiment aan puur vegetarische gerechten. Ook de veganisten komen niet te kort bij ons. Wij houden de bereiding van de vegetarische/veganistische gerechten strikt gescheiden van de non-veg. Dus iedereen die van ambachtelijk Indiaas eten houdt, je bent van harte welkom.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voorgerecht: Vegetable samosa en aubergine pakoras
   Hoofdgerecht: Vegetarian Taster Meal, proeverij met 3 verschillende vegetarische gerechten,  gestoomde basmati rijst en versgebakken naan.
   Nagerecht: Chai Chocolate Mousse with Rose Flavoured Cream

   Reserveren
   Via chefindiaamsterdam@gmail.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag gesloten

   Adres
   Weteringschans 187 c

   Kijk voor meer informatie op
   www.chefindia.nl
   Facebook
   Instagram

   Chef India | Amsterdam

   Ambachtelijk bereid Indiaas eten in een trendy restaurant, waar gezonde eetgewoonten heel belangrijk zijn. Daarom worden hier geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen gebruikt, alles is puur natuur. Chef India Amsterdam heeft een ruim assortiment aan puur vegetarische gerechten. Ook de veganisten komen hier niet te kort.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Mandemaaker | Spakenburg

   De Mandemaaker kijkt uit op de historische haven van Spakenburg en is natuurlijk dé uitgelezen plek voor het genieten van verse visspecialiteiten. Het is heerlijk toeven op het verwarmde terras of in ons sfeervolle restaurant.Of je nu een kleinschalig, intiem diner wilt organiseren of juist een gezellige borrel, de verschillende “Private Dining” rooms heeft voor ieder wat wils.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Mandemaaker | restaurant | kookstudio | hotel
   De Mandemaaker kijkt uit op de historische haven van Spakenburg en is natuurlijk dé uitgelezen plek voor het genieten van verse visspecialiteiten. Maar natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor diverse vegetarische gerechten. Het is heerlijk toeven op ons verwarmde terras of in ons sfeervolle restaurant.Of je nu een kleinschalig, intiem diner wilt organiseren of juist een gezellige borrel, onze verschillende “Private Dining” rooms heeft voor ieder wat wils. Ook verzorgen wij vergaderingen, recepties en partijen. Onze chef geeft o.a. vegetarische kookworkshops en wilt u uw feestje thuis houden? Dan komen we gezellig naar u toe. Kortom wij zorgen overal voor!

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Vegetarisch 3 gangen verrassingsmenu , normaal 37 p.p. nu voor 25 p.p. met heerlijke verse producten die het seizoen nu te bieden heeft!

   Reserveren
   Via https://www.demandemaaker.nl/reserveren/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag gesloten

   Adres
   Kerkstraat 103, Spakenburg

   Kijk voor meer informatie op
   www.demandemaaker.nl
   Facebook
   Instagram

   Karakter x Soi 75
   Thai Food Cafe sprouted from the search for healthy, authentic and affordable Thai food in Amsterdam and founded its origin in Bangkok. Our food is prepared by Thai chef’s in Thailand with pure Thai ingredients, which is why we’re able to serve authentic Thai dishes for a fair price.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert met drie drankjes: bier/wijn/fris/koffie

   Reserveren
   Via soi75@thaifoodcafe.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   De Clercqstraat 75H, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   http://bar-karakter.nl/
   Facebook

    

   Karakter x Soi 75 | Amsterdam

   Thai Food Cafe sprouted from the search for healthy, authentic and affordable Thai food in Amsterdam and founded its origin in Bangkok. Our food is prepared by Thai chef’s in Thailand with pure Thai ingredients, which is why we’re able to serve authentic Thai dishes for a fair price.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Westerkaatje | Rotterdam

   Olijfolie, knoflook en zongerijpte tomaten, daar draait het om in de mediterrane kookcultuur. Aanzitten aan lange tafels, echte wijn uit mooie flessen, en eten wat de altijd goede pot schaft: dat is de eetcultuur. In de keuken wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten. Behalve de goede keuken is vooral de wijze van presenteren de basis van het succes van Westerkaatje.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Westerkaatje
   Olijfolie, knoflook en zongerijpte tomaten, daar draait het om in de mediterrane kookcultuur. Aanzitten aan lange tafels, echte wijn uit mooie flessen, en eten wat de altijd goede pot schaft: dat is de eetcultuur. In de keuken wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten; kruiden als basilicum, salie, thijm, koriander en mint zijn de basis voor de beroemde quiches, salade en niet te vergeten de hoofdgerechten.
   Behalve de goede keuken is vooral de wijze van presenteren de basis van het succes van Westerkaatje.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via  010-4666556 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Benthuizerstraat 60D, Rotterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.westerkaatje.nl
   Facebook
   Instagram

   Shanaya Roti
   Surinaams eethuisje met zitplaatsen

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Surinaams Roti maaltijd met aardappelen in kerrie, Pompoen, verse Kouseband en Sojablokjes in Surinaams ketjap saus. Geserveerd met een Roti plaat, hartige Bara en een lekkere Fernandes naar keuze.

   Reserveren
   Via shanayaroti@hotmail.nl of 0703992828 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Hendrik Ravesteijnplein 68, Rijswijk

   Kijk voor meer informatie op
   www.shanayaroti.nl
   Facebook

   Shanaya Roti | Rijswijk

   Shanaya Roti is een Surinaams eethuisje met zitplaatsen om te kunnen genieten van lekker Surinaams eten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Stoom | Den Helder

   Restaurant Stoom is een hip en trendy a-la-carte restaurant. Een plaats voor iedereen om te tafelen, te werken, te ontmoeten en vooral te genieten in een persoonlijke ambiance. Restaurant Stoom ligt op een unieke plek in een prachtig monumentaal pand op Willemsoord, dat vroeger dienst deed als scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Restaurant Stoom
   Restaurant Stoom is een hip en trendy a-la-carte restaurant. Een plaats voor iedereen om te tafelen, te werken, te ontmoeten en vooral te genieten in een persoonlijke ambiance. Restaurant Stoom ligt op een unieke plek in een prachtig monumentaal pand op Willemsoord, dat vroeger dienst deed als scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Het is op loopafstand van het station en heeft ruime eigen parkeergelegenheid. Glas, baksteen, hout en staal zijn de oorspronkelijke elementen die je tegenkomt in Restaurant Stoom. Stoer en robuust, zoals het vroeger op de werf was. Restaurant Stoom beschikt over 60 zitplaatsen. Naast een groot zonnig terras aan het werfkanaal met 100 zitplaatsen heeft Restaurant Stoom nog een serre met haard, met nog eens 60 zitplaatsen. De Serre is uitermate geschikt voor besloten feesten en/of recepties. Onder leiding van Chef Marcel Boshoven worden hier (h)eerlijke gerechten vol smaak geserveerd. Hij maakt hierbij gebruik van verse en duurzame streekproducten, die met zorg zijn geselecteerd. Naast de reguliere kaart worden er ook theatermenu’s en -arrangementen na afloop van de voorstellingen Theater de Kampanje geserveerd.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Drie heerlijke gerechten op één bord.
   – Lasagne van courgette en aubergine,
   – Portobello gevuld met risotto,
   – Quiche met geitenkaas, spinazie en pijnboompitten.

   Reserveren
   Via info@restaurantstoom.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5, en dinsdag 6 maart zijn uitgesloten

   Adres
   Willemsoord 60D, Den Helder

   Kijk voor meer informatie op
   www.restaurantstoom.nl
   Facebook
   Instagram

   De Houtloods
   “Een blik in de pannen werpen”, volledige transparantie, en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij De Houtloods. Gasten zitten aan de keuken of aan een van de tafels naast de keuken. Maar alles in één ruimte!

   De indeling van het restaurant is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. Uniek is de keuken en de drankenbar die in elkaar zijn verweven en uit één stuk staal zijn gevormd.
   Van herkenbare producten maken we culinaire gerechten. Onze kracht zit daarom ook in een combinatie van ambacht, arbeid en creativiteit. We vinden het erg belangrijk dat je de juiste smaken na elkaar eet, onze menukaart hebben we daarom opgebouwd in smaaktypen in plaats van gangen

   De Houtloods uit 1867 is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven. Het gebouw heeft oorspronkelijk gefunctioneerd als houtopslag.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-

   Van herkenbare producten maken we culinaire gerechten. Onze kracht zit daarom ook in een combinatie van ambacht, arbeid en creativiteit. We vinden het erg belangrijk dat je de juiste smaken na elkaar eet, in dit luxe diner menu geniet je van een selectie van de mooiste gerechten van de chef opbouwend in smaak.

   Reserveren
   Via www.houtloods.com/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag gesloten

   Adres
   Burgermeester Brokxlaan 1041, Tilburg

   Kijk voor meer informatie op
   www.houtloods.com
   Facebook
   Instagram

   De Houtloods | Tilburg

   “Een blik in de pannen werpen”, volledige transparantie, en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij De Houtloods. Gasten zitten aan de keuken of aan een van de tafels naast de keuken. Maar alles in één ruimte!  Van herkenbare producten worden culinaire gerechten gemaakt. De kracht zit daarom ook in een combinatie van ambacht, arbeid en creativiteit.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   MEatless DIstrict | Amsterdam

   Meatless District is met haar industriële inrichting en vegan menu een knipoog naar de wijk Meatpacking District in New York. MD doet met de verrassende smaakcombinaties niet alleen veganisten en vegetariërs een groot plezier. Ze dagen ook echte vleesliefhebbers uit hun grenzen bij te verleggen. Ook een aanrader voor een verse koffie of een gezellige borrel.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   MEatless DIstrict
   Meatless District is met haar industriële inrichting en vegan menu een knipoog naar de wijk Meatpacking District in New York. MD doet met de verrassende smaakcombinaties niet alleen veganisten en vegetariërs een groot plezier. Ze dagen ook echte vleesliefhebbers uit hun grenzen bij te verleggen. Ook een aanrader voor een verse koffie of een gezellige borrel.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8

   Reserveren
   Via hello@meatlessdistrict.com o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Bilderdijkstraat 65-67, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   www.meatlessdistrict.com
   Facebook
   Instagram

   L’invité
   In een oude werkplaats uit 1628, midden in de Jordaan, bereidt Chef Sico de Moel Franse klassiekers op een moderne duurzame wijze. L’invité is een duurzaam restaurant aandacht voor vergeten groenten, duurzame vis en lokaal wild.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Salade van avocado en pruimtomaat
   Gerookte quinoa met spicy komkommer ijs
   Cappuccino van Franse uienbouillon en Old Amsterdam
   Mozaïek van vergeten groenten
   Alkmaarse Gort met wortelsaus met kruidensla
   Crème Brûlée L’invité

   Reserveren
   Via https://www.linvite.nl/vegetarisch-menu/?ft-ticket=74e0474c o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Bloemgracht 47, Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op
   https://www.linvite.nl
   Facebook
   Instagram

   L’invité | Amsterdam

   In een oude werkplaats uit 1628, midden in de Jordaan, bereidt Chef Sico de Moel Franse klassiekers op een moderne duurzame wijze. L’invité is een duurzaam restaurant aandacht voor vergeten groenten, duurzame vis en lokaal wild.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Kloosterhotel de Soete Moeder | ‘s-Hertogenbosch

   De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van eerlijke en lokale producten. Alle gerechten worden vers bereid in de eigen keuken van het restaurant. Wat kloosterhotel de Soete Moeder extra bijzonder maakt is de samenwerking met stichting Bij de Soete Moeder die leerwerkplekken biedt aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Kloosterhotel de Soete Moeder
   Dit sfeervolle restaurant vindt u in Kloosterhotel de Soete Moeder. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 17.30 tot 21.30u. Onze keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van eerlijke en lokale producten. Alle gerechten worden vers bereid in onze eigen keuken. Wat kloosterhotel de Soete Moeder extra bijzonder maakt is de samenwerking met stichting Bij de Soete Moeder die leerwerkplekken biedt aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Laagjestaart van wortel- en knolgroenten, gebakken bospaddenstoelen, bechamelsaus en kletskop van Brabants blauwe kaas

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Paddenstoelenterrine met huisgemaakte piccalilly van bloemkool en gele biet met hartige sesamtuille
   ***
   Rouleaux van seizoensgroenten met krokante aardpeer. Saus van schapenkaas en jam van wortel en tijm
   ***
   Kruimeltaartje van rabarber en pompelmoes met geiten hangop en Bossche stadshoning

   Reserveren
   Via http://www.desoetemoeder.nl/restaurant/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag 5, dinsdag 6 en zondag 11 maart gesloten

   Adres
   Nemiusstraat 4, ‘s-Hertogenbosch

   Kijk voor meer informatie op
   www.desoetemoeder.nl
   Facebook
   Instagram

   De Kazerne Oisterwijk
   De Kazerne is een creatieve ambachtsplaats waar 5 dagen per week gerechten serveren in onze open keuken. Wij maken veel gebruik van oude kooktechnieken zoals inmaken, fermenteren, roken en bbqen.

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Groene kool van de bbq met eekhoorntjesbrood. Geserveerd met kaantjes en schuim van aardappel.

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   Ceviche van paddestoelen met hazelnoot en chili mayonaise
   Groene kool van de bbq met eekhoorntjesbrood. Geserveerd met kaantjes en schuim van aardappel.
   Witte chocolade met passievrucht bereidingen.

   Luxe vegetarisch 4-gangen lunchmenu voor €40.-
   Ceviche van paddestoelen met hazelnoot en chili mayonaise.
   Bereidingen van ui met cantharellen en truffel
   Groene kool van de bbq met eekhoorntjesbrood. Geserveerd met kaantjes en schuim van aardappel.
   Witte chocolade met passievrucht bereidingen.

   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-
   Ceviche van paddestoelen met hazelnoot en chili mayonaise.
   Bereidingen van ui met cantharellen en truffel
   Groene kool van de bbq met eekhoorntjesbrood. Geserveerd met kaantjes en schuim van aardappel.
   Bloemkool bereidingen, gepocheerd ei en saus van oude kaas.
   Witte chocolade met passievrucht bereidingen.

   Reserveren
   Via info@dekazerneoisterwijk.nl  o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: maandag en dinsdag gesloten

   Adres
   Almijstraat 16, Oisterwijk

   Kijk voor meer informatie op
   www.dekazerneoisterwijk.nl
   Facebook

   De Kazerne | Oisterwijk

   De Kazerne is een creatieve ambachtsplaats waar 5 dagen per week gerechten serveren in onze open keuken. In dit restaurant wordt veel gebruik gemaakt van oude kooktechnieken zoals inmaken, fermenteren, roken en barbecueën.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Smaeck van Brielle | Brielle

   De Smaeck van brielle is gelegen op het historische pleintje aan de voet van de Sint Catharijne kerk in Brielle. Al 12 jaar kunt u hier genieten van de lekkerste gerechtjes en menu’s. Iedere dag van het jaar geopend voor lunch en diner. Voor meer informatie, klik op de foto.

   De Smaeck van Brielle
   De Smaeck van brielle is gelegen op het historische pleintje aan de voet van de Sint Catharijne kerk in Brielle. Al 12 jaar kunt u hier genieten van de lekkerste gerechtjes en menu’s. Iedere dag van het jaar geopend voor lunch en diner.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8

   Dahl curry met pompoen, Cashew noten en sesam
   Pastinaakwafels met rode bietenhumus en geitencheddar

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Voor: cheesecake van geitenkaas met rode biet en pecan noten
   Hoofd: gebraden knolselderij met Alkmaarse gort en hollandaise saus
   Na: bananen brood met bananen roomijs.

   Reserveren
   Via info@desmaeckvanbrielle.nl of 0181-417076 o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Wellerondom 7, Brielle

   Kijk voor meer informatie op
   www.desmaeckvanbrielle.nl of Facebook

   Pollevie | ‘s-Hertogenbosch

   Wijnliefhebbers kunnen bij Pollevie uitstekend terecht. Het assortiment is breed. De wijnen op de wijnkaart komen van bekende en minder bekende wijngebieden. Een groot aantal wijnen is per glas te bestellen. Dit maakt het makkelijk om de verschillen te proeven. Voor het combineren van wijn en spijs kunt u zich laten adviseren door de gastvrouw of –heer.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Pollevie
   Wijnliefhebbers kunnen bij Pollevie uitstekend terecht. Het assortiment is breed. De wijnen op onze wijnkaart komen van bekende en minder bekende wijngebieden. Een groot aantal wijnen is per glas te bestellen. Dit maakt het makkelijk om de verschillen te proeven.

   Voor het combineren van wijn en spijs kunt u zich laten adviseren door onze gastvrouw of –heer. Zij kunnen u vertellen welke wijnen bij de gerechten passen. Uw persoonlijke voorkeur is daarbij belangrijk. Onze wijnkaart is onderverdeeld in vier karakters: strak en fris, rond en vriendelijk, vol en rijp, krachtig en robuust. Kies een wijn die past bij het moment, bij het gerecht en bij uzelf!.

   Aanbod
   Luxe vegetarische 4-gangen lunch
   Luxe vegetarische 5-gangen diner

   Reserveren
   Via mail@pollevie.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Hofvijver 2B, ‘s-Hertogenbosch

   Kijk voor meer informatie op
   www.pollevie.nl
   Facebook
   Instagram

   Restaurant KOKS
   Marij en Patrice runnen al ruim 20 jaar in Nijmeegs Bottendaal Eetlokaal KOKS. Het best bewaarde culinair buurtgeheim waar je bijzonder lekker (vegetarisch) eet en de inside onlangs een meer dan geslaagde make-over kreeg.
   Chef Patrice gaat uit de van kracht van lokaal en laat zich inspireren door het seizoen. Ze kookt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten en veel zonder vlees en vis. Ze is super creatief en tovert de meest bijzondere gerechten op tafel en dat allemaal ook nog eens voor een fijne prijs. De vega’s onder ons hoeven niet de zoveelste geitenkaassalade te verwachten: de fijne KOKS denken maximaal aan jou…

   Aanbod
   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

   Reserveren
   Via www.eetlokaalkoks.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: dinsdag 6 maart gesloten

   Adres
   Graafseweg 65, Nijmegen

   Kijk voor meer informatie op
   www.eetlokaalkoks.nl

    

   Restaurant KOKS | Nijmegen

   Marij en Patrice runnen al ruim 20 jaar in Nijmeegs Bottendaal Eetlokaal KOKS. Het best bewaarde culinair buurtgeheim waar je bijzonder lekker (vegetarisch) eet en de inside onlangs een meer dan geslaagde make-over kreeg. Chef Patrice gaat uit de van kracht van lokaal en laat zich inspireren door het seizoen. Ze kookt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Bar Spek | Amsterdam

   Bar Spek is de ontmoetingsplek in de Baarsjes waar je moet zijn. Alles wordt gedaan uit liefde voor lekkere dingen en uit liefde om voor u te zorgen. Bij Bar Spek kunt u terecht voor all day, everyday gerechten, van pizza tot een hoofdgerecht. Ook hebben ze het beste ontbijt van de Baarsjes.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Bar Spek
   Bar Spek is de ontmoetingsplek in de Baarsjes waar je moet zijn. Alles wordt gedaan uit liefde voor lekkere dingen en uit liefde om voor u te zorgen. Bij Bar Spek kunt u terecht voor all day, everyday gerechten, van pizza tot een hoofdgerecht. Ook hebben ze het beste ontbijt van de Baarsjes.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
   Focaccia met doperwten hummus, geroosterde groente en geitenkaas

   Vegetarisch hoofdgerecht voor €15.-
   Truffelsouffles met gebakken paddestoelen en kruidensla

   Vegetarische 3-gangen diner voor €25.-
   Gorgonzola met gerookte pompoen, rucola en pompoenpitten
   Truffelsouffles met gebakken paddestoelen en kruidensla
   Kaneel panna cotta met caramel ijs

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@barspek.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Admiraal de Ruijterweg 1 , Amsterdam

   Kijk voor meer informatie op www.barspek.nl

   Volg Bar Spek op Facebook en Instagram

    

   ROAST | Leeuwarden

   Bij Roast kun je terecht voor lunch, diner en een borrel. Het menu is gevarieerd waar voor ieder budget te kiezen valt en je zelf de bijgerechten kiest. Roast is no-nonsense: rauw en puur met de juiste sfeer op je te ontspannen. De keuken is open en de bediening is gastvrij.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Roast
   Bij Roast kun je terecht voor lunch, diner en een borrel. Het menu is gevarieerd waar voor ieder budget te kiezen valt en je zelf de bijgerechten kiest. Roast is no-nonsense: rauw en puur met de juiste sfeer op je te ontspannen. De keuken is open en de bediening is gastvrij.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Bagel met Fryslaner kaas, rucola, zongedroogde tomaat, rode ui, pecannoten en honing-mosterd mayonaise – buiten de lunch kaart om.

   Vegetarische avondmaaltijd voor €15
   Aardappel met uien hachee, truffel mayonaise, polenta, krokante uien, Fryslaner kaas en crème van knolselderij

   Vegetarisch 3-gangen menu voor €25
   Crème brûlée van kaas met peren compôte, vijgen chutney, verse vijgen en hazelnoot
   Aardappel met uien hachee, truffel mayonaise, polenta, krokante uien, Fryslaner kaas en crème van knolselderij
   Banaan met vanille schuim, witte chocolade crunch, caramel en vanille ijs

   Reserveren
   Via https://roastleeuwarden.nl/contact/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Nieuwestad 63, Leeuwarden

   Kijk voor meer informatie op
   www.roastleeuwarden.nl
   Facebook
   Instagram

   Restaurant Publique
   Eerlijke en pure ingrediënten vormen de basis van al onze gerechten. Wij laten ons inspireren door de internationale keuken en met name door de Franse en Italiaanse. Wat een rijkdom aan smaken en mogelijkheden! Onze keukenbrigade combineert, voegt toe en vervangt net zo lang tot de heerlijkste creaties ontstaan. Altijd prachtig gepresenteerd op zorgvuldig opgemaakte borden. Dat vinden wij belangrijk. Van goed eten moet je met al je zintuigen kunnen genieten! Daarom hebben wij ook gekozen voor een stijlvol interieur met sprekende details.

   Aanbod
   Luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50

   Reserveren
   Via http://www.restaurantpublique.nl/nl/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek
   Let op: zondag 11 maart gesloten

   Adres
   Anna Paulownaplein 4, Den Haag

   Kijk voor meer informatie op
   http://www.restaurantpublique.nl/nl/
   Facebook
   Instagram

   Publique | Den Haag

   Eerlijke en pure ingrediënten vormen de basis van alle gerechten. In restaurant Publique laten ze zich inspireren door de internationale keuken en met name door de Franse en Italiaanse. De keukenbrigade combineert, voegt toe en vervangt net zo lang tot de heerlijkste creaties ontstaan. Altijd prachtig gepresenteerd op zorgvuldig opgemaakte borden.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hof aan Zee | Koudekerke

   Op een locatie uit duizenden, onderaan de duinen op maar 380 meter van het mooie strand van Dishoek, vind je Hof Aan Zee. Met hun natuurlijke, robuuste karakter en Scandinavische, lichte interieur bieden ze je alle luxe van de eenvoud. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale Zeeuwse producten. Het eten moet de omgeving vertegenwoordigen: zowel het land, de natuur als de zee.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Hof aan Zee
   Op een locatie uit duizenden, onderaan de duinen op maar 380 meter van het mooie strand van Dishoek, vind je Hof Aan Zee. Met hun natuurlijke, robuuste karakter en Scandinavische, lichte interieur bieden ze je alle luxe van de eenvoud. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale Zeeuwse producten. Het eten moet de omgeving vertegenwoordigen: zowel het land, de natuur als de zee. Er wordt gekookt volgens de principes van de New Nordic Cuisine en het Scandinavisch Manifest.

   Aanbod
   Vegetarisch 3-gangen diner voor €25
   Luxe vegetarisch 5-gangen diner voor €50

   HERBIVOOR MENU
   aardpeer – sesam – radijs
   soep van knolselderij – eigeel – lava’s
   bieten-mierikswortel- linzen
   bloemkool – eiertofu – pistache -wortel
   appel – citroen – walnoot

   Reserveren
   Via www.hofaanzee.nl/reserveren o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Strandweg 15, Koudekerke

   Kijk voor meer informatie op
   www.hofaanzee.nl
   Facebook

    

   LE:EN | Utrecht

   Bij LE:EN eet je heerlijke Aziatische kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Fusion gerechtjes met smaken uit Japan, China, Vietnam, India, Indonesië, Sri Lanka, etc…. Lekker met één van de Aziatische biertjes, het eigen LE:EN-biertje of de bijzondere saké. Relaxen op ons grote zonnige terras of binnen in onze industriële loods.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   LE:EN
   Bij LE:EN eet je heerlijke Aziatische kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Fusion gerechtjes met smaken uit Japan, China, Vietnam, India, Indonesië, Sri Lanka, etc…. Lekker met één van onze Aziatische biertjes, ons eigen LE:EN-biertje of onze bijzondere saké. Relaxen op ons grote zonnige terras of binnen in onze industriële loods. Door de vele verschillende zitjes met banken, verschillende tafeltjes en de vele planten is de ruimte intiem en gezellig.

   Aanbod
   Vegetarisch lunchgerecht voor €8
   Vegetarische bao (gekarameliseerde aubergine), sushi​ avocado, vega loempia

   Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25
   1. Sushi avocado, broccoli salade, miso bouillon. ​
   2. Laksa curry met rijst
   3. Manga bowl.

   Reserveren
   Via​ www.leen-restaurant.nl​ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek

   Adres
   Heuveloord 140, Utrecht

   Kijk voor meer informatie op
   Facebook
   Instagram

   Hoofdfoto: waarutrechteet & bovenstaande foto’s: Desmond Gerritse

   Landgoed De Wilmersberg
   De passie voor lekker, goed en eerlijk eten is groot bij De Wilmersberg. Ronald Bor en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek. Gun jezelf dat ultieme verwenmoment en kom genieten van een proeverij aan heerlijkheden op een van de mooiste plekken van Twente.

   Aanbod
   Culinair genieten van een luxe vegetarisch 5-gangen dinermenu voor €50.-met veel aandacht voor groenten.

   Reserveren
   Reserveren kan via de mail info@wilmersberg.nl o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek.

   Adres
   Rhododendronlaan 7, De Lutte

   Volg Landgoed De Wilmersberg op Facebook en Instagram

   Kijk voor meer informatie op www.wilmersberg.nl

   Landgoed de Wilmersberg | De Lutte

   De passie voor lekker, goed en eerlijk eten is groot bij De Wilmersberg. Ronald Bor en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek. Gun jezelf dat ultieme verwenmoment en kom genieten van een proeverij aan heerlijkheden op een van de mooiste plekken van Twente.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Spirit | Rotterdam

   Het idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij Spirit alleen gerechten die iedere dag eigenhandig worden klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% vegetarisch. Tevens heeft Spirit twee vestigingen, in Amsterdam en Rotterdam.

   Voor meer informatie, klik op de foto.

   Spirit
   Hun idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij Spirit alleen gerechten die we elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% vegetarisch. Tevens heeft Spirit twee vestigingen, in Amsterdam en Rotterdam.

   Aanbod
   Voor ontbijt en lunch 20% korting op het buffet.

   Reserveren
   Reserveren kan vanaf 6 personen via de website http://www.spiritrestaurants.nl/rotterdam/contact/ o.v.v. De Vegetarische Restaurantweek. Ben je met minder dan 6 personen? Loop dan gezellig binnen.

   Adres
   Mariniersweg 9, Rotterdam

   Kijk voor meer informatie op de website www.spiritrestaurants.nl

   Volg Spirit op Facebook en Instagram